9.12.10

Το ωροσκοπιο τιυ Δημαρχου Στυλιδας Αποστολου Γκλετσου

από το Γ. Ριζόπουλο

Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι πλέον και με τη …βούλα ο νέος Δήμαρχος Ανατολικής Φθιώτιδας.
Καρκίνος με Ωροσκόπο στον Καρκίνο και Σελήνη στους Ιχθύες, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ζωδιακής ...παραπλάνησης, αφού η μάλλον δυναμική δημόσια εικόνα του δεν συνάδει με τις τρέχουσες αντιλήψεις περί Καρκίνων και ...υδάτων.
Ωστόσο αυτή η «παρεξήγηση»-που δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία σχετικά με το τι εικόνα έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων για τα ζώδια-έχει και τις αιτίες της.
Κατ’ αρχάς, στην αστρολογία η ερμηνεία δεν πρέπει να στηρίζεται σε ποσοτικές προσεγγίσεις. Αντίθετα με ότι πιστεύεται γενικότερα, αν κάποιος έχει τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο του στο ίδιο ζώδιο δεν δείχνει «πιο πολύ» τα χαρακτηριστικά του ζωδίου αλλά εξ αιτίας της έλλειψης ανταγωνισμού μεταξύ αυτών των δύο βασικών παραμέτρων, λειτουργεί χωρίς να υπερβάλλει στην εκδήλωση των χαρακτηριστικών τους.
Στην περίπτωση του Απόστολου Γκλέτσου ο Καρκίνος δεν πιέζεται να εκφραστεί με τους «συνήθεις» τρόπους του ζωδίου (υπερευαισθησία, αμυντική στάση κλπ) γιατί «νοιώθει» πιο σίγουρος. Ο μόνος «επισκέπτης» στο ζώδιο που δέχεται ισχυρές πιέσεις είναι ο Ερμής, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στον 1ο οίκο και δέχεται ένα τετράγωνο από τον Άρη. Εξ ου και το ιδιαίτερα θερμό ταπεραμέντο του που τόσες φορές έχει γίνει αντικείμενο …θαυμασμού!Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: