24.7.10

Ασκήσεις αναπνοής για τα Ζώδια-Λεοντας



            Η εξάσκηση για βαθιά αναπνοή – ευεργετική εξ άλλου για κάθε ζώδιο στο ζωδιακό – όταν προσαρμόζεται στην ιδιαίτερη θέση του καθενός στον ήλιο, είναι ιδιαίτερα σημαντική γι΄αυτούς που είναι υπό την επήρεια του Λέοντα. Βασική προϋπόθεση να κάνετε πρακτική την ορισμένη ώρα’ ο αέρας που εισπνέετε να είναι γεμάτος από ηλιακή ενέργεια την οποία χρειάζεστε για ν΄αναζωογονήσετε όλο σας το σύστημα.
            Σήμερα, όταν ένα σημαντικό μέρος του ιατρικού κλάδου, έχει ενωθεί με τον Αμερικάνικο Καρδιολογικό και Καρκινολογικό σύλλογο στο να παροτρύνουν τον κόσμο να κόψει το κάπνισμα δεν θα φανεί αδικαιολόγητο το να προτείνουμε στους Λέοντες να ενωθούν μαζί τους.
            Όχι μόνο θα ελαττώσουν τις πιθανότητες μιας πρόωρης καρδιακής προσβολής ή συγκοπής αλλά θα υπάρξει ένα όφελος με την ακόλουθη άσκηση :
Ώρα : μεσημέρι 1 μ.μ. και 2 με 3 μ.μ.
Τόπος : Απομονωμένος στο ύπαιθρο, στον ήλιο αν είναι δυνατόν.
Διάρκεια : 10 λεπτά
Τεχνική : Καθιστός ή όρθιος με τα χέρια προς τα πίσω και σπονδυλική στήλη ίσια. Τοποθετείστε τα δάχτυλα του δεξιού χεριού γύρω από τον καρπό του αριστερού με τον τρόπο που συνηθίζει ο γιατρός και οι νοσοκόμες να παίρνουν τον σφυγμό. Μετά από λίγη εξάσκηση θα αισθάνεστε τον σφυγμό σας αρκετά καθαρά.
            Τώρα παίρνετε σιγά – σιγά βαθιά εισπνοή μετρώντας εφτά σφυγμούς του χεριού σας. Μετρήστε εφτά σφυγμούς και για την εκπνοή. Συνεχίστε αυτόν τον ρυθμικό αναπνευστικό κύκλο 67 φορές κατά την πρώτη εβδομάδα πρακτικής και προοδευτικά αυξήστε τον μέχρι 200.
            Η αναπνοή πρέπει να γίνεται μαλακά, και η δραστηριότητα των πνευμόνων πρέπει να βοηθιέται από την συστολή και διαστολή των κοιλιακών μυών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: