13.8.09

Διέλευση του ΗΛΙΟΥ από τον ΠΕΜΠΤΟ οίκο

Ο διερχόμενος Ήλιος από τον πέμπτο οίκο θα σου θυμίσει ότι έχεις ανάγκη από ψυχαγωγία. Έτσι, θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις για λίγο τα προβλήματα και τις υπο­χρεώσεις σου και να γίνεις πιο ευδιάθετος κι ανέμελος. Η πρωταρχική έννοια αυτής της διέλευσης είναι «κάνε ό,τι θέλεις αλλά με κάποιο μέτρο». Μπορείς, ωστόσο, να αντισταθείς σε όποιον προσπαθήσει να σε εμποδίσει να αυτοεκφραστείς.

Ο πέμπτος οίκος είναι χώρος δημιουργίας κι έτσι σου δίνει την άνεση να εκφρά­σεις τα δημιουργικά σου ταλέντα, τα οποία, αν και είναι συνάρτηση της δομής ολό­κληρου του ωροσκοπίου σου εκδηλώνονται μέσω του πέμπτου οίκου σου και πολλές φορές μέσω του ενδέκατου.

Βέβαια, ο τρόπος που θα εκφράσεις το διερχόμενο Ήλιο θα φανεί σε ένα μεγάλο βαθμό από το ζώδιο του πέμπτου οίκου κι από τους πλανήτες που θα συναντήσει στο πέρασμά του από εκεί. Σε γενικές όμως γραμμές, την περίοδο αυτή θα εξωτερι­κεύσεις πολλές επιθυμίες σου ενώ θα νιώσεις, παράλληλα, την ανάγκη να φλερτά­ρεις, να ερωτευθείς και να διασκεδάσεις.

Αυτός ο χώρος, επίσης, αντιπροσωπεύει και την αισθηματική σου ζωή, την ευτυχία και τις χαρές που μπορεί να ζήσεις με τον ερωτικό σου σύντροφο. Η διέλευση, όμως, του Ήλιου από μόνη της δεν υπόσχεται να σου χαρίσει τη μεγάλη ευτυχία ού­τε, αν είσαι μόνος, να σου βρει το μεγάλο έρωτα της ζωής σου. Αυτά θα συμβούν, αν υπάρχουν στο ίδιο διάστημα κι άλλες διελεύσεις που να συνηγορούν σε μια τέ­τοια κατάσταση. Αν είσαι γονιός, θα αυξηθεί το ενδιαφέρον σου για τα παιδιά σου. Θα νιώσεις την ανάγκη να τα φροντίζεις περισσότερο, να παρακολουθείς την πρόοδό τους κι ίσως να τα βοηθήσεις να εκφράσουν τα ταλέντα τους. Παράλληλα, καθώς ο πέμπτος οί­κος, όπως προανέφερα, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη διασκέδαση και την ψυχα­γωγία, μπορείς μέσα σε αυτή την περίοδο να κάνεις ένα συνδυασμό και των δύο. Για παράδειγμα, να φύγεις διακοπές μαζί με τα παιδιά σου καθώς επίσης και με άλ­λα πολύ αγαπημένα σου άτομα.

Αν ανήκεις στο χώρο της τέχνης ή σχετίζεσαι επαγγελματικά με χώρους ψυχαγω­γικούς, αθλητικούς, εκπαιδευτικούς κλπ., θα έχεις αύξηση της αποδοτικότητάς σου και ίσως σου δοθεί η ευκαιρία να συναντήσεις κάποιο άτομο, κυρίως του ανδρικού φύλου, που θα βοηθήσει στην εξέλιξή σου.

Με λίγα λόγια, θα είναι ένας μήνας, αυτοέκφρασης κι εξωτερίκευσης των επιθυμι­ών σου, στη διάρκεια του οποίου θα αυξηθεί η αυτογνωσία σου, καθώς θα συνειδη­τοποιείς ποιος είσαι και τι θέλεις από τη ζωή, για να είσαι ευχαριστημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: