31.8.09

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μοίρες: 15-20

Κυρίαρχο πνεύμα: Hakamiah

Επίκληση: Domine Deus salutis meae in die clamavi et nocte coram te.

Κυριαρχία: Εστεμμένοι. Χαρίζει τη νίκη σε καπετάνιους και βαθμοφόρους του υγρού στοιχείου.

Αρνητικές όψεις: Προδοσία, κατασκοπία.


Μοίρα 16: Μοίρα της ψυχικής υπερφόρτωσης.

Ανάλογα με τις πλανητικές θέσεις, αυτή η μοίρα μπορεί να σημαίνει ή την μεγαλοφυΐα ή την τρέλα. Το πνεύμα κατακλύζεται από ιδέες πρωτότυπες που δύσκολα μπορούν να εκφραστούν. Προικισμένο με πρωτοτυπία το άτομο αυτό, δύσκολα επικοινωνεί με το περιβάλλον του, το οποίο τον θεωρεί είτε ως αιρετικό είτε ως διαταραγμένο. Η εκκεντρικότητα και η εξυπνάδα, προέρχονται από τον αστέρα Rigel που επηρεάζει αυτή τη μοίρα και ο οποίος είναι της φύσης Άρη-Δία και προοιωνίζει, αναγνώριση, δόξα, πλούτο κι ευτυχία.

Μοίρα 17: Μοίρα της ανικανότητας.

Εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας θλίψης ή μιας δύσκολης συναισθηματικής κατάστασης σε ό,τι αφορά την οικογένεια. Με πολύ άσχημες πλανητικές θέσεις, δείχνει έναν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και αναπηρία. Πολλά άτομα με τέτοιες θέσεις, κινδυνεύουν από διαμελισμό, κυρίως των χεριών ή φέρουν επάνω τους κάποιο τραύμα από ένα τραγικό συνήθως συμβάν: Τραύμα πολέμου, ή οδικό ατύχημα, ή ακόμα και τραύμα που άφησε κάποια δολοφονική απόπειρα. Στην καλύτερη περίπτωση δηλώνει εύνοια που όμως δεν διαρκεί, ή πτώχευση.

Μοίρα 18: Μοίρα της ταραχής.

Το άτομο πηγαίνει κυριολεκτικά κατά κει που φυσάει ο άνεμος. Ποτέ δεν υπάρχει σταθερότητα κυρίως συναισθηματική. Κάθε μέρα αλλάζει ιδέες. Ποτέ δεν είναι το ίδιο. Εκδηλώνει μία αγάπη προς τα όπλα και δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι με τονισμένη στο ωροσκόπιό τους αυτή τη μοίρα ανακατεύονται με τα όπλα, είτε ως έμποροι είτε ως πωλητές είτε ως συλλέκτες.

Μοίρα 19: Μοίρα της επικινδυνότητας.

Όσο καλή κι αν είναι η θέση των πλανητών σ’ αυτή τη μοίρα, η καλή τύχη δεν θα κρατήσει δια βίου, εκτός κι αν οι ευεργέτες πλανήτες (Δίας, Αφροδίτη, Ήλιος) βοηθήσουν με την ενέργειά τους και τις επιρροές τους. Θα τύχουν απρόβλεπτες καταστάσεις, είτε από προσωπικά λάθη είτε από λάθη τρίτων. Φιλοδοξίες και ελπίδες, συχνά διαψεύδονται. Για γυναίκα η μοίρα αυτή είναι επί πλέον επικίνδυνη καθώς θα της δώσει μεγάλο συναισθηματικό πόνο. Εγκατάλειψη από φίλους κι ερωτικούς δεσμούς. Γι’ αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και μια επιφυλακτική στάση.

Μοίρα 20: Μοίρα της επικίνδυνης δύναμης.

Έχει παρατηρηθεί ότι άτομα με τονισμένη αυτή τη μοίρα στο ωροσκόπιό τους προκαλούν ή υφίστανται κυνηγετικά ατυχήματα, ή ατυχήματα σε συναφή σπορ, τα οποία είναι και τα αγαπημένα τους. Εδώ κυριαρχεί ο αστέρας Bellatrix (φύσης Άρη-Ερμή) ο οποίος προκαλεί σε όψη με τη Σελήνη, σοβαρές διανοητικές ασθένειες, όπως ψυχώσεις, διχασμό προσωπικότητας, φοβίες ή νευρικότητα. Σε σύνοδο με τον Άρη, υπάρχει κίνδυνος θανάτου από φωτιά. Εάν ο Bellatrix βρίσκεται στο Μεσουράνημα, εγείρει μίση και οργή εναντίον του ατόμου, ένεκα φθόνου. Οι γυναίκες συχνά είναι φλύαρες και εμπλέκονται σε καβγάδες. Με καλύτερες όψεις, ευνοούνται οι επιστημονικές φαρμακευτικές έρευνες, τα σπορ (και ειδικά τα ιππικά σπορ) αλλά και οι φιλίες. Το άτομο υπερισχύει και θριαμβεύει έναντι των μυστικών του εχθρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: