28.7.09

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μοίρες: 10-15

Κυρίαρχο πνεύμα: Hariel

Επίκληση: Et factus est mihi Dominus in refugium et Deus meus in adjutorium spei meae.

Κυριαρχία: Τέχνες κι επιστήμες.

Αρνητικές όψεις: Θρησκευτικοί πόλεμοι, θρησκευτικές έριδες, θρησκευτικές σέκτες.

Μοίρα 11: Μοίρα της αβέβαιης ανεξαρτησίας.

Σε αυτή τη μοίρα γεννιούνται άτομα με πολύ δυνατό μυαλό αλλά συνήθως δρουν εκτός νόμου. Τα άτομα αυτά χαίρουν άκρας εκτίμησης δημοσίως, αλλά ουσιαστικά έχουν διπλή ζωή. Εδώ γεννιούνται οι βαρώνοι του εγκλήματος, οι έμποροι όπλων και ειδικά όταν το γενέθλιο ωροσκόπιό τους έχει την συγκεκριμένη μοίρα προσβεβλημένη από κακοποιούς πλανήτες και σε άσχημες γωνίες μεταξύ τους. Σε ένα αρμονικό ωροσκόπιο με καλές γωνίες δίνουν άτομα που αγαπούν πολύ την οικογένειά τους. Επίσης τα άτομα αυτής της μοίρας έχουν μία τάση να μετακινούνται πολύ αλλάζοντας συχνά κατοικία, ή ταξιδεύοντας.

Μοίρα 12: Μοίρα της σύλησης.

Αυτή η μοίρα εγγυάται αρχικά μια όμορφη κι εύκολη ζωή. Κατόπιν τα κεκτημένα αγαθά θα ικανοποιήσουν το άτομο αλλά αργότερα, ό,τι με κόπο μαζεύτηκε θα χαθεί είτε από αναποδιά της τύχης, είτε από κάποιο απροσδόκητο ατύχημα. Εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να παραλύσει η θέληση του ατόμου αλλά η 12η μοίρα εγγυάται το ρητό: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Δηλαδή, η απογοήτευση δεν πρέπει να καταβάλει τον άνθρωπο γιατί στη συγκεκριμένη μοίρα, όλα μπορούν να διορθωθούν. Για μια γυναίκα η 12η είναι επικίνδυνη γιατί δίνει ή ξαφνική ερωτική εγκατάλειψη ή την απώλεια ενός παιδιού ή έναν δυστυχισμένο γάμο με σύζυγο που ασκεί σωματική και ψυχολογική βία.

Μοίρα 13: Μοίρα της λαιμαργίας και του εγωϊσμού.

Αυτή η μοίρα δίνει ιδιοσυγκρασία πανούργα, και μία άστατη ζωή. Σχετίζεται και έχει να κάνει περισσότερο με την ηθική πλευρά του ατόμου που συνήθως είναι μυστικοπαθές και σιωπηλό, ζηλόφθονο και άπληστο – λαμβανομένων βέβαια υπ’ όψιν των περιστάσεων και του μορφωτικού του επιπέδου. Σπάνια αυτά τα άτομα θα τα δείτε μόνα. Πάντα νιώθουν την ανάγκη να έχουν κοντά τους κάποιον, όχι απαραιτήτως φίλο, αλλά διαθέσιμο ακροατή για τα προσωπικά τους προβλήματα. Αρέσκεται να διηγείται σε φίλους, τον τρόπο που «την έφερε» σε κάποιο ανυποψίαστο θύμα. Καμαρώνει για τέτοια συμπεριφορά και η περιουσία που αποκτά είναι συνήθως χτισμένη πάνω στα ερείπια της ζωής των συνανθρώπων του. Τελικά όμως και κατά συντριπτική πλειοψηφία, τα άτομα αυτής της μοίρας λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη.


Μοίρα 14: Μοίρα της λεηλασίας.

Πλούτη αποκτημένα με αμφίβολα μέσα. Συναλλαγές που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Άτομο Μερκουριανό (με έντονα τα χαρακτηριστικά του Ερμή στην εμφάνιση) θεωρεί θεμιτό κάθε μέσον προς απόκτηση δικού του οφέλους και πλούτου. Κρυμμένος κάτω από την μάσκα μιας αδιαμφισβήτητης ηθικής, δρα χωρίς να γνωρίζει κανείς τους σκοπούς του. Πνεύμα διεισδυτικό και πολύ προσεκτικό, σχεδιάζει τα πάντα πριν προχωρήσει. Με καλές πλανητικές όψεις, είναι ο τέλειος οργανωτής των πάντων, αλλά με κακές, είναι το άτομο που θα μπορούσε να διαπράξει το τέλειο κι ανεξιχνίαστο έγκλημα.


Μοίρα 15: Μοίρα της ανοησίας.

Μια ολόκληρη ζωή γεμάτη λάθη. Το χειρότερο είναι πως τα λάθη δεν του μαθαίνουν τίποτα αλλά είναι επαναλαμβανόμενα. Ζωή γεμάτη παραλογισμούς και έλλειψη κρίσης. Εξυπνάδα μέτρια, και συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται χοντροκομμένη. Καταπιάνεται με έργα άχρηστα και κοπιώδη που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα ούτε του διδάσκουν κάτι. Ως προς την υγεία: κίνδυνος για την ακεραιότητα των μελών του σώματος ή του εγκεφάλου. Αυτά υπό κακές πλανητικές επιδράσεις. Σε ένα ωροσκόπιο με καλές όψεις των πλανητών, δείχνουν μια επιπολαιότητα και μια ελαφρότητα που κάνει το άτομο συμπαθητικό μεν στη συντροφιά του αλλά όχι κάποιον που θα εμπιστευθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: