24.6.12

Τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα: Η Πάλη των Αιωνίων


Μαριάννα Κατσουλίδη: V for Vendetta

Σήμερα σχηματίζεται με απόλυτη ακρίβεια το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα, το οποίο θα επαναληφθεί άλλες 6 φορές και θα ταλανίσει τον πλανήτη με πολλά και ποικίλα γεγονότα. Στην επίδραση αυτού του τετραγώνου βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό και ήδη "απολαμβάνουμε" τις συνέπειές του, δηλαδή την παγκόσμια οικονομική κρίση (τονίζω και πάλι: το θέμα οικονομία και κρίση δεν  αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι παγκόσμιο και θα το συνειδητοποιήσετε σύντομα, μέσα στην επόμενη διετία).


Ο Ουρανός αποτελεί την εκρηκτική δύναμη που απελευθερώνει πολλούς μεγατόνους ενεργειών, που ηγείται των επαναστάσεων, φέρνει τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Είναι η Κοσμική Αρχή που μας εξελίσσει καθώς, μέσα από τον Ουρανό, γινόμαστε πιο συνειδητοποιημένοι συλλογικά. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να φροντίζουμε για την προσωπική μας ανέλιξη. Ο Κρισναμούρτι έχει αποδώσει τέλεια το νόημα του Ουρανού όταν είπε ότι "η μεγαλύτερη επανάσταση είναι η επανάσταση των συνειδήσεων". Ωστόσο, ο Ουρανός, περισσότερο από κάθε άλλο πλανήτη, μας διδάσκει ότι για να φτιάξουμε ομελέτα πρέπει να σπάσουμε αβγά που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για θυσίες, για μεγάλες αλλαγές, για ξεβόλεμα και, το κυριότερο, έτοιμοι να απαγγιστρωθούμε από παγιωμένες αντιλήψεις, ιδέες, συμπεριφορές, εξαρτήσεις. Ο Ουρανός βρίσκεται στον Κριό, ένα περιβάλλον που του επιτρέπει να εκτονώσει πολύ δυναμικές ενέργειες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Ουρανό στον Κριό, πατήστε εδώ. 


Ο Πλούτωνας αποτελεί την πιο μυστηριακή μορφή στην αστρολογία! Θεωρητικά είναι η Κοσμική Αρχή που σχετίζεται με το θάνατο και την αναγέννηση. Όταν ο σπόρος πέσει στη γη, γίνεται η γενεσουοργός δύναμη για να δημιουργηθεί το καινούργιο δέντρο. Η τέλεια εικόνα για τον Πλούτωνα σε ένα μυητικό κόσμο με άτομα συνειδητοποιημένα, αλληλέγγυα, φιλοσοφιμένα, άφοβα, θα αποδιδόταν με το σύμβολο του οροβόρου όφεως, που η ερμηνεία του είναι "το τέλος μου είναι η αρχή μου". Ωστόσο, επανέρχομαι στην πραγματικότητα για να σας τονίσω ότι στο δικό μας κόσμο ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει, εκτός των φιλοσοφικών του διαστάσεων και τον πλουτισμό, τα συμφέροντα, το χρηματοοικονομικό σύστημα, τις διαπλοκές, τους ένστολους και τις αρχές που αντιπροσωπεύονται από αυτούς. Στο ζώδιο του Αιγόκερου, όπου ο Πλούτωνας βρίσκεται από το 2008, εξυπηρετεί τέλεια τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και δείχνει το σκληρό πρόσωπο των κρατούντων και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε όλο του το "μεγαλείο"! Οι λαοί υπόκεινται σε ασφυκτικά, άδικα, αδυσώπητα μέτρα λιτότητας για να χαίρονται οι λίγοι και για να γίνει μια ανακατανομή του ορυκτού πλούτου, πάντα με βάση τα συμφέροντα των ελαχίστων που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, πατήστε εδώ. 


Η σύγκρουση αυτών των δύο γιγαντιαίων Κοσμικών Αρχών με όψη τετραγώνου, θα αποτελέσει ένα crash test για την ανθρωπότητα. Δυστυχώς, απέχουμε πολλά έτη φωτός από το να διευρύνουμε τη συλλογική συνείδηση καθώς οι περισσότεροι δεν έχουμε καν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει σε εμάς τους ίδιους. Οι όροι αλληλεγγύη, συμπαράσταση, ένωση, αδελφότητα, αγάπη είναι μάλλον άγνωστοι στην ουσία τους καθώς μετατρέπονται από μεγάλα λόγια σε πράξη μόνο από λίγους και εκλεκτούς. 
Το κατεστημένο μας έχει δείξει το πιο αναλέητο πρόσωπό του και, δυστυχώς, φαίνεται ότι χρειάζεται να πιάσουμε πάτο για να καταλάβουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει...


Τα επόμενα χρόνια είναι δυσοίωνα για την οικονομία αλλά όχι μόνο της Ελλάδας. (Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας το τετράγωνο του Πλούτωνα και του Ουρανού ενεργοποιεί το τετράγωνο του Δία και του Πλούτωνα που είναι η όψη διαπλοκής. Αναμένονται πολλές αποκαλύψεις με διαπλεκόμενα άτομα που ίσως δεν τα έχει φανταστεί η ελληνική κοινωνία). Οικονομική κρίση αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη συνολικά και στη συνέχεια έρχεται και η σειρά της Αμερικής. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Σκεφτείτε ότι ανάλογες όψεις είχαμε στη δεκαετία του 1930 και μας οδήγησαν στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. 
Τώρα, τα κομπιούτερ βοηθούν στο να γίνεται ένας πιο μοντέρνος, πιο υπόγειος και πιο ειδεχθής πόλεμος που είναι ο έλεγχος των ατομικών και, κατ' επέκταση, συλλογικών συνειδήσεων μέσω του φόβου. Τους κρατούντες του σήμερα θα τους ζήλευε ακόμη κι ο Γκαίμπελς. Οι εξελιγμένες μέθοδοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που βρίσκονται στο σπίτι μας και έχουν τοξινώσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Γνωρίζω άτομα που είναι δυσαρεστημένα από αυτά που λέγονται σε κάποια κανάλια αλλά συνεχίζουν να τα βλέπουν και δεν μπορούν να αντισταθούν στο άνοιγμα της τηλεόρασης. Φθάσαμε να θεωρούμε συντροφιά μας αυτούς που μας σπέρνουν το φόβο. Δυστυχώς θα δούμε τα αποτελέσματα τού να ακολουθούμε το φόβο, τον ποιο αδύναμο κρίκο μας και θα καταλάβουμε, με οδυνηρό τρόπο, ότι οι αρετές, όπως, η γενναιότητα, το θάρρος, η αλληλεγγύη που στηρίζονται στη δύναμη και όχι στην αδυναμία, είναι οι μόνες που μπορεί να μας βγάλουν από τα αδιέξοδά μας. 
Ωστόσο, ας ευχηθούμε τα καλύτερα και ο Θεός βοηθός...


Όταν αυτές οι δύο υπερδυνάμεις συγκρούονται και μάλιστα με τον Ουρανό να βρίσκεται στον εκρηκτικό Κριό και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ζώδιο της γης, οι γεωφυσικές καταστροφές είναι μια σχεδόν ασφαλής πρόβλεψη για τον αστρολόγο. Σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων και τέτοιου είδους καταστάσεις θα είναι το κερασάκι στην τούρτα μας....
Επίσης, η όψη αυτή δηλώνει βία, οπότε θα ενταθεί η βία, οι τρομοκρατικές ενέργειες, οι εκδηλώσεις ακραίας οργής και αρνητικών συναισθημάτων. Και όπως είναι γνωστό, η πείνα προκαλεί βία και, αδίκως, είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας που ήδη πεινούν και βρίσκονται στο δρόμο (επαναλαμβάνω όχι μόνο στην Ελλάδα).


Ζούμε σε δύσκολες εποχές! Ας γίνουμε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί, ας επιστρατέψουμε το μυαλό μας, ας ανοίξουμε τις καρδιές μας, ας προσπαθήσουμε να απεγκλωβιστούμε από τη φυλακή των φόβων μας... Να είστε σίγουροι ότι ως ελεύθεροι, συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, θα φτιάξουμε μια ανθρωπότητα συμβατή προς τις επιταγές του τετραγώνου Ουρανού - Πλούτωνα. Και τότε θα επέλθει η αναγέννηση... Και μη μου πείτε ότι είμαι μια ευφάνταση ρομαντική, γιατί θα απαντήσω ότι έχετε δίκιο αλλά πρέπει να θυμάστε ότι κάθε βήμα της ανθρωπότητας έγινε επειδή κάποιοι ήταν οραματιστές, δηλαδή ευφάνταστοι, ρομαντικοί και ιδεολόγοι. Τι λέτε; Αξίζει να ενωθούμε κάτω από μία τέτοια ομπρέλλα; 


Σμάρω Σωτηράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: