30.12.12

Τα 12 ζώδια σαν καλικάντζαροι



Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση και κατά άλλους δεισιδαιμονία, το δωδεκαήμερο από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Φώτα, φιλοξενεί την εμφάνιση των Καλικάντζαρων, που θέλουν να πάνε κόντρα στο γιορτινό κλίμα των ημερών, δυσκολεύοντας τις ζωές των ανθρώπων.
Ο συμβολισμός της παράδοσης είναι ιδιαίτερα βαθύς και η ερμηνεία του αποκτά μεταφυσική χροιά, εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια χιουμοριστική, δίνοντας σε κάθε ζώδιο, την ιδιότητα ενός Καλικάντζαρου.

Ο Κριός καλικάντζαρος
Ο επικεφαλής των καλικάντζαρων, αυτός που κατευθύνει τους άλλους στο έργο τους. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο ξακουστός «Κωλοβελόνης», που στην παλιά Αθήνα θεωρούνταν αρχηγός τους. Ο Κριός καλικάντζαρος είναι γρήγορος και ευέλικτος και αυτό που θέλει, είναι να βλέπει τα πρόσωπα των άλλων να αιφνιδιάζονται από την ταχύτητα και τις σβέλτες κινήσεις του. Το πρόβλημά του είναι πως σαμποτάρεται από τη βιασύνη του και σκοντάφτει συνεχώς, λεηλατώντας το φαρμακείο του σπιτιού, για να καταπραϋνει τα καρούμπαλα.

Ο Ταύρος καλικάντζαρος
Φημισμένος για τη λαιμαργία του ο Ταύρος καλικάντζαρος γυρνάει παντού με έναν μόνο σκοπό: Να αρπάξει όσο περισσότερες τηγανίτες με μέλι μπορεί και να αράξει σε μια γωνιά να τις καταβροχθίσει. Μοιάζει πολύ με τον «Περίδρομο» και είναι ο πιο νωθρός από όλη την παρέα, αφού τις περισσότερες ώρες κάθεται και τρώει. Βρίσκει την πιο καλή κρυψώνα για να είναι ασφαλής και δεν τον ενδιαφέρει η αντίδραση των ανθρώπων, παρά μόνο αν πρόκειται να ξαναγεμίζουν την πιατέλα με τα γλυκά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο πρωτοποριακό αστρολογικό site www.astrology.gr
Πατώντας εδώ
http://www.astrology.gr/ZODIA/HIOYMOR-QUIZ/item/38304-oi-12-kalikantzaroi

Δεν υπάρχουν σχόλια: