28.10.12

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους




ΖΥΓΟΣ

Μοίρες: 5-10

Κυρίαρχο πνεύμα: Haamiah

Επίκληση: Quoniam tu es Domine spes mea altissimum posuisti refugium tuum.
Κυριαρχία: Ενάντια στο δόλο και την απάτη, των όπλων, των αγρίων ζώων, και των κακών πνευμάτων.

Αρνητικές όψεις: Απάτη, ψευτιά.

Μοίρα 6. Μοίρα του μόχθου
Άτομα ειλικρινή, θαρραλέα και επίμονα. Σκληρή δουλειά, αφοσίωση και φρόνηση από την οποία απορρέει η σοφία, είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Η μοίρα δείχνει ότι το δεύτερο μέρος της ζωής είναι πιο ευτυχισμένο και θα υπάρξει περισσότερη ευημερία από το πρώτο. Κάποιοι από όσους γεννήθηκαν σ’ αυτή τη μοίρα μπορεί να γίνουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που εργάζονται ή να παντρευτούν την κόρη / γιο του εργοδότη τους.
Υπάρχει η τάση, τα άτομα αυτής της μοίρας να αναγκαστούν να δουλέψουν σκληρά για μια ορισμένη περίοδο της ζωής τους. Είναι όμως ικανά, ασκούν σκληρό, αυτοέλεγχο, και ως εκ τούτου, η τελική συγκομιδή, θα πούμε με βεβαιότητα ότι θα φέρει πλούσια αποκτήματα ως προς τα αγαθά της ζωής και θα εξασφαλίσει τη σιγουριά της εργασίας τους.

Μοίρα 7. Μοίρα του αδηφάγου πάθους

Πάθος και αποφασιστικότητα χαρακτήρα. Τα άτομα αυτής της μοίρας ξέρουν τα πάντα και πιστεύουν ότι είναι μέσα τα δικαιώματά τους να γνωρίζουν τα πάντα. Σύμφωνα με το γενέθλιο χάρτη, έχουμε δύο ειδών προσωπικότητες. Η πρώτη περιγράφει ένα επιθετικό, σχεδόν μοχθηρό πρόσωπο που καταναλώνει την ευφυΐα του για να εξυπηρετήσει άθλιες φιλοδοξίες και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βία για να νικήσει τους αντιπάλους του. Η δεύτερη προσωπικότητα σύμφωνα πάντα με τον γενέθλιο χάρτη δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την πνευματικότητα, τη θρησκεία, ή την κοινωνιολογία, αλλά και ένα είδος αυτοπεποίθησης που αγγίζει μερικές φορές έντονα την αλαζονεία  και τη μισαλλοδοξία. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να αποκηρύξουν κάθε μορφή υπέρβασης και βίας. Το καλό πάντως είναι πως μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας, θα αποβάλλουν την όποια σκληρότητα χαρακτήρα και θα είναι σε θέση να βοηθήσουν αποτελεσματικά όσους έχουν ανάγκη και να τους προσφέρουν ηθική και ψυχολογική στήριξη σε κάθε δοκιμασία.
Η ζωδιακή αυτή μοίρα δείχνει επίσης, ότι το άτομο που γεννήθηκε σ’ αυτήν, εύκολα μπορεί να καταστραφεί από τις ενέργειες του αντίθετου φύλου. Επίσης, μπορεί να κερδίσει στη ζωή του, μια υψηλή θέση, ή μέσω των ενεργειών του να προκαλέσει μιαν απροσδόκητη πτώση, αντιπάλου. Το βέβαιο είναι ότι εάν διαθέτει φρόνηση και λογική, μπορεί να προφυλάξει τον εαυτό του από τέτοιου είδους πρακτικές που τίποτα δεν ωφελούν τελικά. Στην συγκεκριμένη μοίρα, υπάρχουν κίνδυνοι τραυματισμού από σίδερο και φωτιά.

Μοίρα 8. Μοίρα της τραγικότητας.

Φλογερός, οξύθυμος και εριστικός. Είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη αυτοελέγχου να έχει την ικανότητα συγκέντρωσης. Οι συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και άλλων ειρηνικών μέσων. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταφύγει σε βίαιες ενέργειες, είτε έχει δίκιο είτε όχι, επίσης ουδέποτε πρέπει να χρησιμοποιήσει παράνομα μέσα για να κερδίσει κάτι, γιατί αυτή η μοίρα, επιφυλάσσει φυλάκιση και ποινές ή ένα βίαιο και πρόωρο τέλος σε άτομα με βεβαρυμμένο ωροσκοπιακό κάρμα και βίαιο χαρακτήρα. Οι γεννημένοι σ’ αυτή τη μοίρα είναι συνήθως μελαγχολικοί και αφηρημένοι, πολύ ευαίσθητοι, με ισχυρές συμπάθειες. Σύμφωνα πάντα με τις πλανητικές όψεις του γενέθλιου, υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις ο κίνδυνος για τα νεαρότερα άτομα αυτής της μοίρας, να γνωρίσουν τη θλίψη στερούμενοι την οικογένειά τους ή τους φίλους τους.

Μοίρα 9: Μοίρα του πένθους ή της μάχης.

Άτομο κλεισμένο στον εαυτό του μελαγχολικό, αλλά και αισθησιακό. Αυτή η μοίρα σημειοδοτεί συχνά την απώλεια που προκαλείται από ένα πένθος που εμφανίζεται στην πρώιμη παιδική ηλικία ή στην εφηβεία. Στην ενήλικη ζωή, ο γεννημένος σ’ αυτή τη μοίρα, θα κάνει καλά να μην ακούει τις παρορμήσεις της καρδιάς του, εκτός και αν ο /η σύντροφος, είναι πραγματικά αξιόπιστος. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διαζυγίου ή χηρείας που ακολουθείται από ένα δεύτερο γάμο. Αυτή η μοίρα υποδηλώνει ψυχικές δυνάμεις που έχουν να κάνουν με την αστρολογία και την ερμηνεία στις κάρτες ταρώ.
Όταν η συγκεκριμένη μοίρα συνδέεται με τον Άρη, σε όψη τετραγώνου ή αντίθεσης, δίνει άτομο ζωηρό, ορμητικό, εριστικό και επιθετικό, ή οξύθυμο που θα ελκύσει αρκετούς εχθρούς. Αυτό μπορεί να επιφέρει διαμάχες, με κίνδυνο σωματικών βλαβών, γι’ αυτό και θα πρέπει να γνωρίζει να μη χάνει τον έλεγχο ο ίδιος, για να μπορέσει να κερδίσει και να κατακτήσει περισσότερα στη ζωή του. Σε καλή όψη με τον Άρη: δύναμη και ικανότητα δράσης. Το άτομο είναι ο κυρίαρχος της δύναμής του.


Μοίρα 10: Μοίρα της απομόνωσης.

Απροσεξία και πείσμα χαρακτηρίζουν αυτή τη μοίρα. Τα ένστικτα πρέπει να αντιμετωπισθούν σε νεαρή ηλικία. Αυτή η μοίρα περιγράφει ένα παιδί που είναι παραχαϊδεμένο ή αντιθέτως, εντελώς παραμελημένο και ψάχνει να βρει τον εαυτό του. Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με το νόμο ενώ αρκετές φορές οι γονείς που έχουν παιδιά γεννημένα σ’ αυτή τη μοίρα έχουν νοιώσει την ανάγκη να καλέσουν ή να συμβουλευθούν έναν παιδοψυχολόγο. Ωστόσο, διατηρείται εδώ μία ελεύθερη βούληση και τα άτομα αυτής της μοίρας, υιοθετούν υψηλά πρότυπα ηθικής, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από σκέψη και φρόνηση, πολλές από τις κακοτυχίες της μοίρας, μπορεί να αποφευχθούν.
Άτομα με πολύ χαμηλό ηθικό επίπεδο, γεννημένα σ’ αυτή τη μοίρα, έχουν φαύλες τάσεις, οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, προοιωνίζοντας εγκλεισμό σε φυλακή, ή μια ζωή αναγκαστικού κοντραρίσματος με το νόμο. Στην καλύτερη περίπτωση θα υποστούν την δημόσια κριτική για κάποια άστοχη πράξη τους, αλλά εάν το κάρμα τους δεν είναι και τόσο βαρύ, πάντα υπάρχει μια διέξοδος.
Όταν οι πλανήτες βρίσκονται σε καλή όψη με την μοίρα, στον γενέθλιο χάρτη, το άτομο, θα προσφέρει τις δυνάμεις του για μία αποστολή ή για μία σημαντική εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: