17.1.14

Μια θεατρική παράσταση για το Kεντρικό Νευρικό Σύστημα & ... τον ύπνο !

Τι θα γίνει; θα κοιμηθούμε απόψε;
 
Μια θεατρική παράσταση για
το Kεντρικό Νευρικό Σύστημα
& ... τον ύπνο !
 
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Ελληνική Εταιρία ΗΕΓραφίας και Κλινικής Νευροφυσιολογίας
Ελληνική Εταιρία Έρευνας του Ύπνου 
 
Inline images 1

Σκοπός και στόχος της παράστασης

Η παράσταση με χιούμορ, σαφήνεια και επιστημονική εγκυρότητα δίνει στους θεατές να καταλάβουν τους μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος που προάγουν και αναστέλλουν τον ύπνο. Επίσης, παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα στάδια του ύπνου και τη σημασία τους για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και την υγεία του.

Ειδικά για τους έφηβους θεατές και μαθητές επισημαίνεται η σημασία του ύπνου για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, τη μνήμη και τη μάθηση.

Μετά από κάθε παράσταση για τα σχολεία, ειδικευμένος επιστήμονας κάνει συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τον ύπνο και διανέμεται ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο  επιμελήθηκε η Ελληνική Εταιρία ΗΕΓφίας και Κλινικής Νευρολογίας, ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία για περαιτέρω μελέτη του μηχανισμού και της αξίας του.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενθαρύνονται οι μαθητές, από όλη την Ελλάδα, να αποστείλουν στην Ελληνική Εταιρία ΗΕΓφίας και Κλινικής Νευρολογίας υλικό (απορίες, σκίτσα, κείμενα, κατασκευές κλπ) που εμπνεύστηκαν από την παράσταση σε σχέση με τον ύπνο. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των επιστημόνων και των μαθητών ώστε να ενθαρύνεται η δημιουργικότητα των εφήβων και να εμπλουτίζεται διαρκώς η ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα  που αφορούν τον ύπνο και την υγεία τους.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν οι καλύτερες καλλιτεχνικές προτάσεις των μαθητών και θα διοργανωθεί αντίστοιχη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ έκθεση.

 Η παράσταση παρουσιάζεται με τη στήριξη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ & της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ site του ΘΕΑΤΡΟΥ OLVIO

Η παράσταση παρουσιάζεται:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (εκτός Τετάρτης) σε σχολεία   
ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 12πμ στο κοινό,  στο θέατρο OLVIO (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός)

ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ:
 
ΤΡΕΙΛΕΡ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝH ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για οργανωμένες παραστάσεις σε σχολεία: 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΜΠΑ, τηλ: 6946732739, mariaboumpa@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: