28.12.11

ΔΙΑΣ ..Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ



Από την Ολυμπια Χριστοδουλή
Όταν ήμασταν μικροί , η εικόνα ενός σεβάσμιου γελαστού γέροντα με άσπρη γενειάδα , που κουβαλάει ένα σάκο στην πλάτη του , και αφήνει δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο , ήταν ίσως η αιτία που πολλοί από εμάς χάναμε τον ύπνο μας περιμένοντάς τον, και αναρωτιόμασταν τι μπορεί να κρύβει στο σάκο του , και τι δώρα θα μας φέρει . Μεγαλώνοντας μάθαμε πως ...ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει, και αυτό για κάθε παιδί ήταν μια αφετηρία για να μπούμε στον αληθινό κόσμο, εκεί που δεν συμβαίνουν θαύματα , και που δεν υπάρχει ο γέροντας με την άσπρη γενειάδα που θα μας φέρει ότι του ζητήσουμε , σ εκείνα τα μακροσκελή γράμματα που αφήναμε κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας κάθε χρόνο. Στην ενήλικη ζωή μας χάσαμε όλη εκείνη την μαγεία των παιδικών μας χρόνων και μάθαμε να ζούμε σε μια καθημερινότητα σκληρή, όπου τίποτα και κανείς δεν πρόκειται να μας φέρει κάτι , και για όλα πρέπει να παλεύουμε σκληρά για να τα αποκτήσουμε… χμ… και όμως ο γέροντας αυτός υπάρχει …και λέγεται Δίας… και τώρα είναι εδώ !!!!
Σε αυτά τα δύσκολα Χριστούγεννα που περνάμε ο Άγιος Βασίλης του ζωδιακού ,αποφασίζει να μπει σε μπροστινή πορεία και να ξεκινήσει το μοίρασμα των δώρων του , σ’ εμάς τους κοινούς θνητούς, και όχι μόνο τα Χριστούγεννα! Ανοίξτε του την πόρτα , καλωσορίστε τον , βάλτε στο τραπέζι σας το παραδοσιακό του κέρασμα : το ποτό του και το γλυκό του ,να τον καλοπιάσετε… Ποτέ δεν ξέρετε τι κουβαλάει στον σάκο του , και τι θα σας αφήσει φεύγοντας….
Ας δούμε τι δώρα φέρνει στον καθ έναν από εμάς:
ΚΡΙΟΣ
Αγαπητοί Κριοί νομίζω πως το μήνυμα της αλλαγής το έχετε λάβει ,εδώ και καιρό, μια και βλέπετε πολλά από αυτά που σχεδιάζατε όχι μόνο να μην προχωράνε αλλά και να ανατρέπονται με εντυπωσιακό τρόπο. Ωστόσο η διέλευση του Δία από τον δεύτερο φυσικό σας οίκο σας δίνει μια μεγάλη ανάσα αλλά και την ευκαιρία να εισπράξετε… τι ? σε ότι έχετε επενδύσει μέχρι τώρα … σε ανθρώπους? Σε αγάπη? Σε δουλειά? Ότι για εσάς είναι προτεραιότητα στην ζωή σας , ότι έχετε αξιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα τώρα θα δείτε τους καρπούς των προσπαθειών σας. Επίσης οικονομικές ευκαιρίες είναι πιθανές και φροντίστε να αξιοποιήσετε ότι σας δοθεί , και αποταμιεύσετε ότι μπορείτε , μια και αυτό μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά και για το επόμενο διάστημα . Προσοχή στις σπατάλες , τα περιττά έξοδα, και μην παρασύρεστε από εκείνη την παρορμητικότητά σας που σας κάνει να τα θέλετε όλα!!! Θ α τα πάρετε αλλά με σχέδιο! Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: