25.3.13

Επανάσταση 1821 με τη σφραγίδα του Κριού!


(artist: Λουδοβίκος Λιπαρίνι)

Αν σας ρωτούσαν ποιο ζώδιο είναι πιθανό να πρωταγωνιστεί σε μια μεγάλη εξέγερση, πού θα πήγαινε το μυαλό σας;
Πιστεύω ότι όσοι έχετε αστρολογικές γνώσεις, δώσετε ήδη τη σωστή απάντηση γιατί μία εξέγερση θέλει τον Κριό της για να πραγματοποιηθεί και να αποτελέσει μια δυναμική αρχή, ιδιαίτερα μετά από 400 χρόνια όπου: "όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά"!
Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο αφιέρωμα για τους Κριούς από το να αναλύσουμε την Επανάσταση του 1821 (γιατί όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα γεγονότα έχουν ζώδιο), τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που -κατά σύμπτωση;- είναι Κριάρια!
(Τα ωροσκόπια που θα αναλύσουμε έχουν υπολογιστεί με ακρίβεια και έχω λάβει υπόψιν μου τη μετατροπή από το παλαιό στο νέο ημερολόγιο. Ωστόσο, επειδή κάποια πράγματα είναι ΙΕΡΑ, αναφέρω τις γνωστές ημερομηνίες, ανεξάρτητα από τις διορθώσεις που έχω κάνει).


Η Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση ενάντια στη τουρκοκρατία ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου του 1821, όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το Λάβαρο της Ανεξαρτησίας στα Καλάβρυτα, στη μονή της Αγ. Λαύρας.
Ο Ήλιος ήταν στον Κριό σε όψη συνόδου με τον Κρόνο! Ο Χείρωνας, η Αφροδίτη και ο Δίας βρίσκονταν επίσης στον Κριό!
Ο Κριός είναι το πρώτο σπέρμα μιας οποιαδήποτε κατάστασης! Είναι ζώδιο της φωτιάς, παρορμητικό και κυβερνάται από τον πλανήτη Άρη! Κάθε δυναμικό ξεκίνημα σχετίζεται με αυτό το ζώδιο στο οποίο δεν υπάρχει η στείρα λογική και ο φόβος της αλλά το θάρρος, η δύναμη της ψυχής, ο αυθορμητισμός και η αυθεντικότητα. Η μαχητικότητα και η γενναιότητα σαφώς και είναι ιδιότητες του Κριού, του Άρη που κυβερνά αυτό το ζώδιο και του Ήλιου που έχει έξαρση στον Κριό.
Η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο "δηλώνει" ότι οι Έλληνες ύχωσαν το λάβαρο για να αποτινάξουν τον καταπιεστικό ζυγό και να εγκαθιδρύσουν ένα καινούργιο κράτος. Ο Δίας από τον Κριό τους έδινε τη ρομαντική και ίσως επιπόλαιη πίστη ότι, μολονότι ήταν πιο λίγοι και με ασύγκριτα λιγότερα μέσα από τους Τούρκους, μπορεί και να νικούσαν! "Έχετε το δίκιο με το μέρος σας!", τους φώναζε η σύνοδος του Δία με την Αφροδίτη στον Κριό. "Εχετε τον Θεό με το μέρος σας", τους φώναζε η θερμή πίστη που είχαν στην ιδέα και στον σκοπό, η οποία μόνο από έναν Δία σε ζώδιο της φωτιάς μπορεί να εμπνευστεί.

Η Επανάσταση του 1821 κηρύχθηκε από ένα μητροπολίτη, ιδιότητα που μας δηλώνει η τριπλή, ακριβέσταση σύνοδος των Ερμή, Άρη και Πλούτωνα στους Ιχθείς! Ωστόσο, αυτή η σύνοδος με πρωταγωνιστή τον Πλούτωνα, μας δηλώνει ότι οι Επαναστάτες κάθε άλλο παρά χαζορομαντικοί ήταν. Ήξεραν πολύ καλά ότι μπορεί να αποτελούσαν μια ομάδα αυτοκτονίας αλλά γι αυτούς ο θάνατος δεν είχε καμία σημασία αφού θάνατος ήταν και η σκλαβιά τους. "Ελευθερία ή θάνατος" ήταν το σύνθημα που τους ένωνε και φαίνεται ξεκάθαρα ότι το πίστευαν απόλυτα και συνειδητά φλερτάριζαν το θάνατο με το επαναστατικό τους κίνημα. Ο φόβος ήταν καλά κρυμένος και χρήσιμος για να φτιάξουν ένα πολύ καλό σχέδιο δράσης, λαμβάνοντας υπ' όψιν τους όλες τις παραμέτρους και όλους τους πιθανούς κινδύνους. Ένα σχέδιο δράσης που θα μπορούσε να παραμείνει κρυφό και γι αυτό τελικά απεδείχθη αποτελεσματικό.

Η Σελήνη του ωροσκοπίου της Επανάστασης βρίσκεται στους Διδύμους! Να λοιπόν γιατί το μήνυμα της Επανάστασης διαθόθηκε από στόμα σε στόμα τόσο γρήγορα! Το εξάγωνό της με τον Δία συνετέλεσε ώστε να ανάψει η σπίθα της ελπίδας στον κατπιεσμένο Ελληνικό λάο (η Σελήνη σε κοσμικό ωροσκόπιο απεικονίζει τον λαό). Στις σκέψεις του πλήθους φώλιασε η Μεγάλη Ιδέα! "Μπορεί το όνειρο της λευτεριάς να μην είναι ουτοπία" έλεγε ο Δίας στη Σελήνη, η πίστη του κάθε έλληνα και φιλλέληνα στη συνείδησή του!

Η ακριβέστατη σύνοδος του Ποσειδώνα με τον Ουρανό στον αιγόκερω σε όψη ακριβέστατου επίσης τετραγώνου με τον Χείρωνα απεικονίζει την ανάγκη για Λύτρωση ενός έθνους που επί 400 χρόνια παρέμενε αλυτρωτικός μέσα στην ίδια του τη χώρα.
Τέλος, θα τολμήσω να πω ότι το εξάγωνο της Έριδας με τη σύνοδο Ηλίου - Κρόνου σημαίνει ότι έπρεπε να δισπαστεί η καταπιεστική εξουσία (η Έρις είναι νεο-ανακαλυφθής πλανητοειδής και θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να προσδιοριστούν οι ιδιότητές της αλλά μάλλον έχει διασπαστικές τάσεις χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό).

Για τη τιμή της αλήθειας, θα ήθελα να αναφέρω ότι κάποιοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η 25η Μαρτίου 1821 είναι όντως η ημερομηνία διακήρυξης της Επανάστασης αλλά κάποιοι άλλοι λένε ότι αυτή η ημερομηνία δεν ανταποκρίνεται στη πραγματική στιγμή έναρης του αγώνα αλλά είναι μία συμβατική επιλογή. Έτσι κι αλλιώς εκείνες τις μέρες ξεκίνησε η Επανάσταση (άρα εκτός από τη Σελήνη όλοι οι άλλοι πλανήτες είναι στις θέσεις που περιγράφω παραπάνω). Πιστεύω ότι ακόμη κι αν η επιλογή της επίσημης ημερομηνίας έγινε μόνο επειδή συμπίπτει με τη μεγάλη μας θρησκευτική γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σημασία έχει ότι έχει μείνει αιώνες στις καρδιές μας και λειτουργεί συλλογικά σαν ιερή ημερομηνία για όλον τον Ελληνισμό.
Η δική μου η καρδιά λέει ότι ακόμη κι αν έχουν δίκιο αυτοί που υποστηρίζουν ότι η 25η Μαρτίου δεν είναι η ακριβής επέτειος, η ημερομηνία έχει δύναμη γιατί μάλλον η Παναγιά μας ήθελε αυτή την Επανάσταση!

Σμάρω Σωτηράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: