28.3.10

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μοίρες: 20-25

Κυρίαρχο πνεύμα: Melahel

Επίκληση: Dominus custodiat introitum tuum et exitum tuum et ex hoc nunc et in seculum.

Κυριαρχία: Στο νερό. Προϊόντα της γης και κυρίως φυτά αναγκαία για την ίαση των ασθενειών.

Θετικές όψεις: Πνεύμα φλογερό, προορισμένο για διακρίσεις.

Αρνητικές όψεις: Ό,τι είναι βλαβερό στην βλάστηση και στην φυσική ανάπτυξη των οργάνων. Προκαλεί ασθένειες πολύ σοβαρές σε μορφή πανδημίας όπως η πανούκλα.


Μοίρα 21: Μοίρα της μεταβλητότητας και της αστάθειας.

Το άτομο αυτό διακρίνεται για το ασταθές πνεύμα του. Ευεπηρέαστο και ευμετάβλητο από τη φύση του, ξεκινά μία δουλειά και δεν την τελειώνει ποτέ, καθώς μπλέκεται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα τα οποία κι εκείνα αφήνει μισά. Ο κίνδυνος για μεγάλες απώλειες αγαθών ενεδρεύει πάντα και επίσης υπάρχει μία δυσκολία στα ταξίδια. Μετακινήσεις που έχουν σχέση με το νερό, και ό,τι αφορά το νερό, κρύβουν μεγάλους κινδύνους. Οι ξαφνικές και βιαστικές αποφάσεις πρέπει να αποφεύγονται αλλιώς προκαλείται αταξία στη ζωή του και σε όσα σχεδιάζει να κάνει. Σ’ αυτή τη μοίρα έχουν γεννηθεί οι περισσότεροι ναυτικοί που έζησαν ένα ναυάγιο και ναύαρχοι, οι οποίοι νικήθηκαν σε ναυμαχίες.

Μοίρα 22: Μοίρα των μεταπτώσεων.

Αλλαγή της τύχης. Μεταπτώσεις. Μεταστροφή. Αυτά χαρακτηρίζουν αυτή τη μοίρα. Το άτομο όμως, διαθέτει μεγάλες φυσικές αντοχές και έχει πολλές δυνατότητες. Γερός, ακμαίος, εύρωστος, νευρώδης, ρωμαλέος, σφριγηλός και υγιής. Αυτή η μοίρα δίνει τους πρωταθλητές στίβου, τους ολυμπιονίκες και τους νικητές, ειδικά τους αθλητές δρόμου στο τρέξιμο. Το άτομο αγαπάει την περιπέτεια και τις δυσκολίες. Επειδή υπάρχουν αρκετές αλλαγές της τύχης, άλλοτε θα ευνοηθεί και άλλοτε θα είναι λιγότερο τυχερός, υπό την έννοια ότι θα παρουσιαστεί η ανάγκη να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση ή να ρισκάρει την καριέρα του για κάποιον άλλο προσανατολισμό. Κι εδώ υπάρχει ο κίνδυνος του νερού (πτώση, πλημμύρα, ναυάγιο, μπάνιο σε απότομα νερά). Εάν ο Άρης βρίσκεται σε κακή όψη με τον απλανή Pollux ή Hercules (της φύσης του Άρη) που κυβερνά αυτή τη μοίρα, απειλεί το άτομο, με δυστύχημα από όπλο, ή πυροβολισμό κατά τη διάρκεια ληστείας, (μιλάμε πάντα για ωροσκόπιο με πολύ δύσκολες γωνίες). Ο Pollux σε κακή όψη με Κρόνο και με Ήλιο, ή Σελήνη από όγδοο οίκο: θάνατος από πτώση σε νερό και πρόσκρουση σε θαλάσσιο βράχο.

Μοίρα 23: Μοίρα της αμέλειας.

Χαρακτήρας, ξένοιαστος, ανέμελος, λίγο απαθής, λίγο νωθρός χωρίς πολλή ενέργεια.
Βασικά δεν εκδηλώνει κανένα ενδιαφέρον για σοβαρά πράγματα. Είναι ο χαρακτηριστικός τύπος που πιστεύει ότι «ενώ αυτός κοιμάται, η τύχη του δουλεύει»! Οι γυναίκες αυτής της μοίρας, έχουν μια ιδιαίτερη τύχη. Νιώθουν την ευτυχία, την αναγνώριση και τον έρωτα κάπου στο μέσον της ηλικίας τους. Αλλά αυτό δυστυχώς δεν κρατάει για πάντα. Έχει παρατηρηθεί πως ειδικά τα άτομα αυτής της μοίρας έχουν τα πιο θλιβερά γεράματα, ζώντας μέσα στην μοναξιά και την απομόνωση, ειδικά όταν τα φώτα (ήλιος, σελήνη) κάνουν ακριβές τετράγωνο ή αντίθεση με την μοίρα 23, από τον 12ο οίκο.

Μοίρα 24: Μοίρα της νίκης.

Ευγενείς και υψηλές φιλοδοξίες. Χαρακτήρας ισχυρός, δυνατός, πνεύμα γεμάτο ενέργεια και δημιουργικότητα. Εδώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για σίγουρη επιτυχία, καθώς το άτομο παίρνει μαθήματα από το παρελθόν και τα χρησιμοποιεί ως θεμέλια για το μέλλον. Υπάρχει μια φυσική ευγένεια, η οποία ωθεί το άτομο να πράττει διαρκώς μέσα στα πλαίσια της ηθικής και του σεβασμού των γύρω του. Τα εμπόδια θα τα παρακάμψει με την ίδια ποιοτική φινέτσα που αντιλαμβάνεται και έχει ως πρότυπο ζωής. Τιμές και διακρίσεις θα υπάρξουν πολλές κατά την διάρκεια της ζωής του. Ο τρόπος που εργάζεται και ο κόπος που καταβάλλει, το καθιστούν αξιοσέβαστο στην κοινωνία και στον περίγυρό του και όλα αυτά του αναγνωρίζονται.
Πολλά άτομα αυτής της μοίρας, έχουν άριστη σχέση με τα άλογα και διακρίνονται ως πρώτα ονόματα σε ιππικούς αγώνες ή ως διάσημοι ιδιοκτήτες αλόγων ιππασίας ή ιπποδρομίου.

Μοίρα 25: Μοίρα της εμπιστοσύνης στον εαυτό σου.

Ανεξαρτησία πνεύματος, ελεύθερο επάγγελμα, έλξη για τη φυσική ζωή. Τα άτομα αυτής της μοίρας, διαθέτουν ποιότητα, μαχητικότητα, λατρεύουν την ελευθερία, είναι ορμητικά και λιγομίλητα. Δεν φοβούνται τη μοναξιά, ούτε το να απομακρυνθούν από την οικογένειά τους εάν αυτό καθίσταται απαραίτητο. Είναι τα άτομα που ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και πού πηγαίνουν. Τα πράγματα στη ζωή τους είναι απολύτως ξεκάθαρα και ξέρουν να τα βγάζουν πέρα ολομόναχοι. Την μοίρα επηρεάζει ο αστέρας Procyon (πρόκειται για τον αστερισμό του Μικρού Κυνός). Κατά τον Πτολεμαίο, είναι της φύσης Ερμή-Άρη. Χαρίζει περηφάνια, πίστη στις φιλίες και κοφτερή γλώσσα που μάχεται για το δίκιο.
Συνήθης ασχολία, το εμπόριο εξωτικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: