5.7.13

Αστρολογικο γραμμα στην Νονα μου




Αγαπητη Νονα,

Ο 21ος αιωνας ειναι ο αιωνας του Νιτσε, όπως εκεινος το ειχε πει, εποχη δικτατορων που δεν συγκινουνται από καμμια ηθικη παραδοση, πολεμων που γινονται ολο ένα και πιο φονικοι και πιο καταστροφικοι από την προοδο των επιστημων, εποχη του << θανατου του θεου> για εκεινους, που εχοντας ισχυ η σκεψη ισχυρη,βρισκονται επικεφαλης της παρελασης. Τα ευαισθητα πνευματα θα υποφερουν για πολύ καιρο ακομη και το θλιβερο κενο, που αντικατεστησε τον αντικατοπρισμο των ευγενων οραματων μας και των ωραιοτερων μυθο μας, που καποτε εξαγνιζαν την διαγωγη μας και ζεσταιναν τις καρδιες μας. Αλλα οι ποιητες και οι καλλιτεχνες και οι ονειροπαρμενοι δεν εχουν πεθανει. Θα διηγηθουν νεες ιστοριες, θα ζωγραφισουν καινουργιες εικονες για τους ηρωες μας, τα κατορθωματα και τα οραμα μας. Και παλι θα εμπνευστουμε και παλι θα ενισχυθουμε και θα εξακολουθησουμε να πληθαινουν της κληρονομιας μας.


Αγαπητη Νονα,

Το μεγαλο τριγωνο Δια-Κρονου-Ποσειδωνα πρεπει να αναλογιστουν οι αστρολογοι, ότι εχει διαιτητη και δυο εποπτες γραμμων. Για να κατανοησουν την ιδιοσυχνοτητα αυτου του σχηματισμου, πρεπει να φερουν τις μεσοκαθετους σε κάθε πλευρα και στο κεντρο του τριγωνου θα ανακαλυψουν τους εαυτους τους. Τοτε το Local Space του ψυχικου κοσμου θα τους αποκαλυψει μια χολερικη Ανατολη, ένα μανιοκαταθληπτικο Βορρα, ένα Νοτο που εχει χασει τα στιγματα και μια Δυση δεσμια της μαυρης τρυπας της αυταπατης.

Θελει Τολμη και Αρετη η Ατραπος της Αστρολογιας, γιατι καποιοι νομιζουν, ότι το ΛΥΚΟΦΩΣ, συμφωνα με τις ερμηνειες τους, είναι πιο ισχυρο από τον φωτοδοτη ΑΠΟΛΛΩΝΑ.


Αγαπητη Νονα,

Θυμαμαι όταν εδωσα, πριν από δεκαετιες, Sorbonne, το πρωτο κειμενο που μου εδωσες να διαβασω ηταν του αιρετικου Ρεμπω, σου θυμιζω μερικους στιχους

Επινοησα το χρωμα των φωνηεντων!Α μαυρο, Ε λευκο, Ι κοκκινο, Ο γαλαζιο ΟΥ πρασινο. Καθορισα τη μορφη και την κινηση κάθε συμφωνου και καυχηθηκα πως με ενστικτους ρυθμους ανακαλυψα ένα ποιητικο λογο που καποια μερα θα είναι προστιτος σε ολες τις αισθησεις ( Μια εποχη στην Κολαση)

Ετσι κανω Αστρολογια, σημερα. Σε καποιους αρεσω, οι αλλοι με αφηνουν αδιαφορο.
Αστρολογια είναι βιωση Κορμιου-Ψυχης-Πνευματος και όχι ακατασχετοι βερμπαλισμοι, που καποιοι είναι μαιτρ, για αυτο τον λογο η Αστρολογια  εχει πεσει σε ένα δικτυ ονειρωξεων, ορμων, απολαυσεων και η επιθυμια απουσα, ένα κενο γραμμα, αλφα μικρο κατά Λακαν, χαρακτηριστικο του διχασμενου υποκειμενου, λογος του υστερικου, παντα κατά Λακαν.

Σου θυμιζω, ότι από Σεπτεμβριο εχουμε  συναντησεις Λακανικης Αστρολογιας.
Μεχρι τοτε να περνας καλα και το κυριοτερο να ΦΩΤΟΒΟΛΕΙΣ, φαρος αυτογνωσιας μου, στην μαγευτικη ΑΝΑΦΗ, ποσο καλοκαιρια δεν μου διδασκες ΛΑΚΑΝ στις ομορφες παραλιες της.

Με Αγαπη και Φως

Ο φιτσιος σου ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: