20.2.09

Alan Leo,
ο πατερας της συγχρονης αστρολογιας.


Ο Alan Leo γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1860, στο Λονδίνο και θεωρείται ο ποτέρας της σύγχρονης αστρολογίας. Από μικρή ηλικία ξεκινάει να εργάζεται σαν έμπορος, σε φαρμακείο, πωλητής ραπτομηχανών, αλλά τον περισσότερο καιρό παρέμενε άνεργος.
Σε επαφή με την αστρολογία ήρθε το 1885, αλλάζοντας το επίθετο του ανάλογα με το ζώδιο του και έγινε μέλος της Ουράνιας Αδελφότητας, ερχόμενος σε επαφή με την παραψυχολογία, την αριθμοσοφια, την γεωμετρία. Την περίοδο αυτή γνωρίζει και τον John Thomas, ο οποίος σχεδίαζε χειροποίητα ωροσκοπία και φυλακτά και ήταν γνωστός για τις θεραπευτικές του ικανότητες. Το κάθε μέλος της αδελφότητας υιοθέτησε και ένα μυστικό όνομα, ανάλογα με τα αστρολογικά γνωρίσματα του ωροσκόπιου του. Του Leo ηταν Agorel. Έγραφε πολύ συχνά στο περιοδικό της Αδελφότητας, The Occultist, κάνοντας ταξίδια σε όλο τον κόσμο.
Το 1888 γνωρίζει τον αστρολόγο Frederick Lacey (Aphorel) επίσης μέλος της Αδελφότητας του Thomas,ο οποίος ζητούσε αστρολόγους. Ο Lacey έκανε μια πολυτάραχη ζωή, έχοντας δυο γυναίκες και δυο σπιτικά. Αυτός σύστησε τον Leo στον αστρολόγο Walter Old (κατοπινό Walter Gornold). Ο Old ήταν θεοσοφιστής και μέλος του κυκλου εσωτερισμού Blavatsky.
Ο Leo έγινε επίσημο μέλος της θεοσοφικής κοινωνίας το 1890. Το περιοδικό The Astrologer's Magazine εμφανίστηκε το 21 Νοεμβρίου 1889 με την ανεπανάληπτη προσφορά του να σχεδιάζει τα ωροσκόπια των νέων συνδρομητών! Την πρώτη κιόλας χρονιά ο Leo και ο Lacey σχεδίασαν 1500 ωροσκόπια. Ο Leo κατάφερε να κάνει την αστρολογία προσιτή και κατανοητή στις μάζες, εκδίδοντας στην κυριολεξία αστρολογία τσέπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: