28.11.13

«WORKING FOR MORE LIGHT ON THE RAW STONE»«FAMOUS FREEMASONS SAID»…




Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Πάνου Κορωνάκη - Rohlf , με τίτλο «Famous Freemasons Said -Working for More Light on the Raw Stone», μια ανθολογία που περιλαμβάνει επιλεγμένα αποφθέγματα από επιφανείς Ελευθεροτέκτονες.
Ο Γερμανός συγγραφέας Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκέτε, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο Βρετανός πολιτικός Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος Βολτέρος, ο Αυστριακός συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ο Ιταλός τυχοδιώκτης και συγγραφέας Τζάκομο Καζανόβα, ο Βρετανός ηθοποιός Πίτερ Σέλερς, ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τέλης Σαβάλας, ο Ρώσος ποιητής Αλεξάντερ Πούσκιν, ο Σκοτσέζος μικροβιολόγος σερ Αλεξάντρ Φλέμινγκ, ο Ελβετός ανθρωπιστής και ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού Ανρί Ντινάν, ο Βρετανός ποιητής Αλεξάντερ Πόουπ, ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Γουέιν, ο Ούγγρος συνθέτης Φραντς Λιστ, ο Άγγλος λογοτέχνης Ράντγιαρντ Κίπλινγκ και πολλές άλλες προσωπικότητες διεθνούς φήμης είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ήταν Ελευθεροτέκτονες.
Υπήρξαν μέλη της αδελφότητας αυτής και οπαδοί ενός φιλοσοφικού συστήματος που αναζητά απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα που απασχολούν τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο σχετικά με τη θέση του στον κόσμο και το νόημα της ζωής.
Η ανθολογία αυτή περιλαμβάνει επιλεγμένα αποφθέγματα από επιφανείς Ελευθεροτέκτονες –ποιητές, φιλοσόφους, συγγραφείς, καλλιτέχνες, πολιτικούς, δικαστές, επιστήμονες, επιχειρηματίες κλπ–, από τη γέννηση του Τεκτονισμού μέχρι σήμερα. Ένα διαχρονικό, συμβολικό δείγμα της σκέψης και της σοφίας των Τεκτόνων.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο δρ Πάνος Κορωνάκης-Rohlf γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε χημικός μηχανικός. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στα γερμανόφωνα Πολυτεχνεία της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας, και ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στη βιοτεχνολογία. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και τη Γερμανία ως Διευθύνων Σύμβουλος γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας ιατρικών προϊόντων.
Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την οικογένειά του, τη συγγραφή, τη φωτογραφία, και με κοινωφελές ανθρωπιστικό έργο, κυρίως μέσω του κοινωφελούς ιδρύματος «Richard und Anne Rohlf Stiftung», του οποίου είναι Πρόεδρος. Προηγούμενα βιβλία του: Η Αρχαία Ελλάδα και ο Σύγχρονος Μάνατζερ (Καλέντης, 2009), Εν Δελφοίς Σοφία: Τα παραγγέλματα των επτά σοφών (Τόπος 2011) και Ελληνική Σοφία: Η γη και οι άνθρωποι, Greek Wisdom: The Land and the People (Τόπος 2012) ΠΗΓΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: