28.7.07

Ηθοποιος και Αστρολογος

Συνεντευξη του ηθοποιου Παυλου Χαικαλη στο περιοδικο on-off της Κυριακατικης Ελευθοτυπιας, 28-1-2007 :

Δημοσιογραφος : Ποια είναι τα χομπι σας?
Π. Χαικαλης : Τα κομπιουτερ και η αστρολογια, με την οποια ασχολουμαι εδώ και οχτω χρονια.

Δημοσιογραφος : Τι σας προσφερει η αστρολογια?
Π. Χαικαλης : Το γνωθι σαυτον. Μου δινει πολλες απαντησεις. Σημερα βρισκομαι σε ένα σταδιο που αισθανομαι παρα πολύ ηρεμος εσωτερικα και νομιζω ότι η εσωτερικη ειρηνη είναι πιο δυνατη κι από την παγκοσμια. Το πιο σημαντικο είναι ότι, μεσα από την υποταγη σου στο συμπαν, αισθανεσαι ελευθερος. Αισθανεσαι την ελευθερια της μοναδικοτητας.

Δημοσιογραφος : Υπαρχει η αποψη ότι αστρολογια και διανοηση δεν συμβαδιζουν.
Π. Χαικαλης : Δεν συμφωνω σε καμμια περιπτωση. Αστρολογια και διανοηση θα μπορουσαν να συνυπαρχουν, αλλα εξαρταται πως το βλεπεις. Ο Καρλ Γιουνγκ ασχοληθηκε με την αστρολογια.

Μια σοβαρη αντιμετωπιση της αστρολογιας, από τον καλλιτεχνικο κοσμο, που το μονο που ξερει είναι τα ζωδια και τιποτε άλλο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ Ηθοποιός - Ερευνητής Αστρολογίας

Σχολή Αστρολογικών Σπουδών με αλληλογραφία της Cosmic Patterns.
Διεύθυνση Σχολής:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ερευνητής Αστρολογίας - Μayo Sc. Astrol. - I.V.P. ISAR


dora

Ανώνυμος είπε...

Yποταγή στο σύμπαν λέει..πόσο μεγάλη κουβέντα. Τον καταλαβαίνω, το'χω νοιώσει πολύ συχνά σε εποχές κρίσης. Αρμονία και γαλήνη ακόμα κι όταν νομίζουμε ότι επικρατεί δυσαρμονία και αναταραχή. To κάθε τι για κάποιο λόγο συμβανει. Κύκλοι Κρόνου, κύκλοι Ουρανού, και τόσα άλλα, όλα έχουν μια τάξη. Πόσες φορές οι πόνοι ακολουθούνται από χαρά και βλέπεις εκεί μπροστά σου, ένα βήμα απόσταση, την ανάταση...

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως ακόμα το πρόσωπο κάτι αρριβίστων σαν τον Παναγιωτόπουλο που τολμάνε να ιδρύσουν και σχολή, δεν έχει μετατραπεί σε γιαπωνέζικη μάσκα από τα γιαούρτια που θα έπρεπε να είχε εισπράξει.

Καταγγέλω ανεπιφύλακτα μέσα από αυτό το αξιοσέβαστο blog, πως η σχολή είναι μούφα, πήγα και εγώ και δεν υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος.

Τα γραπτά μένουν χρόνια αδιόρθωτα, ενώ εισπράττουν κανονικά τα χρήματα.
Οταν κάποιος θέλει να παραπονεθεί δεν σηκώνει κανείς ποτέ το τηλέφωνο και γενικότερα η παράσταση αποτυχημένη και μικροπρεπείς.

Για να μην παραθέσω διευθύνσεις και τηλέφωνα τώρα που ο Αρης πάει να ενεργοποιήσει το γενέθλιο τετράγωνο Ουρανού και Πλούτωνά μου.

Astrocat