20.1.08

Αστρολογία ο παραιτηθείς Υδροχόος Κλεμέντε Μαστέλα~


Ο παραιτηθείς Κλεμέντε Μαστέλα κρατάει σε πολιτική ομηρία την κυβέρνηση Πρόντι

Η μέρα φάνηκε από το πρωί. Ηταν 9.30 της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου, όταν ανακοινώθηκε ότι η Σάντρα Λονάρντο, σύζυγος του Ιταλού υπουργού Δικαιοσύνης, τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ως το βράδυ, η υπόθεση είχε κλονίσει για τα καλά την κυβέρνηση Πρόντι, καθιστώντας την επιβίωσή της πιο αμφίβολη από οποιαδήποτε στιγμή στην 20μηνη πορεία της.

Η Λονάρντο, τοπική αξιωματούχος στην Καμπανία, την επαρχία της Νάπολης, κατηγορείται ότι είχε κατασκευάσει μαζί με άλλα 26 άτομα «μηχανισμό εξουσίας» που επηρέαζε διορισμούς και αναθέσεις δημοσίων έργων. Τέσσερις εξ αυτών προφυλακίσθηκαν, ενώ ο διασημότερος μεταξύ εκείνων που κρίθηκαν από τον εισαγγελέα ύποπτοι δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κλεμέντε Μαστέλα.

Πριν καν γίνει γνωστό ότι η εισαγγελική έρευνα αφορά και τον ίδιο, ο Μαστέλα είχε σπεύσει να παραιτηθεί. Τα δάκρυά του ενώπιον της ιταλικής Bουλής, τα εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης από μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου και η δήλωσή του ότι «επιλέγω την αγάπη μου για την οικογένειά μου και παραιτούμαι» σκιαγραφούν την εικόνα ενός δοκιμαζόμενου υπουργού, που βλέπει την πολιτική του καριέρα να γίνεται έρμαιο των χειρισμών της συζύγου του.(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.GR)

O Mastella γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1947.Υδροχόος λοιπόν! Ο Ήλιος του κάνει μια όψη αντίθεσης με την Σελήνη και τον Πλούτωνα του (στον Λέων).Οι όψεις αυτές δίνουν δύναμη, εξουσία και το άτομο δημιουργεί ισχυρές συμπάθειες ή αντιπάθειες. Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.GR: τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται. Ο Μαστέλα, αρχηγός κεντρώου κόμματος που απέσπασε 1,4% στις εκλογές του 2006, κρατάει το κλειδί της επιβίωσης της κυβέρνησης Πρόντι και χρησιμοποιεί την παραίτησή του για να φλερτάρει με την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Συνήθως, οι πρωθυπουργοί που βλέπουν υπουργό να μπλέκει με τη δικαιοσύνη, ζητούν οι ίδιοι την απομάκρυνσή του. Σε αυτή την περίπτωση, ενώ ο εισαγγελέας χαρακτήριζε τον υπουργό Δικαιοσύνης ύποπτο για επτά αδικήματα, ο Πρόντι τον παρακαλούσε δημοσίως και επανειλημμένα να μείνει. Το θέαμα του ψύχραιμου καθηγητή που σερνόταν πίσω από τον υπουργό του εξηγείται μόνο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.Επίσης δημιουργεί προβλήματα με τις γυναίκες που υπάρχουν στην ζωή του. Μια τάση για ανταγωνιστικότητα, επιβολή και φθόνου. Πιθανών η κυρία Μαστέλα να μην μπορούσε να αντέξει την τόσο επιτυχημένη επαγγελματική πορεία του Μαστέλα.

Άλλη μια όψη που μας επιβεβαιώνει τα παραπάνω είναι η αντίθεση της Σελήνης με τον Άρη στον Υδροχόο. Δημιουργεί καυγάδες με γυναίκες, διαφωνίες. Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον transit Πλούτωνα στον Τοξότη δηλώνει πως ο σύντροφος του Μαστέλα είναι δεσποτικός και προσπαθεί να τον εξευτελίσει… Ο Πλούτωνας δεν αντέχει τις ρηχές και κρυφές καταστάσεις και τα φέρνει στο φως του Ηλίου!!! (Το πρόβλημα με τον Μαστέλα, του οποίου όλη η εκλογική βάση βρίσκεται στον ιταλικό Νότο, είναι η στενή προσωπική και πολιτική συνύπαρξη με τη μαφία. Ο Μαστέλα είχε διορίσει τον Φραντσέσκο Καμπανέλα, το δεξί χέρι του μεγάλου αρχηγού της μαφίας Μπερνάρντο Προβεντσάνο, γραμματέα της νεολαίας του κόμματός του. Η σχέση τους είχε σφραγιστεί με «κουμπαριά», καθώς ο Μαστέλα το 2000 πάντρεψε τον Καμπανέλα, που τώρα βρίσκεται στη φυλακή ως μαφιόζος. Ο δεύτερος κουμπάρος δικάστηκε κι αυτός για σχέσεις με τη μαφία, ο εισαγγελέας πρότεινε 8ετή κάθειρξη και η τελική απόφαση εκκρεμεί. Παράλληλα, οι νόμοι για την αμνήστευση κρατουμένων που πέρασε ο Μαστέλα προξένησαν έντονες αντιδράσεις στον συνυπουργό του και πρώην δικαστή της υπόθεσης «Καθαρά χέρια», Αντόνιο ντι Πιέτρο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.GR)

Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Το τετράγωνο του προοδευμένου Ηλίου του με προοδευμένο Κρόνο και Πλούτωνα δημιουργεί σοβαρές ανακατατάξεις και αλλαγές στην ζωή του Μαστέλα. Αν προσθέσουμε τώρα και το τετράγωνο του transit Πλούτωνα με προοδευμένο Ήλιο, όλα αυτά είναι ενδείξεις πως πάει γυρεύοντας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: