18.2.21

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΡΩΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ASTROLOGIA NOVA ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ

 

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΡΩΝΑΚΗ  ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ASTROLOGIA NOVA ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ
Το να κατευθυνεις υπευθυνα τον εαυτο σου σημαινει πως κανεις την εκλογη-και μαθαινεις από τις συνεπειες. CARL ROGERS ψυχολογος
Η παραδοσιακη αστρολογια αγνοησε το γεωκεντρικο φαινομενο που προκαλειται από την τροχια του Ερμη.Αυτος ο πλανητης που ποτε δεν απομακρυνεται πανω από 28 μοιρες από τον Ηλιο,εχει μια ιδιαιτερη εκκεντρικη τροχια(ο μονος πλανητης με πιο εκκεντρικη τροχια είναι ο Πλουτωνας) και σχηματιζει δυο ξεχωριστους τυπους ηλιακων συνοδων.Στην πιο επιταχυνομενη φαση της καθημερινης του κινησης είναι ο ταχυτερος από ολους τους πλανητες.Οταν βρισκεται στην θεση της μεγιαστης λαμπροτητας (14 μοιρες από τον Ηλιο),ο Ερμης είναι το τριτο λαμπροτερο σωμα στον ουρανο,μετα τον Ηλιο και την Σεληνη.
ΔΥΟ ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΡΜΗ-ΗΛΙΟΥ
Επειδη ο Ερμης καταλαμβανει στο ηλιακο συστημα μια ηλιοκεντρικη θεση εσωτερικα της γηινης τροχιας,συμμετεχει σε δυο ειδη γεοκεντρικων ηλιακων συνοδων,την κατωτερη και την ανωτερη.
Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Ο Ερμης βρισκεται ηλιοκεντρικα σε συνοδο και πλησιεστερα προς την Γη,παρεμβαλλομενος μεταξυ Γης και Ηλιου,οποτε εχει την φυση Νεας Σεληνης(Νεος Ερμης).Αυτο συμβαινει όταν ο Ερμης είναι οπισθοδρομος,και τοτε αρχιζει ο ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.
Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Ο Ερμη; Βρισκεται ηλιοκεντρικα σε αντιθεση με την Γη.Αυτο συμβαινει όταν ο Ερμης εχει ορθη κινηση(και την υφη της Πανσεληνου) και τοτε αρχιζει ο ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.
Ο ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Ο Προμηθαικος κυκλος του Ερμη ανταποκρινεται στο αυξον ημισφαιριο της σχεσης Ηλιου-Ερμη.Ο κυκλος αυτος χαρακτηριζεται από μια λειτουργια του Ερμη που <προπορευεται του Ηλιου>,με αλλα λογια ο Ερμης ανατελλει η διασταυρωνει τον ωροσκοπο(στην κατευθυνση των δεικτων του ρολογιου)πριν από τον Ηλιο.Υπαρχουν δυο φασεις του Προμηθαικου κυκλου –μια με τον Ερμη οπισθοδρομο και μια με τον Ερμη ορθοδρομο.
ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΟΣ Αρχιζει στην κατωτερη συνοδο,όταν ο Ερμης επιταχυνει την κινηση του,διοχετευοντας ετσι ενεργεια στην Γη με τον πιο εστιακο τροπο.Ο νους του ατομου είναι ιδιαιτερα εστιασμενος και εντονα αντιθετος προς την ενστικτωδη φυση,αναζητωντας ανεξαρτησια..
ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΡΟΜΟΣ Αρχιζει όταν ο Ερμης βρισκεται στην μεγαλυτερη αποσταση από τον Ηλιο.Ο νους καθιερωνεται στην ιδια του την φυση.Οταν η ταχυτητα του Ερμη ξεπερναει αυτή του Ηλιου,η λειτουργια του γινεται πολύ εντονη και εξωτερικευεται εντονα.Η ταχυτητα του είναι σχεδον στο μεγιστο όταν λαμβανει χωρα αυτή η συνοδος.
Ο ΕΠΜΗΘΕΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Ο Επιμηθεικος κυκλος του Ερμη ανταποκρινεται στο φθινον ημισφαιριο της σχεσης Ηλιου-Ερμη.Ο κυκλος αυτος χαρακτηριζεται από έναν Ερμη που ανατελλει μετα τον Ηλιο.Οπως και στον προμηθαικο κυκλο.υπαρχουν δυο φασεις με τον Ερμη οπισθοδρομο και τον Ερμη ορθοδρομο.
ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΡΟΜΟΣ Αρχιζει όταν η ταχυτητα της ημερησιας κινησης του Ερμη αρχιζει να επιβραδυνεται,στην ανωτερω συνοδο.Οι νοητικες λειτουργιες είναι ανακλαστικες και αντικειμενικες και προηγειται η αναγκη της εκλογικευσης και υπαρχει η δυνατοτητα της σωστης εκτιμησης της πραγματικοτητας.Ο νους σεν προτρεχει σε συμπερασματα από μονος του,όπως στον προμηθαικο κυκλο,αλλα οδηγει ανθρωπους και καταστασεις.
ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΟΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΟΣ Ο νους είναι φιλοσοφικος,ωστοσο καπως προσκολλημενος στην παραδοση.Νοητικη ενδοσκοπηση που κατευθυνεται προς μια εσωτερικη πραγματωση.
Ο ΕΡΜΗΣ ΣΑΝ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ
Ο κυκλος του Ερμη παρεχει την βασικη δομη για ενα συστημα διερευνησης που αποκαλυπτει.η τουλαχιστον υποδεικνυει,την ικσνοτητα και τον τροπο με τον οποιο το ατομο χρησιμοποιει το μυαλο του σαν μια κατευθυντηρια δυναμη.Στο συστημα αυτο λαμβανονται υπ οψιν τα εξης
1-Η θεση του Ερμη σχεττικα με τον Ηλιο
2-Η Ημερησια ταχυτητα της Σεληνης
3-Οι οψεις μεταξυ Ερμη-Αφροδιτης και Αρη
ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
ΕΡΜΗΣ 14-28 ΜΟΙΡΕΣ ΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Νους διψασμενος για μαθηση και ελευθερος,ανεπηρεαστος απο εσωτερικες αντιδρασεις και συναισθηματα.Λειτουργει μεσα στην δικη του περιοχη και οδηγει το ατομο αναμεσα στα βιωματα της ζωης.
ΕΡΜΗΣ 0-14 ΜΟΙΡΕΣ ΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Διψασμενος νους,αν και ελεγχομενος απο την θεληση.Πιο συνειδητος και συγκρατημενος απο τον προηγουμενο.
ΕΡΜΗΣ 14-28 ΜΟΙΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Γνωστικο μυαλο,χρησιμοποει την εμπειρια και την κριση σαν οδηγους,αν και συχνα του λειπει η εμπιστοσυνη στον εαυτο του και λειτουργει αποσπασματικα.
ΕΡΜΗΣ 0-14 ΜΟΙΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Γνωστικο μυαλο,αλλα με αυτοσυνειδηση και ελεγχομενο απο την προσωπικοτητα.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Η μεση ημερησια κινηση της Σεληνης ειναι 13 μοιρες.Οποτε κινειται αργοτερα θεωρειται <αργη>.ενω οταν κινειται ταχυτερα λογαριαζεται σαν <ταχεια>.Στο ωροσκοπιο,η ημερησια ταχυτητα της Σεληνης δειχνει τον τροπο με τον οποιο το ατομο αντιδρα στις εμπειρειες της ζωης.
ΤΑΧΕΙΑ ΣΕΛΗΝΗ Το ατομο εχει γρηγορες αντιδρασεις στις εμπειριες και στις αναγκες που δημιουργουν.
ΑΡΓΗ ΣΕΛΗΝΗ Ο ι πραξεις του ατομου ειναι προσεχτικες και μελετημενες.Μπορει να ειναι αργο και πλαδαρο στην ανταποκριση προς τις αναγκες και τις προκλησεις της ζωης,αλλα τεινει λιγωτερο απο αλλους στις βιαστικες ενεργειες και την κακη κριση.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Ο κυκλος του Ερμη σε σχεση με την ταχυτητα της Σεληνης χαρακτηριζει τον τροπο με τον οποιο το ατομο χειριζεται τις εμπειριες καθως και το συνολο της νοητικης του ιδιοσυγκρασιας.
ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΗ ΣΕΛΗΝΗ Δειχνει μια ζυγισμενη αισθηση κατευθυντηριας νοημοσυνης
ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΣΕΛΗΝΗ Το ατομο μπορει να διαθετει ασυνηθιστη νοητικη αντιληψη,αν και τεινει στην ανυπομονησια και την σπαταλη ενεργειας.
ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΗ ΣΕΛΗΝΗ Χαρακτηριζει καποιον που μπορει να ειναι νοητικα αποτραβηγμενος και αντικοινωνικος.Οι γενικευσεις και τα συμπερασματα βασιζονται συχνα στις προσωπικες θεσεις και την κατανοηση του ατομου,Δυσχερειες στην προσπαθεια να προκαλεσει αλλγες στον κυκλο τωμ βιωματων του.
ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΣΕΛΗΝΗ Δενει μια ζυγισμενη αισθηση κατευθυντηριας νοημοσυνης
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΑΡΗ
Οι οψεις αυτες δειχνουν την νοητικη ιδιοσυγκρασια και ταση του ατομου
ΕΡΜΗΣ ΔΙΧΩΣ ΟΨΕΙΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΗ Δειχνει μια αφηρημενη φυση ,με μικρη η καθολου πρακτικοτητα
ΕΡΜΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΑΡΗ Συμβολιζει ενα μαχητικο και ασυμβιβαστο μυαλο
ΕΡΜΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Δειχνει δυνατοτητα εκτιμησης και αναγνωρισης.
ΕΡΜΗΣ ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ ΑΡΗ Ανεση νοητικων λειτουργιων
ΕΡΜΗΣ ΕΞΑΓΩΝΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Δειχνει ενα τυπο νοημοσυνης που εργαζεται καλα συνεργαζομενη με αλλους ,αλλα εντυπωσιαζεται ευκολα.
ΕΡΜΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΕ ΑΡΗ Διαλεκτικη,μαχητικη,νοητικα φιλοδοξη και με αυτοπεποιθηση
ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΕ ΑΡΗ Ευρυ πνευμα και με αυτοπεποιθηση
ΕΡΜΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΡΗ Δειχνει το ατομο που μπορει να ειναι κριτικο και συγκαταβατικο προς την νοητικη ανεπαρκεια των αλλων.Δημιουργικη οξυδερκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: