από το Γ. Μπαρδόπουλο
Σε ομιλία του στο Ραίχσταγ στις 4 Μαΐου 1941, ο Αδόλφος Χίτλερ, είπε: «Χάριν της ιστορικής δικαιοσύνης, είμαι υποχρεωμένος να ομολογήσω ότι, εξ όλων των αντίπαλων οι οποίοι μας αντιμετώπισαν, μόνο ο Έλλην στρατιώτης ημύνθη με παράτολμων θάρρος και τελείαν περιφρόνησιν προς τον θάνατο. Ο Ελληνικός Λαός ηγωνίσθη με τόση γενναιότητα, ώστε και αυτοί οι εχθροί του δεν δύναται να αρνηθούν την προς αυτόν εκτίμησην»! Βέβαια, ο βασικός εχθρός της Γερμανίας ηταν η Βρετανική αυτοκρατορία, και ο πρωθυπουργός της Νίκης ο Winston Churchill είχε πει στην Αρχή του πόλεμου από την Ραδιοφωνική του εκπομπή στο BBC την μοναδική για άλλη χώρα από άλλον πρωθυπουργό χώρας: «Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν Ήρωες. Τώρα πια θα λέμε ότι οι Ήρωες Πολεμούν σαν Έλληνες». Όλα αυτά στις αρχές του Έλληνο-Ιταλικού πόλεμου.
Για να καταλάβουμε γιατί αυτοί οι δυο μεγάλοι ιστορικά άντρες έβγλαν αυτά τα συμπεράσματα, θα πρέπει να πάμε πίσω στον χρόνο και στην 1η Σεπτεμβρίου του 1939, στα Γερμανό – Πολωνικά σύνορα, στην σημερινή πόλη του Γκντανστ. Τότε, ονομαζόταν ο «Πολωνικός διάδρομος» που είχε γερμανόφωνο πληθυσμό κοντά στο 45%. Είχε αποκτήσει μερική αυτονομία με τις συνθήκες λήξης του πρώτου παγκόσμιου πόλεμου στις Βερσαλλίες. Εκεί, τα ξημερώματα στις 04:30 τοπική ώρα, προβοκάτορες γερμανοί κομάντος σκότωσαν έναν γερμανό σκοπό. Στις 05:00 το δελτίο ειδήσεων από την Γερμανία μετέδιδε ότι οι Γερμανοί …αμύνονται της Γερμανικής κυριαρχίας από την πολωνική … επίθεση. Στην πραγματικότητα η πρώτη πολεμική σύγκρουση έγινε στην προαναφερθείσα πόλη στις 04:48 από γερμανικά στρατεύματα και το ναυτικό.
Ο Χίτλερ, είχε δώσει την εντολή στον έμπιστο στρατηγό του, το Heinz Guderian, ο οποιος σχεδίασε την όλη επιχείρηση για την έναρξη του Πόλεμου. Η τοποθεσία είναι η αφορμή, η επιλογή του τόπου, το σχέδιο της επίθεσης και η εφαρμογή είναι του Guderian. Ας δούμε αστρολογικά και αστροχαρτογραφικά ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που ενώνουν την περιοχή του «Πολωνικού Διαδρόμου», τον Ηγέτη και τον Στρατηγό με την έναρξη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου.Η συνέχεια εδω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου