9.12.10

Αστρολογικη αναλυση Big Brother-Από τον Τζωρτζ Όργουελ στην Ρούλα Κορομηλά

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο
 
 
Ο αστρολογικός Τζωρτζ Όργουελ
Ο συγγραφέας της αλληγορικής «Φάρμας των Ζώων» και του πασίγνωστου «1984» υπήρξε ένας από τους πλέον ασυμβίβαστους ιδεολόγους της εποχής του, «υπακούοντας» στα κελεύσματα του Άρη, του Ουρανού αλλά και του εξαιρετικά δυναμικού Ποσειδώνα του (στο 10ο οίκο σε όψεις με τα Φώτα και τον Άρη).
Η σύνοδος του αστρικού του Ωροσκόπου με τη Δήμητρα και βέβαια ο γωνιακός Δίας συνέβαλαν στο να είναι ένας από τους πλέον πολυσυζητημένους διανοητές του 20ου αιώνα. Βαθύτατα πολιτικός, έδωσε μια ουσιαστική διάσταση στα τετράγωνα των αστρικών Φώτων και του αστρικού Μεσουρανήματος με τη Δήμητρα, ενός πλανήτη που συνδέεται άμεσα τόσο με τη δημοσιογραφία, όσο και με την πολιτική.
Παράλληλα, με τον δυναμικό Άρη στον 1ο οίκο και τον ανατρεπτικό Ουρανό στον 4ο έζησε μια έντονη και περιπετειώδη ζωή, αλλάζοντας συχνά δραστηριότητες, επαγγέλματα και τόπους διαμονής (Ινδία, Αγγλία, Βιρμανία και πάλι στην Αγγλία, μέχρι να καταλήξει στο νησί Jura των Εβρίδων), υπερασπιζόμενος πάντα τις αρχές και την ιδεολογία του (ο ίδιος δήλωνε αναρχικός). Είναι ίσως χαρακτηριστικό ότι το 1936, πριν καλά-καλά ...προλάβει να παντρευτεί, έφυγε για την Ισπανία, όπου πολέμησε στο πλευρό των Δημοκρατικών, εναντίον του Φράνκο.
Ωστόσο το τ-τετράγωνο Ουρανού-Δία-Πλούτωνα πάνω σχεδόν στις γωνιακές ακμές του Ωροσκοπίου, του επεφύλασσε και μερικές δυσάρεστες «εκπλήξεις», όπως ήταν ο ξαφνικός θάνατος της συζύγου του Ιλέην αλλά και τα προβλήματα υγείας που τελικά του στοίχισαν και τη ζωή του (έπασχε από φυματίωση, όντας ένα ακόμη θύμα της γενιάς με τον Πλούτωνα στους Διδύμους). Πέθανε στις 21/1/50, σε ηλικία 47 ετών, τρεις μήνες αφότου είχε παντρευτεί για δεύτερη φορά (μέσα στο νοσοκομείο) την Sonia Brownell.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: