29.3.08

Αστρολογία~ Man on fire με τον Denzel Washington!

Σκηνοθεσία: Tony Scott
Σενάριο: A.J. Quinnell & Brian Helgeland
Παίζουν: Denzel Washington, Dakota Fanning,Marc Anthony,Radha Mitchell .

Έ να κύμα απαγωγών έχει συγκλονίσει το Μεξικό, δημιουργώντας αυξανόμενα κύματα πανικού στους πιο ευκατάστατους πολίτες του, ιδιαίτερα τους γονείς. Σε μια περίοδο έξι ημερών, σημειώθηκαν είκοσι τέσσερις απαγωγές, κάνοντας πολλές οικογένειες να προσλάβουν σωματοφύλακες. Σε αυτό το σκηνικό μπαίνει ο Τζον Κρίζι, ένας πρώην πληρωμένος δολοφόνος της CIA, που έχει απογοητευτεί από τα πάντα.Ο φίλος του Κρίζι, Ρέιμπερν τον καλεί στην πόλη του Μεξικό για να γίνει σωματοφύλακας της εννιάχρονης Πίτα Ράμος, κόρη του βιομήχανου Σάμιουελ Ράμος και της Λίζα. Ο Κρίζι δεν ενδιαφέρεται να γίνει σωματοφύλακας, ειδικά σε ένα πιτσιρίκι αλλά επειδή δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει, δέχεται. Αρχικά, ο Κρίζι δεν αντέχει τις πιεστικές ερωτήσεις της μικρής σχετικά με τη ζωή του αλλά σύντομα οι άμυνές του απέναντί της καταρρέουν και της ανοίγεται.Το καινούριο ενδιαφέρον που έχει αποκτήσει ο Κρίζι στη ζωή του κλονίζεται όταν η μικρή πέφτει θύμα απαγωγής. Παρότι τραυματίζεται θανάσιμα κατά τη διάρκεια της απαγωγής, ο Κρίζι περνάει κυριολεκτικά "δια πυρός και σιδήρου" προκειμένου να σκοτώσει όλους όσοι έχουν σχέση με την απαγωγή. (http://www.24selfvideo.gr/)


Η ταινία είναι τόσο δυνατή σεναριακά, που μόνο άριστες εντυπώσεις σου αφήνει στο τέλος. Στην ταινία παίζει και η μικρή Dakota Fanning ένα παιδί θαύμα.

Ο Denzel Hayes Washington γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1954. Τριπλή σύνοδος Βορείου δεσμού – Ερμή – Ηλίου στο ζώδιο του Αιγόκερου. Αυτό σημαίνει πως ο Denzel χρειάζεται πειθαρχία, οργάνωση και έχει την ανάγκη να ελέγχει το πεπρωμένο του. Ειδικά η θέση του Ερμή στον Αιγόκερω είναι άριστη για τα επαγγελματικά του. Η όψη πενταγώνου Ηλίου – Άρη ( στους Ιχθύες) είναι μια άριστη όψη γιατί εξαλείφει την νευρικότητα και αυξάνει την επιθυμία για δράση! Σπούδασε ηθοποία και δημοσιογραφία στο Fordham University.

Τριπλή σύνοδος Ποσειδώνα ( Ζυγό) – Κρόνου ( Σκορπιός) – Αφροδίτης ( Σκορπιός). Είναι από την φύση του συγκροτημένος, παραείναι σοβαρός, ελέγχει τις αδυναμίες του, παίρνει σοβαρά την προσωπική του ζωή και θέλει να λειτουργεί μέσα σε πλαίσια, να κινείται σε όρια. Η τριπλή αυτή σύνοδος μαζί με την όψη πενταγώνου Ηλίου – Άρη είναι υπεύθυνες για το τεράστιο υποκριτικό του ταλέντο. Όμως ο Denzel θα μπορούσε να είναι εξίσου καλός με ότι και αν αποφάσιζε να ασχοληθεί. Στην βιογραφία του αναφέρει πως σαν παιδί ήταν πολύ σοβαρός και υπάκουος στους γονείς του, περνώντας πολλές ώρες μαζί τους. Μάλιστα, διασκέδαζε τους πελάτες στο κατάστημα της μητέρας του ( αισθητικός).

Χείρων στο ζώδιο του Αιγόκερου σε εξάγωνο με την Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι άλλη μια ενισχυτική όψη που μας δείχνει το τεράστιο υποκριτικό του ταλέντο. Είναι άραγε τυχαίο που στις περισσότερες ταινίες, υποδύεται τον ρόλο του αστυνομικού? Πιθανών να είναι υπεύθυνο αυτό το εξάγωνο ή τριπλή σύνοδος Ποσειδώνα – Κρόνου – Αφροδίτης… Από την άλλη θα ήταν σπουδαίος αν αποφάσιζε να διδάξει μαθήματα υποκριτικής ή ως οικονομικός σύμβουλος.

Η Dakota Fanning είναι γεννημένη στις 23 Φεβρουαρίου του 1994. Έχει μια πλούσια φιλμογραφία στο βιογραφικό της. Το παιδί αυτό έχει τριπλή σύνοδος Ηλίου – Αφροδίτης – Κρόνου στους Ιχθύες. Αυτό σημαίνει πως έχει έναν δυνατό θέλω αν και Ιχθύες. Άριστη σύνοδος για τα καλλιτεχνικά. Από πολύ μικρό παιδί υποδυόταν ρόλους μέσα στο σπίτι παίζοντας συνήθως με ένα μαξιλάρι παριστώντας την μαμά.

Σύνοδο Ερμή – Αφροδίτης στον ανεξάρτητο και διανοούμενο Υδροχόο. Αυτό σημαίνει πως η μικρή Dakota για να νιώθει ευτυχισμένη θα χρειάζεται ελευθερία και θα έχει την τάση να αλλάξει τον κόσμο. Η δε σύνοδος Ουρανού – Ποσειδώνα στο ζώδιο του Αιγόκερου κάτω από της οποίας είναι γεννημένη, επαναλήφθηκε κατά την βικτωριανή επανάσταση. Η Dakota λοιπόν γεννήθηκε με μεγάλες ιδέες και οράματα, έτοιμη να αλλάξει τον κόσμο. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα επόμενα χρόνια θα την δούμε να μεγαλουργεί. Δεν πιστεύω πως θα παραμείνει μόνο στο κινηματογράφο… Το παιδί αυτό είναι σοβαρό, πολύ ώριμο για την ηλικία του και με μεγάλα οράματα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: