4.10.16

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΝΑΓOΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΒΑΛΗ



Το τελευταιο  διαστημα υπαρχει μια ενταση στις σχεσεις Κρατους και Εκκλησιας.Πολλα γραφονται και λεγονται αλλα σημερα θα ασχοληθουμε για μια αποδραση επι κατοχης  που εγινε με  την συνεργασια ενός ιερα με ένα τροπο σουρεαλιστικο, και θα υπαρχει μια  συντομη αστρολογικη ερμηνεια του γεγονοτος.

Αλλα ας παρουμε τα πραγματα από την αρχη.Ο παπα Βαλης γεννηθηκε στην Τσιβιλιαδα του Θερμου στα 1909.Το χωριο του καηκε από τους Γερμανους κατακτητες και σκοτωσαν τον πατερα του.Ηταν από τους πρωτους που προσχωρησα στο ΕΑΜ.

Η δραση των δοσιλογων στην περιοχη του Αγρινιου ηταν μεγαλη και το αποκορυφωμα του δοσιλογισμου ηταν η εκτελεση 120 πατριωτων στην πλατεια του Αγρινιου την Μεγαλη  Παρασκευη  του 1944.Κρεμασαν τρεις στην κεντρικη πλατεια του Αγρινιου και τους αφησαν κρεμασμενους μεχρι την Δευτερα του Πασχα.

Στις φυλακες Παναγοπουλου,άλλο κολαστηριο του Αγρινιου, ειχαν συλληφθει και καταδικαστει σε θανατο  30  Ηπειρωτες σαμποτερ. Η θυμιση της Μεγαλης Παρασκευης ηταν νωπη και όλα τα σχεδια για την αποδραση τους ειχαν αποτυχει.

Ο Παπα Βαλης σκεφτηκε ένα σχεδιο για την απελευθερωσης τους χρησιμοποιοντας την ιδιοτητα του ιερα. Πηγε στον υπευθυνο του ΕΑΜ και ζητησε ένα ονομα κρατουμενου με την προφαση ότι θελει να τον εξομολογησει επειδη ηταν ανηψιος του. Ο <<ανηψιος>> ηταν ο Σπυρος Καραπανος.Πηγε στην φυλακη με ένα κεσε γιαουρτι, που μεσα ειχε κρυψει ένα ψιλο σιδεροπριονο. Ο Παπαβαλης αρχισε να ψελνει  την παρακατω συγχωρετικη-ευχη

Κυριε ελεησον,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΝΑ ΠΡΙΟΝΙ
Του Κυριου εδεηθημεν,ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ
Συγχωρουνται οι αμαρτησαντες,ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΙΝΙΑΛΟ
Τεκνα μου, τεκτα μου,ΤΗ ΝΥΧΤΑ
Κυριε ελεησον ,ΑΝΑΨΤΕ ΤΡΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ
Του κυριου δεηθωμεν,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ
Κυριε ελεησον,ΑΠ ΕΞΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ
Κυριε ελεησον, Κυριε ελεησον
Συγχωρουνται οι αμαρησαντες ,τεκνα μου
Τεκνα μου,ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Μολις τελειωσε, οι κρατουμενοι ετρεξαν να του φιλησουν το χερι και να κλαινε.Ο Γερμανος συγκινηθηκε και αυτος και επετρεψε στον ΠαπαΒαλη να δωσει το γιαουρτι στον Σπυρο Καραπανο. Μετα από τρεις μερες στις 30/7/1944 οι 30 σαμποτερ και αλλοι κρατουμενοι καταφεραν να αποδρασουν και να βγουν στο βουνο.

Την επομενη ημερα 31/7/1944 οι Γερμανοι κατακτητες, σε αντιποινα της αποδρασης, με την βοηθεια των ταγματασφαλιτων του Αγρινιου οδηγησαν 56 πατριωτες στην διασταυρωση της σιδηροδρομικης γραμμης και του δημοσιου δρομου που υπηρχε το φυλακιο του σιδηροδρομικου σταθμου και με το πυροβολα τους θερισαν. Τους τεσσερις τους οδηγησαν στην κρεμαλα.




Ας κανουμε και μια αστρολογικη αναλυση του γεγονοτος.
O δεκατος οικος είναι η εξουσια,στην περιπτωση μας οι Γερμανοι κατακτητες και ο τεταρτος οικος η αντιπολιτευση, στην περιπτωση μας η Αντισταση.Κυβερνητης του τεταρτου οικου είναι ο Διας, που βρισκεται στην ακμη του δωδεκατου οικου που αντιπροσωπευει τις φυλακες, που μας δειχνει ότι η Αντισταση θα βοηθησει τους κρατουμενους για την αποδραση τους.Συνκυβερνητης του τεταρτου είναι ο Κρονος, ενδειξη ότι και  ο  Γερμανος αξιωματικος θα βοηθησει στην αποδραση, γιατι θα τον εχει παρασυρει η παραμυθα του Ποσειδωνα που βρισκεται στον πρωτο οικο σε τετραγωνο με τον Κρονο του δεκατου οικου και σε αυτό βοηθα και η οψη εξαγωνου Κρονου Δια.

Κυβερνητης του δεκατου είναι ο Ερμης  που βρισκεται στον ενδεκατο οικο, που μας δειχνει κατι που γινεται με Πλουτωνιο τροπο και δεν μπορει να το αντιληφθει η εξουσια μιας και η γωνια κη σχεση  Ερμη  και Κρονου είναι προσεγγιζον εξαγωνο.Συνκυβερνητης του δεκατου οικου είναι η Σεληνη που βρισκεται στον  πρωτο οικο και κανει  τριγωνο με την ακμη του δεκατου  οικου, που δειχνει ότι με το συναισθημα ξεγελα την εξουσια  μεσω του τετραγωνου Σεληνης με Αρη του δωδεκατου.

Ο κληρος εκφραζεται μεσω του ενατου οικου .Κυβερνητης είναι η Αφροδιτη που βρισκεται στον ενδεκατο οικο, που εκφραζει τις συνεργασιες και κανει εξαγωνο με τον Ουρανο του ενατου οικου.Πραγματι η συνεργασια αυτή εχει ένα επαναστατικο τροπο και ένα σουρεαλιστικο τροπο, που εκφραζεται με τον Ερμη, που επιρρεαζεται και από τον υποτονο του Ουρανου, που εκφραζεται σε ολους τους πλανητες του ενδεκατου οικου δηλαδη Ηλιο Πλουτωνα Αφροδιτη και Ερμη που κανουν ένα μυστηριακο και επαναστατικο μειγμα με αποτελεσμα την θεαματικη αποδραση.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: