24.7.09

Φωτο-ρεπορταζ απο την διαλεξη του αστρολογου Γιαννη Ριζοπουλου




Σε μινιμαλιστικο περιβαλλον εγινε η διαλεξη του αστρολογου-ερευνητη Γιαννη Ριζοπουλου για την Εριδα.Απο τον Οκτωβριο η αστρολογικη σχολη θα δεχεται μαθητες με καθηγητες τον Γιαννη Ριζοπουλου,Βασιλη Παπαδολια και Σμαρω Στεφανακη.Καλη αρχη παιδια,μπορει να περνω για κανενα καφεδακι.

Οι φωτογραφιες απο την εκδηλωση ειναι ευγενικη προσφορα του φιλου φωτορεπορτερ-αστρολογου Γιαννη Μπαρδοπουλου.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή στη σχολή. Γιατί ότι γίνεται σε αυτό τον τόπο (αστρολογικό) καλό είναι να γίνεται.
Τη σχεδόν άδεια αίθουσα θα την αποδώσουμε στον Ιούλη μήνα και τα μπάνια του λαού, την έκλειψη και βέβαια την πρώτη μέρα πριν την πρεμιέρα.
Όμως όταν ανακοινώνονται ονόματα διδασκόντων και βλέπουμε μέσα στους ταγούς και τον κο Παπαδολιά, γιατί να μην προτιμήσουμε τα χειμωνιάτικα απογεύματα με μπιρίμπα, τσαγάκι και βουτήματα; Όλοι από κάποιου κασίδη το κεφάλι ξεκινάνε θα πείτε και δεν θα διαφωνήσουμε. Όμως ο κάθε μπλόγκερ και ένας δραστήριος σχολιαστής, σοβαρός και με χρόνια στην άστρο-Ιερουσαλήμ (άρα με πολλούς γνωστούς και φίλους, κλειδιά ή κουμπιά) τι υπέρβαση να κάνει πια ώστε να ανατρέψει το "με όποιο δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις"? Αν βέβαια η κα Στεφανάκη και ο κος Ριζόπουλος δεν έχουν πόβλημα με το να μοιράζονται τον ίδιο τίτλο με τον κο Παπαδολιά τα συμπεράσματα είναι εύκολα και περί ορέξεως κολοκύθια με τη ρίγανη.

Ανώνυμος είπε...

Παρόμοια είναι και η δική μου απορία. Γνωρίζω την 20ετή και βάλε προσφορά του κυρίου Ριζόπουλου (πολυετή διδασκαλία ασρολογίας, εκπληκτικά άρθρα στο "ΘΑ" κ.λ.π.) όπως και την πολυετή συγγραφή σε σημαντικά περιοδικά και διδασκαλία της κυρίας Σωτηράκη. Ο κύριος Παπαδολιάς όμως - μέχρι χτες αστρο-δημοσιογράφος - ξαφνικά καθηγητής αστρολογίας; Κάπως κάνει αυτό....

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω αδικούμε ή πιθανόν βιαζόμαστε να εξάγουμε συμπεράσματα, για νέους ανθρώπους που και δίπλωμα έχουν από αναγνωρισμένη αστρολογική σχολή του εξωτερικού, άρα δικαιούνται να διδάσκουν -ίσως τους αρχάριους;
και έχουν αρθρογραφήσει με εξίσου καλά άρθρα σε μεγάλο ελληνικό φόρουμ. Αυτό το δεύτερο το αναφέρω διότι σημαίνει ότι έθεσαν εαυτόν σε δημόσια ανάγνωση άρα και κριτική.

Από την άλλη μεριά να συνυπολογίσουμε την εποχή έκδοσης του "ΘΑ", ή την προσπάθεια δημιουργίας της Νόβα; Πρωτοπόρες προσπάθειες και οι δυο αλλά χωρίς σχεδόν ανταγωνισμό τότε. Έτσι δεν είναι; Σε μια εποχή, επίσης, που δεν υπήρχε πληροφορία από το διαδίκτυο και οι αστρολογικές εκδόσεις μετριώνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Έχουμε λοιπόν έναν νεαρό, τότε, Γιάννη Ριζόπουλο (επανέρχομαι στο επιχείρημά μου: δεν υπήρχε τρόπος, τεχνικά, να κριθεί ή να συγκριθεί) που γίνεται "αποδεκτός" από μια μικρή μερίδα ανθρώπων ασχολούμενων τότε με την αστρολογία.
Έναν Γιάννη Ριζόπουλο που σχεδόν εξαφανίζεται από τα αστρολογικά δρώμενα, δταστηριοποιείται επαγγελματικά με εντελώς άσχετο κομμάτι με αυτά και τον βλέπουμε αποσπασματικά να γράφει επί δεκαετίες χιουμοριστικές σουρεαλιστικές προβλέψεις για τα ζώδια.

Του δίνεται λοιπόν σήμερα - από ανθρώπους του διαδικτίου - η ευκαιρία να επανέλθει. Η ίδια ευκαιρία δίνεται και στον Βασίλη Παπαδολιά να ξεκινήσει.
Αν ο ένας αναλάβει τα πρωτάκια και ο άλλος τους πιο προχωρημένους πού βλέπετε αγαπητοί φίλοι το μεμπτό.

Ποιοι, εν τέλει, δικαιούνται να διδάσκουν αστρολογία;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως οι αστρολογάρες που θέλαν να κάνουν και Ένωση, τρομάρα τους, στο μαγαζί του Μελοντολλόγου πήγαν να δουλέψουν.
Κανένα αρθράκι "αστρολογία και όλα στο βωμό της μάσας", κατά το "αστρολογία και κέρατο" παίζει πουθενά ουρανίτσα;

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Μιας και ημουν απο το ιδρυτικα μελη της ASTROLOGIA NOVA,τιτλος που βρηκε ο Γιαννης Ριζοπουλος,μπορω να καταθεσω μερικες πληροφοριες.Η σχολη εγινε γιατι εκλεισε η αντιστοιχη της Γιωτας Καλογερας.Ο Γιαννης Ριζοπουλος,ηταν γνωστοε ;απο το 1988,οταν εγραφε αστρολογικα αρθρα στο μοναδικο τοτες αστρολογικο περιοδικο ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.Εκανε παραλληλα και σεμιναρια αστρολογιας στην σχολη της Γιωτας Καλογερα,με αρκετο κοσμο.Η ASTROLOGIA NOVA εγινε γνωστη απο στομα σε στομα αλλα και με τις καλες κουβεντες που ειπαν τοτε σε τηλεοπτικες εκπομπες η κυρια Ντακου και ο κυριος Λεφακης,χωρις να μας ξερουν αλλα απο το επιπεδο γνωσης που προσφεραμε.Το 1999 η σχολη κλεινει λογω του σεισμου της Αθηνας.Σημερα που το κοινο ειναι ενημερο γινεται μια καινουργια προσπαθεια για μια καλυτερη αστρολογικη παιδεια,με ανθρωπους που πιστευουν οτι μπορει να προσφερουν κατι νεο στο χωρο ττης αστρολογιας.Ας δουμε το εργο τους και μετα ας κανουμε την κριτικη μας.

Ανώνυμος είπε...

Στη χώρα αυτή της "φαιδράς πορτοκαλέας" είσαι ότι δηλώσεις, όπως είχε πει ο αείμνηστος Τσαρούχης. Όχι μόνο καθηγητής αστρολογίας μπορείς να γίνεις αλλά και Νοστράδαμος, αρκεί να έχεις τον κατάλληλο κύκλο ανθρώπων να σε υποστηρίξει.

Ανώνυμος είπε...

Τα πληρωμένα πτυχία δι αλληλογραφίας αγαπητέ Ανώνυμε δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Και η κυρία Λίτσα Πατέρα έχει ένα και καλά την έχετε περιποιηθεί κατά καιρούς...
Δεν κάνουν οι περγαμηνές τον καλό δάσκαλο και το γνωρίζουμε όλοι πιστεύω οτι οι καλύτεροι επιστήμονες δεν ήταν αυτοί που συνδύαζαν και το ταλέντο της μεταδοτικότητας. Τίποτα δεν αποκλείει ένας καινούριος δάσκαλος να αποδειχτεί στο μέλλον πολύ καλός και συνήθως οι νέοι έχουν την όρεξη αλλά και την ανάγκη να αποδείξουν και αυτά είναι πρςο συμφέρον των μαθητών, οι μαθητές όμως της αστρολογίας τη σήμερον ημέρα δεν είναι κουτάβια με κλειστά μάτια. Η εμπειρία μετράει νομίζω. Δεν μπορούμε να βάζουμε τις θεωρητικές εργασίες σε δύο-τρία sites (μια καλή αντιγραφή από δέκα καλές πηγές είναι, ότι κάνουν όλοι οι φοιτητές του κόσμου δηλαδή) ίσα με τις πρωτότυπες αναλύσεις χαρτών και τις προβλέψεις που κάνουν ένα σωρό άλλοι, στο διαδίκτυο, σε περιοδικά ή αλλού, ας μην αναφέρουμε ονόματα. Όπως και να έχει το πράγμα, ο κόσμος θα αποφασίσει και ο καιρός θα δείξει.

Heracles V. είπε...

Θα ήθελα απλά να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά για την επιστροφή του Γιάννη του Ριζόπουλου στο φυσικό του χώρο αυτόν δηλ. της διδασκαλίας της Αστρολογίας. Αυτή είναι μεγάλη εξέλιξη για την υπόθεση της αστρολογίας στην Ελλάδα, και αυτό θα φανεί μετά απο χρόνια όταν θα αρχίσουν να εισέρχονται στο χώρο οι μαθητες και μαθήτριες του.

Να ευχηθώ επίσης καλή επιτυχία στο Βασίλη τον Παπαδολιά όπως και στην κοπελιά που δεν γνωρίζω.

Το δικαίωμα στην αξιολογηση του κάθε δασκάλου το έχουν μόνο οι μαθητές του οι οποίοι είναι και οι μονοι αρμόδιοι για να κρίνουν...Και δικαίωμα στην ευκαιρία έχουν όλοι και ο Βασίλης, με την μέχρι τώρα σοβαρή, συνετή και μετρημένη πορεία του το έχει με το παραπάνω.

Καλή επιτυχία σε όλους λοιπόν.

Γιάννης Ριζόπουλος είπε...

Κατ αρχάς ευχαριστώ πολύ τόσο για την παρουσίαση όσο και για τα καλά σας λόγια.
Από τη δική μου πλευρά θα κάνω ότι μπορώ για να πλαισιωθεί η σχολή και με άλλους συνεργάτες που επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια.
Οι αστρολογικοί κλάδοι είναι πάρα πολλοί και πρακτικά είναι αδύνατον να καλυφθούν από δύο, τρεις η και πέντε εισηγητές.

Όμως με τα σχόλια σας μου θυμίσατε πολλά...
Για την εποχή της Astrologia Nova θα συμφωνήσω: Δεν υπήρχε το διαδίκτυο. Δυστυχώς...
Οι θεματικές ενότητες για τη σύνδεση της αστρολογίας με την τέχνη, την φιλοσοφία, την πολιτική, και γενικότερα την κοινωνία, που παρουσιάζαμε κάθε Παρασκευή απόγευμα δεν έγιναν ποτέ και πουθενά αλλού σε τέτοια έκταση.
Κι όσοι τα έζησαν από κοντά ξέρουν πολύ καλά ότι αν υπήρχε η δυνατότητα προβολής μέσω διαδικτύου σήμερα η Nova θα ήταν ...τουλάχιστον Ακαδημία.

Όσο για τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς κάποιων, σχετικά είτε με την παρουσία του Βασίλη Παπαδολιά είτε την επιχειρηματική δραστηριότητα του Σταύρου Μιχαήλου,νομίζω ότι-όπως γίνεται πάντα-όλα θα κριθούν στην πράξη.

Αλλά προς τι η ...χολή;
Εμείς δεν θα σύρουμε κανέναν σιδηροδέσμιο για να παρακολουθεί μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια.

Ο Μιχαήλος με τη βοήθεια του Νίκου Καπάτου έφτιαξε έναν αξιοπρεπή πολυ-χώρο ο οποίος θα φιλοξενεί πολλές ακόμη δραστηριότητες του "εναλλακτικού" χώρου (γιόγκα, θεραπείες κλπ) και ...χαρά στο κουράγιο τους. Έχοντας την εμπειρία της Nova, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και είναι βέβαιο ότι προσωπικά δεν θα έμπαινα ποτέ ξανά σε μια τέτοια διαδικασία, ούτε θα το συνέστηνα σε κάποιον.
Τα έξοδα για την κάλυψη των αναγκών ενός τέτοιου εγχειρήματος δεν είναι καθόλου λίγα.
Θα μπορούσες να τα διαθέσεις εσύ μήπως αγαπητή/ε ανώνυμη/ε; Για να μη χάσεις τη "μάσα" δηλαδή...
Και τις τακτικές επισκέψεις της Εφορίας, του ΙΚΑ και κάθε πιθανής η απίθανης υπηρεσίας που συνηθίζουν να στέλνουν ...βροχηδόν οι "ανώνυμοι" ανταγωνιστές γιατί φοβούνται μήπως χάσουν τα "κελεπούρια" που γδύνουν με τους μεσσιανισμούς και τα μαγιολίκια τους...
Σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου επιμορφωτικού κέντρου μόνον καλό μπορεί να κάνει στην αστρολογία.
Χάρηκα που τα είπαμε...

Vassilis Papadolias είπε...

Κε Κορωνάκη, καλή σας ημέρα..

καταρχήν ήθελα να σας πω ότι είχα στείλει ήδη μία απάντηση στους αναγνώστες σας, αλλά για κάποιο λόγο από ό,τι βλέπω δε δημοσιεύτηκε.

Στην απάντηση εκείνη θα ήθελα απλά να συμπληρώσω την απογοήτευση μου που με τακτικές τύπου Βίκυς Καγιά, προσπαθούμε να βγάλουμε το Γιάννη πριν τον δούμε...

Είναι δυστυχές αυτό γιατί μέχρι τώρα από τη δική μου τουλάχιστον πλευρά όσες νέες προσπάθειες είχαν γίνει στο χώρο είχαν τη στήριξη μου.

Επαναλαμβάνω επίσης για όσους δεν το ξέρουν ότι είμαι στο χώρο από το '99 με αγγλικές ιστοσελίδες τον καιρό που εδώ στην Ελλάδα δεν υπήρχε αστρολογικό internet ούτε για δείγμα.

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να απαντήσω στους ανώνυμους αναγνώστες σας, αλλά δε θέλω να μένουν σκιές, ούτε υπόνοιες περί μέσων, γνωριμιών, κλπ.

Ούτε στην τηλεόραση βγήκα ούτε καμιά θέση δίπλα στη Λίτσα Πατέρα πήρα για να μιλάμε για μέσα και γνωριμίες. Η διδασκαλία είναι μία λογική κατάληξη σε μία πορεία τεσσάρων τώρα χρόνων που ξεκίνησε με αρθρογραφία, διαχείριση φόρουμ στο site της Liz Greene, ίδρυση Λέσχης Αστρολογίας και δραστηριοποίησης στο χώρο των blog.

Ούτε χτες ήρθα στο χώρο, ούτε κανένας άσχετος είμαι.

Έλεος πια...

Γιάννης Ριζόπουλος είπε...

Και κάτι ακόμη...
Τον Βασίλη Παπαδολιά τον γνωρίζω μόνον από τα γραπτά του, ενώ με τη Σμάρω Σωτηράκη έχουμε ανταλλάξει δυό κουβέντες παραπάνω στα πλαίσια της συμμετοχής μας στην επιτροπή για το σύλλογο.
Κσι οι δύο αγαπούν την αστρολογία, και διαθέτουν ήθος κάτι που σε πρώτη φάση είναι το ουσιαστικότερο κριτήριο για τη συμμετοχή οποιουδήποτε σε αυτήν την προσπάθεια.
Στη Nova είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε "παρτάκηδες" συνεργάτες αστρολόγους που νοιαζόντουσαν μόνο για το πως θα αρπάξουν κάποιους από τους σπουδαστές-αν μπορούσαν και όλους-στο σπίτι τους για ιδιαίτερα η το πως θα κάνουν κουμάντο στα οργανωτικά της σχολής χωρίς να πληρώνουν μία.
Καλός ο Δίας, δε λέω αλλά και λίγος Κρόνος δεν βλάπτει...

John Bardopoulos είπε...

Για να γίνουν σεβαστές οι ανώνυμες απόψεις, πρέπει να έχουν και την υπογραφή του εμπνευστή τους.
Γιάννης Μπαρδόπουλος

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Αγαπητε και Παπαδολια.Η πρωτη απαντηση ποτε δεν ηλθε στο ιστολογιο μου.Απο το κινητο παρακολουθω ολες τις απαντησεις και τις δημοσιευω αμεσως,χωρις να ειμαι σε υποολογιστη.Σημερα αργησα να αναρτησω τις απαντησεις γιατι στην Νεαπολη που βρισκομαι ειχαμε διακοπη ρευματος μεχρι το απογευμα,το κινητο χωρις μπαταρια,και εγινε ενα μπαχαλο με τις αναρτησεις.Τις δημοσιευω τωρα,που επιτελους ηλθε η ΔΕΗ και παραλληλα με τις απαντησεις που γραφω,μαγειρευω για το βραδυ που εχω ενα τσιμπουσι με κατι φιλους.Βεβαια στηριζω την ολη προσπαθεια και αυτα που ακουγονται ειναι απο καποιους,που βλεποντας την δυναμικη της ομαδας αρχιζουν να τους τρωνε τα φιδια.Τα ιδια και χειροτερα ακουσαμε και την εποχη της ΝΟΒΑ,αλλα στο τελος η ουσια της ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ νικα....

Ανώνυμος είπε...

Για να σας ξεχωρίζω: Αγαπητέ μου ΜπαρδόΓιαννη (χιουμοράκι) την έχουμε φάει στη μάπα τη χολή τόσα χρόνια και τα ανώνυμα σχόλια και τους διπλούς λογαριασμούς στα φόρουμ. Μη περιμένεις να γράψει επώνυμα κάποιος που έχει επικριτική διάθεση. Κοτούλες γνωστές κρυπτόμενες στα σάιτ και στα μπλογκάκια τους είναι αυτοί.

Αγαπητέ μου ΡιζοΓιαννη (χιουμοράκι επίσης). Χαίρομαι που επανέρχεσαι και πάλι στο χώρο της διδασκαλίας, διότι έντυπα και δικτιακά έχεις επανέλθει εδώ και λίγο διάστημα έπειτα και από προτάσεις συνεργατών μου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία. Την αξίζεις αγόρι μου.

Για τον Βασίλη Παπαδολιά έχω να γράψω τα εξής: Ήδη έχει αποδεχθείπρότασή μου να αναλάβει online μαθήματα αστρολογίας στο www.myhoroscope.gr με ελάχιστα χρήματα ως αμοιβή.
Του αξίζει μια ευκαιρία επίσης να διδάξει, του αξίζουν δυο ευκαιρίες να διακριθεί και ας φροντίσουμε όλοι να στηρίζουμε νέους ανθρώπους στο χώρο.
Λυπάμαι που ο φίλος μου ο Ριζόπουλος δεν αποδέχτηκε ανάλογη πρότασή μου αλλά ποτέ δεν είναι αργά Γιάννη μου.

Τα περί λογοκλοπών που ανέφθηκαν παραπάνω θα τα χαρακτήριζα επιεικώς μπούρδες.
Ξέρουμε ποιες ξανθιές αστρολόγες κάνουν τις λογοκλοπές και όσο συνεχίζουν τα γράφουν κακιούλες θα τις μάθει και ο κόσμος.

Τέλος να συμφωνήσω με τον Ηρακλή (ακόμη περιμένω απάντηση στο email που σου έστειλα πριν κανα μήνα), ότι τους δασκάλους καλύτερα να τους κρίνουν οι μαθητές.
Όπως μου είπε και ο Κορωνάκης, ο Φίνος έλεγε "αφήστε τον ηθοποιό να τον κρίνει το πανί".

Με εκτίμηση σε όλους

Σωκράτης
από το myHoroscope

Vassilis Papadolias είπε...

Σας ζητώ συγγνώμη. Υποθέτω ότι θα συνέβη κάποιο τεχνικό λάθος από τη δική μου πλευρά...

Giota Houliara είπε...

καλησπερα κι απο μενα... με μεγαλη μου χαρα θα γραφτω στη σχολη... πολλα φιλια απο το τρελοκοριτσο..

Ανώνυμος είπε...

Τον κύριο Παπαδολιά δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Απλά μου κάνουν εντύπωση τα όσα έγραψε παραπάνω. Άραγε νομιμοποιεί κάποιον να λέγεται "δάσκαλος" αστρολογίας το γεγονός ότι έχει ένα αστρο-δημοσιογραφικό blog, είναι διαχειριστής σε ένα άλλο site και πίνει καφέ στη χάση και στη φέξη σε κάποια κεφετέρια με άλλους 2-3 ερασιτεχνικά ενδιαφερόμενους για την αστρολογία (η "λέσχη" αστρολογίας του κυρίου Παπαδολιά); Μια ευλογη απορία εκφράζω.

Vassilis Papadolias είπε...

Λυπάμαι που δεν ικανοποιώ τα κριτήρια σας αγαπητέ μου, αλλά από ό,τι φαίνεται αυτό είναι εξ' ορισμού κάτι δύσκολο. Αν το συγγραφικό έργο είναι αντιγραφή, τα πτυχία είναι αγορασμένα και η δημόσια ανταλλαγή απόψεων με επαγγελματίες μεταξύ των άλλων αστρολόγους καφεδάκι, τότε τι μένει να αποδείξει κανείς; Ότι δεν είναι ελέφαντας ίσως; Ίσως κρίνετε ότι υπάρχουν άλλα κριτήρια πιο σημαντικά, οι περίπλοκες μαθηματικές αστρολογικές θεωρίες ίσως ή η επετηρίδα του τσίπουρου. Αναλόγως σε ποια κατεύθυνση κλίνετε (μια και δε βλέπουμε και ποιος είστε).

Όπως και να' χει σας ευχαριστώ πολύ για την καλή σας διάθεση και τη στήριξη σας...

Ανώνυμος είπε...

O καθένας κρίνεται από την πορεία του στο χώρο που κινείται.

Αν καθίσουμε να απαντάμε σε κάθε "ανώνυμο" που πετάει μια παπαριά και μετά χασκογελάει σαν ηλίθιος επειδή τάχα μου έκανε κάτι φοβερό, το ...χάσαμε το κορμί, πατριώτη...

Ο Παπαδολιάς έχει συγκεκριμένη πορεία και μαθητεία, κείμενά του, παρεμβάσεις και τοποθετήσεις του υπάρχουν άπειρες και ...μακροσκελέστατες, σε αντίθεση με πολλούς άλλους που έχουν τρελαθεί στο χαρτί και στις καρμικές επανασυνδέσεις και από πάνω μας ζαλίζουν με αυτοεξελίξεις και παπάρια μάντολες.

Ασχολούμενος και με τη διδασκαλία θα μας δώσει και την ευκαιρία να τον κρίνουμε σε αυτό το επίπεδο. Μέχρι τότε όμως, όσο και να θέλουν διάφορες κατίνες να κρύψουν τη ζήλια και την απογοήτευση που γεννάνε η στενοκεφαλιά και η πνευματική ξεραΐλα, το μόνο που θα καταφέρνουν θα είναι να χώνονται όλο και πιο βαθιά στη μαλάκυνση που προκαλεί η διαπίστωση των λανθασμένων επιλογών τους.

Όσον αφορά τον συγκεκριμένο χώρο και τις πρώτες δραστηριότητες σε αυτόν, καλόπιστοι και κακόπιστοι σχολιαστές, ας έχουν υπόψιν τους ότι πριν επίσημα και κανονικά λειτουργήσει ένας χώρος με τόσους πολλούς και διαφορετικούς τομείς, πρέπει να γίνουν κάποια δοκιμαστικά, για να διαπιστωθούν στην πράξη οι όποιες αστοχίες και δυσλειτουργίες μπορεί να υπάρξουν αλλά και η προσαρμογή και εξοικείωση των συμμετεχόντων στο εγχείρημα. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται και κάποιες εκδηλώσεις στον συγκεκριμένο χώρο, ανεπίσημα, για να γίνει η έναρξη επίσημα τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Έτσι γίνεται από τους σοβαρούς. Οι ασόβαροι που έχουν μάθει να λειτουργούν με αρπαχτές και επιφανειακές πρακτικές αυτά τα βρίσκουν περιττά.
Την καλημέρα μου και αντίο σας.
Δ. Μ.

Heracles V. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γεια σου βρε Ηρακλή μου
Μου έλειψαν τα 4-5 προσωπικά μηνύματα που είχαμε ανταλλάξει στο myhoroscope όταν συμμετείχες στην αρχή του (και έπαιζαν τα 90 ή άλλες αστρο-σκυλόφατεσες τότε).

Και το πραγματικό ενδιαφέρον όταν κάποτε είχα αποφασίσει να εγκαταλείψω το σάιτ για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Ήσουν από τους λίγους που μου έγραψες.

Να σχολιάσω μερικά πράγματα εάν μου επιτρέπεις.
Το myhoroscope είναι από τα λίγα σάιτ που ζητά άδεια αναδημοσίευσης σεβόμενος ΑΠΑΝΤΕΣ δημιουργούς και συγγραφείς.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη λογική άλλων μπλόγκερς και λοιπών, όρμα - βούτα για να γεμίσουμε κάποιες σελίδες και να εμφανίσουμε "έργο" (εννοώ δημιουργίας σελίδας πλούσιας σε περιεχόμενο).

Τα μέιλ μου ή των συνεργατών μου (τουλάχιστον τα της πρώτης επαφής) σε έλληνες και ξένους συγγραφείς πρέπει εκ των πραγμάτων να είναι τυπικά και μετά να αρχειοθετούνται.
Φαντάζεσαι εάν αργότερα κάποιος "στραβώσει" και αρχίσει να επικαλείται κλεψιές. Τυπική λοιπόν "κατοχύρωση" - αρχικά.

Για την αισθητική θα έλεγα ... περί ορέξεως. Και το αστροκομ θα μπορούσα να πω ότι είναι εμπορικότατο και διαθέτει κάτι φάτσες για πολλές κλωτσές και του Πανόπουλου (άλλο εμπορικότατο) που διαφημίζει ουίσκια τράπεζες, μόδες και αντιηλιακά τα τιμάς με ένα λινκάκι στο μπλογκ σου.
Εμάς ουχί.

Τα 400 και πλέον άρθρα της βιβλιοθήκης μας που μάλλον δεν υπάρχουν πουθενά συγκεντρωμένα δεν αξίζουν ένα λινκάκι;

Για τις ιδιοτροπίες σου πάω πάσο. Όμως εάν μέσα στα χιλιάδες των μελών, που ακόμη δεν σε έχουν βρει στον παγκόσμιο ιστό, κάποιοι διάβαζαν και άλλον έναν ερευνητή της αστρολογίας μόνο κακό δεν θα ήταν.

Εγώ - εμείς, που δουλεύουμε στις μεταφράσεις, συγγραφές κ.λπ., είτε έχουμε 400 άρθρα, είτε 402 δεν κερδίζουμε τίποτα οικονομικό.

Θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς. Οι κυρίες των 90 έχουν το κοινό τους των μαντικών τεχνών. Άλλοι αγαπούν την αστρολογία και κινούνται στις δικές της θεματικές ενότητες του σάιτ.
Όπως λέει και ο Ριζό το nyhoroscope μας ενώνει. Η παρουσία σου είτε ως μέλους, είτε ως αρθογράφου, είτε ως αναδημοσιευόμενου, (προσωπική άποψη), θα κάνει καλό.

Να είσαι καλά αγόρι μου

Σωκράτης


Υ.Γ. Μέλλο μη βρίζεις τους ζηλιάρηδες λέμε.

Heracles V. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Ηρακλή
Επειδή έχω πειραχτική διάθεση πλέον θα σου γράψω e-mail για τα υπόλοιπα που θέλω να σου πω.

Αφήνω εδώ το θέμα "καθαρό" για να επανέλθουν οι ξανθές κυριούλες αστρολόγες και να την πούνε στον Παπαδολιά που τόλμησε "να σκεφτεί" να κάνει μαθήματα αστρολογίας.
Και μάλιστα σε 2 διαφορετικούς χώρους.

Όταν όμως διαβάσουν την ύλη των μαθημάτων που ετοίμασε ο Παπαδολιάς θα τους πέσουν τα δόντια.
Εμ όσα δεν φτάνει η αλεπού...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί Σωκρατάκο δεν λες την αλήθεια επιτέλους...

Η μήπως δεν είναι αλήθεια ότι πούλησες μακροχρόνιες συνεργασίες και φιλίες για τα μάτια της ξανθιάς κυρίας που σε έχουν κάνει να διαγράψεις την αφιλοκερδή προσφορά πολλών, σε αυτό που παρουσιάζεις ως δικό σου έργο.

Όλοι όσοι ανατρέξουν σε παλαιότερα άρθρα του myhoroscope.gr θα δουν τις δεκάδες των ατόμων που πέταξες παρόλη την συγγραφική δουλειά που έκαναν για σένα και που σου έχτισαν το θρόνο που κάθεσαι.

Εδώ βέβαια δεν μιλάμε μόνο για οικονομικά οφέλη που είναι λογικό να σε δελέασαν αλλά για την απόδειξη της εγκυρότητας της παροιμίας. ..το αιδοίο σέρνει καράβι.

Για να σε δούμε στη φουρτούνα Καπετάνιε μου

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου κοπελιά
Έχω δηλώσει στην ουρανίτσα ότι σε ανώνυμους δεν ξανα απαντώ.

Εδώ που τα λέμε ούτε σε επώνυμους απαντώ αλλά επειδή έγραψες για φουρτούνα και το καλοκαιράκι σηκώνει πλακίτσα... ακόμη δεν έχεις δει την φουρτούνα.
Είπαμε με τον Ριζόπουλο μετά την επιτυχία του myhoroscope να ετοιμάσουμε ένα κανάλι gossip.....

Και ξέρεις ότι ο καπετάνιος είναι λεβεντιά. Ακόμη και οι "εχθροί" το έχουν παρεδεχθεί προς τιμή τους.

Επιστρέφω στον θρόνο μου...

---

Υ.Γ.
Κορωνάκη γιατί δεν γράφεις αυτό που μου είπες τηλεφωνικά; Ότι "τους έκανες να τους γνωρίσει ο κόσμος" και τώρα τα θρασίμια διαδίδουν ότι 'έφτιαξαν' το myhoroscope"

Υ.Γ. 2
Άντε Παπαδολιά την γλύτωσες. Τώρα θα πιάσουν εμένα και καπάκι τον Μέλλο.

Με εκτίμηση σε ανώνυμους και επώνυμους
από τα 34.548
εγγεγραμμένα μέλη

Heracles V. είπε...

Εντάξει Σωκράτη, θα περιμένω το e-mail σου λοιπόν.

Όσο για τον Βασίλη δεν τον φοβάμαι καθόλου. Με σύστημα - μέθοδο και την κλασσική συνέπεια και συυνέχεια των Αιγόκερων θα πάρει το πρωτάθλημα περπατώντας..

Και μια απορία για τον αγαπητό Δημήτρη Κορωνάκη...

Κύριε Κορωνάκη, βλέπω ότι έχετε ενεργοποιήσει το "μετριασμό σχολίου". Όλοι ξέρουμε ότι αυτο δεν είναι υποχρεωτικό, άρα, όταν το κάνατε είχατε στο μυαλό σας ότι κάποια σχόλια δεν θα πρέπει να δημοσιοποιούνται...Σας ρωτώ λοιπόν ευθέως και αν θέλετε απαντάτε. Ποιά είναι τα κριτήρια σας για να μην επιτρέψετε την δημοσιοποίηση ενός σχολίου? Εκτός απο τα αρχικά ανώνυμα σχόλια πικρόχολης κριτικής εναντίον του Β. Παπαδολιά που διαβασα (ας πούμε ότι λόγω...δημοκρατίας, τα επιτρέπουμε), βλέπω ότι επιτρέπετε και τη δημοσιοποίηση ανωνυμων συκοφαντικών σχολίων...Τελικά τι νόημα έχει ο μετριασμός σχολίου?

John Bardopoulos είπε...

Παιδιά, καλησπέρα, να πω την αλήθεια μου φτιάξατε το κέφι! Και μάλιστα κάλα, Μα πολύ κάλα!

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως, βλέπω, ακούω και σπάνια μιλάω, όμως δεν θα μπορούσα να μην εκφράσω τα συγχαρητήριά μου γι αυτήν τη νέα προσπάθεια συναδέλφων που εκτιμώ για το ήθος, το πνεύμα και το έργο τους! Καλή τους επιτυχία, που θεωρώ ότι θα την έχουν, προς διάψευση κάθε κακόβουλης προαίρεσης.
Από τη μισόξανθη θείτσα 90τζού,
Εβίτα Ζαχαριάδου