24.2.12

Το κούρεμα του Ελληνικού χρέους με αστρολογικές πινελιές

Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη


Ιστορικής σημασίας ονόμασαν την πρόσφατη απόφαση κουρέματος του Ελληνικού χρέους, που ήρθε καθώς ο διελαύνων Δίας από τον Ταύρο, τριγώνισε σε απόσταση αναπνοής τον γενέθλιο Δία της χώρας μας. Ο Δίας από τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας που κυβερνά και τον οίκο, δανείζεται για να μας δανείσει, επιβεβαιώνοντας την αστρολογική πεποίθηση «ξελασπώνω από τα χρήματα άλλων».

Δυστυχώς όμως για εμάς, τα πράγματα δεν είναι τόσο ανθηρά και η προσφορά του κουρέματος έχει ένα μεγάλο τίμημα, που είναι η υποτίμηση του βιοτικού μας επιπέδου.
Κάπως έτσι βιώνουμε τη γενέθλια ακριβέστατη αντίθεση Ήλιου – Κρόνου στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, αλλά και το ακριβέστατο τετράγωνο Δία – Πλούτωνα, υποκύπτοντας στο ΑΕΠ σαν σκυλάκια στο κόκκαλο.

Στην ερμηνεία των ονείρων η παλιά και απλοϊκή λαϊκή δοξασία λέει, πως όταν δούμε πως κουρεύουμε τα μαλλιά μας ελαφρώνουμε από τις έγνοιες.
Αν σκεφτούμε όμως πιο βαθειά η απώλεια των μαλλιών αφαιρεί δύναμη, όπως και στην ιστορία του Σαμψών, που η Δαλιδά έκοψε τα μαλλιά που ήταν όλη του η δύναμη, αποκοιμίζοντάς τον.


Οι σύγχρονοι Φιλισταίοι έβαλαν την Τρόϊκα σε θέση Δαλιδάς να μας αποδυναμώσουν με κάθε τρόπο, όπως τον Σαμψών.
Οι κίνδυνοι που εκμηδενίζονται όπως αυτός του να χάσουν οι καταθέτες τα χρήματά τους, είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους που γιγαντώνονται, διότι τι σημαίνει τελικά δεν θα χάσω τις καταθέσεις μου, όταν έχουν μείνει μισές από τις αναλήψεις; Πώς θα πληρώσουμε όλα αυτά που απαιτούν αν δεν μειώσουμε τις περιουσίες μας; Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: