21.2.11

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Μοίρες: 1-5

Κυρίαρχο πνεύμα: Lecabel

Επίκληση: Quoniam non cognovi litteraturam: introïbo in potentias Domini. Domine memorabor justitiae tua solitus.

Κυριαρχία: Βλάστηση, γεωργία και καλλιέργειες.

Θετικές όψεις: Πνεύμα που αγαπά την Αστρονομία, τα Μαθηματικά και την Γεωμετρία.

Αρνητικές όψεις: Φιλαργυρία και τοκογλυφία.


Μοίρα 1: Η μοίρα της Συνάθροισης.

Κοινωνικότητα, ομορφιά και τάξη. Το άτομο είναι προσαρμόσιμο σε όλες τις καταστάσεις και δείχνει πάντα σεβασμό προς τους φίλους και επισκέπτες, ανεξάρτητα από την κοινωνική προέλευσή τους. Αγαπά την ψυχαγωγία και τις γιορτές. Έχει πολλούς φίλους, διότι είναι φιλικό και εξυπηρετικό ως προς τη φύση του, γι’ αυτό εκτιμάται από όλους. Η ζωή κυλάει με ευτυχία και απλότητα. Αν στο γενέθλιο χάρτη, αυτή η μοίρα είναι σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο και τον Ήλιο, και δέχεται όψεις τετραγώνου ή αντίθεσης από τον Δία και την Αφροδίτη, τότε δείχνει μια υπερβολική αγάπη για την πολυτέλεια και έναν τρόπο ζωής πολύ επιφανειακό. Το άτομο αυτό θα δίνει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στην εμφάνισή του και στις αισθησιακές απολαύσεις. Η απόλαυση του καλού φαγητού, και του υπερβολικού στολισμού στην προσωπική εμφάνιση αλλά και στο περιβάλλον που κατοικεί, καταλαμβάνουν την πρώτη θέση.
Ωστόσο όμως, η υπερβολική επιθυμία για το καλό φαγητό και την κατανάλωση ποτών τελικά μπορεί να οδηγήσει σε σχετικά νοσήματα.
Γενικά, όποιος γεννήθηκε στην πρώτη μοίρα της Παρθένου, είναι μια κοινωνική, φιλική και ευέλικτη φύση, ικανή να προσαρμόζεται στο περιβάλλον της.
Αγαπάει όλα τα είδη διασκέδασης καθώς και τα μέρη, που πήγε και πέρασε καλά.
Η Παρθένος συμβολίζει τη χαρά και την απλότητα, - ένα ζωδιακό σημείο, σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι γεννιούνται τυχεροί, και ιδιαίτερα οι γυναίκες, ξέρουν πώς να είναι γοητευτικές, χαριτωμένες και όμορφες όσο γίνεται, αλλά σε ήρεμη μορφή, και χωρίς περιττές ή κραυγαλέες πολυτέλειες.
Η πρώτη μοίρα της Παρθένου, είναι αρκετά αντιπροσωπευτική όσον αφορά ό,τι προηγουμένως αναφέρθηκε πως συμβολίζει: οι άνθρωποι εδώ, λατρεύουν να φορούν τα καλύτερά τους ρούχα, να θαμπώνουν με την παρουσία τους, όχι για να επισκιάσουν τους επισκέπτες και καλεσμένους τους, αλλά μόνο για τους τιμήσουν και να τους υποδεχτούν όπως θεωρούν ότι τους αξίζει καλύτερα.
Όσοι γεννιούνται σ’ αυτή τη μοίρα, δεν ξεχνούν ποτέ τη χαρά που γεύτηκαν από μια ευτυχισμένη στιγμή που περάσανε μαζί με φίλους και γνωστούς σε παιχνίδια, διασκεδάσεις, τραγούδια, οικογενειακές συγκεντρώσεις και καλή παρέα, γιατί διαθέτουν μια πολύ ευγενική φύση, κοινωνική και φιλόξενη.


Μοίρα 2: Η μοίρα της Μονοτονίας.

Χαρακτήρας ειλικρινής, σταθερός και σοβαρός. Διαθέτει μαθηματική σκέψη, αλλά έχει μια υπερβολικά θεωρητική προσέγγιση στη ζωή και δεν δίνει αρκετή σημασία στη ανθρώπινα συναισθήματα. Επαγγελματική επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί σε πεδία της μεταφυσικής, στην επιστήμη ή την Τέχνη. Ωστόσο, πολλές φορές, εκλαμβάνεται ως ένα άτομο ψυχρό, πράγμα που μπορεί να κρατήσει μακριά τους φίλους του. Υπάρχει επίσης μια τάση για παθητικότητα και προσκόλληση στην ρουτίνα, κάτι που αποκλείει τον σαφή καθορισμό των πιο σημαντικών στόχων. Μολονότι η αντοχή και η υπομονή είναι τα αξιόλογα ατού που διαθέτει, ο υπερσυντηρητισμός του, είναι μια κύρια πηγή της κακοτυχίας του.
Πάντως οι αρετές του, είναι η μεγάλη σταθερότητα και η σοβαρότητα του χαρακτήρα του. Έχει παρατηρηθεί πως αρκετές φορές, το άτομο αυτής της μοίρας, τείνει προς τον αγνωστικισμό. Ο ψυχρός και μαθηματικός τρόπος σκέψης του, μπορεί να τον στερεί κάπως από τα συναισθηματικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη ζωή πιο γλυκιά, αλλά τον προικίζει με την δυνατότητα να απλοποιεί τα προβλήματα βρίσκοντας άμεσες και καταπληκτικές λύσεις.
Είναι λίγο τεμπέλης, όταν η μοίρα προσβάλλεται από την Αφροδίτη, και φαίνεται να πάσχει από μια έλλειψη κατεύθυνσης και σκοπού. Τις περισσότερες φορές όμως, αυτό οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη ικανότητας εκτέλεσης και εν μέρει στις συνθήκες του περιβάλλοντός του.


Μοίρα 3: Η μοίρα της Επιστημονικής Έρευνας.

Χαρακτήρας εργατικός και ρεαλιστής. Η πρώτη μοίρα της Παρθένου, η οποία εκτείνεται από 0 ° έως 4 ° 59 ', έχει συχνά τη φήμη στον γενέθλιο χάρτη, των μελετητών και επιστημόνων που δεν πετυχαίνουν. Πολλοί «ψευδοσοφοί» και τσαρλατάνοι του παρελθόντος γεννήθηκαν σε αυτή τη μοίρα. Είναι επομένως αναγκαίο να εξετάσουμε προσεκτικά τον γενέθλιο χάρτη για να αξιολογήσουμε την κατάσταση του νου. Εάν δούμε ότι το άτομο είναι προικισμένο, τότε μπορεί να στηριχθεί στην καλή του τύχη, καθώς η μοίρα προοιωνίζει έμπνευση και φιλοδοξία. Εδώ γεννιούνται εξαιρετικοί χημικοί και γεωπόνοι. Πράγματι, μετά από πολλά χρόνια επίπονης εργασίας, η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί δια της επιστημονικής έρευνας, ιδίως όσον αφορά τη χημεία και ειδικά την χημεία που έχει σχέση με τη γη (λιπάσματα, γεωπονικές καινοτομίες, κ.λ.π.). Αν ο γενέθλιος χάρτης δείχνει περιορισμένες διανοητικές ικανότητες, το καλύτερο είναι να επιλέξει μια εργασία που απαιτεί λιγότερη δουλειά και ίσως κάπως αφηρημένου χαρακτήρα, όπως το εμπόριο για παράδειγμα σε προϊόντα που προορίζονται για τη βελτίωση της γεωργίας, όπως τα λιπάσματα. Εδώ ειδικά, ενθαρρύνονται όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη γη.
Η μοίρα δίνει γενικά, άτομα που έχουν εργατικό πνεύμα, και που έχοντας μια σαφή εικόνα των φυσικών νόμων, γίνονται οι καλύτεροι ερευνητές στον κόσμο της επιστήμης. Τους αρέσει να πειραματίζονται, και τελικά θα πετύχουν στις προσπάθειές τους ώστε να γευτούν τα αποτελέσματα μιας σπουδαίας και σοβαρής συγκομιδής.


Μοίρα 4: Η μοίρα της Αργής Συγκομιδής.

Απλός και ρεαλιστικός χαρακτήρας. Η επιτυχία μπορεί να προκύψει από κτηνοτροφικές εργασίες (εκτροφή ζώων), από ιδιόκτητη φάρμα με δικά του προϊόντα, ή από την γεωργία. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα άτομα αυτής της μοίρας εξασκούν τέτοια επαγγέλματα. Τις περισσότερες φορές, η συγκεκριμένη μοίρα δείχνει τα άτομα που ασχολούνται κληρονομικά με τη δουλειά των γονιών τους και συνεχίζουν να την εξασκούν. Όποιος επίσης γεννιέται εδώ, διάγει μια ευτυχισμένη και ήρεμη ζωή χωρίς οικονομικά προβλήματα, και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο θα απολαμβάνει τα αποτελέσματα των κόπων και της εργασίας του. Η ζωή του θα κυλήσει ευτυχισμένα με άνεση και ηρεμία. Αν προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια, θα βελτιώσει την κοινωνική του κατάσταση και πιθανότατα θα αποκτήσει δική του περιουσία (συνήθως γίνεται ιδιοκτήτης εκτάσεων γης).
Διαθέτει μεν ένα απλό μυαλό, που όμως είναι γεμάτο με ορθές σκέψεις. Θα έχει μια ζωή γεμάτη επιτυχίες. Οι μέρες του θα κυλούν ειρηνικά, με ευκολία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


Μοίρα 5: Η μοίρα της Ευκαιρίας και της Τύχης.

Θαρραλέος χαρακτήρας, χρήσιμος παντού και πειθαρχημένος, με μεγάλη διάνοια. Οδηγείται από τα ένστικτα και τις ευγενείς αξίες, όπως η αίσθηση του καθήκοντος και της τιμής. Έχει αποδείξει την αφοσίωσή του στους φίλους και την αδιαλλαξία του απέναντι στους αντιπάλους. Αυτή η μοίρα, είναι μια από τις λίγες και σπάνιες μοίρες της Παρθένου που μοιάζει να επηρεάζεται περισσότερο από τον Άρη παρά από τον Ερμή! Δηλώνει δε, ότι η επιτυχία και η φήμη θα αγγίξουν το άτομο μετά από πολλούς αγώνες.
Όσοι γεννιούνται εδώ, είναι άνθρωποι με γρήγορο πνεύμα, έτοιμο να ανταποκριθεί όποτε τους καλεί το καθήκον ή με άλλα λόγια, αυτό που θεωρούν προσωπική τους τιμή.
Ευγενή ένστικτα και πειθαρχημένες συνήθειες, αφιερωμένος φίλος, αλλά και τρομερός αντίπαλος. Θα πετύχει στη ζωή του, χάρη στην ευκολία με την οποία εκτελεί και διαχειρίζεται τις υποθέσεις του. Γενικά στη ζωή του, θα βγαίνει πάντα κερδισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: