16.9.11

Τα αστρολογικά default της πολιτικής

από τον Γιάννη Ριζόπουλο


«Οι πολιτικοί και οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουν τις περιφέρειες τους...»
Πίσω από αυτήν την διάσημη ατάκα του Μαυρογιαλούρου - Λάμπρου Κωνσταντάρα κρύβεται και μια ...αστρολογική πραγματικότητα: Η Σελήνη, είναι ο κοινός παρονομαστής, των πολιτικών και των γυναικών, αφού τελικά συνδέεται τόσο με τους πρώτους, όσο και με τις δεύτερες, όχι μόνον ...περιφερειακά. Και από αυτήν την άποψη σε κάθε ωροσκόπιο θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας σημαντικός πολιτικός δείκτης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Τι είναι εκείνο που ωθεί κάποιους να ασχοληθούν με τα κοινά; Όσον αφορά τα ζώδια, η γενική αίσθηση είναι πως ο Υδροχόος συνδέεται με την πολιτική, κάτι που δεν είναι ψέμα. Το ζώδιο αλλά και ο οίκος που του αντιστοιχεί -ο 11ος- συνδέονται άμεσα με κάθε μορφή συλλογικής δραστηριότητας, κατ’ επέκταση και την πολιτική. Ο Ζυγός πάλι, το ζώδιο της διπλωματίας αλλά και των αντιπαραθέσεων διεκδικεί δικαιωματικά την πρωτοκαθεδρία στο πολιτικό γίγνεσθαι και σίγουρα ανάλογες ιδιότητες εμπεριέχονται και στον 7ο οίκο. Ωστόσο, θα ήταν λάθος να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως είναι οι μοναδικοί δείκτες μιας πολιτικής δράσης. Οι Δίδυμοι και ο Τοξότης επίσης «το ‘χουν», συνδέοντας μάλιστα την πολιτική με την δικηγορία και τα media ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω που για διαφορετικούς λόγους συμμετέχουν επίσης στην διαμόρφωση μιας πολιτικής προσωπικότητας. Η λαϊκή βάση και η διοικητική μέριμνα που χαρακτηρίζουν αντίστοιχα τα δύο ζώδια, διαμορφώνουν τον σκελετό πάνω στον οποίο μπορεί να κτιστεί μια πολιτική καριέρα, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια.

Στην πράξη βέβαια, βλέπουμε σημαντικούς πολιτικούς να ανήκουν τελικά σε όλα τα ζώδια κι αυτό είναι φυσιολογικό αφού στον χορό μπαίνουν και οι πλανήτες, όχι μόνον ως προς την θέση τους σε ζώδιο αλλά και στους οίκους. Για παράδειγμα ο Κρόνος στον Ζυγό ή τον Υδροχόο είναι βέβαιο ότι συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας «πολιτικής ταυτότητας» αλλά το κατά πόσον θα δώσει μια πολιτική καριέρα εξαρτάται από την οικοθεσία άλλων πλανητών και κυρίως της Δήμητρας και του Ουρανού.

Η παρουσία αυτών των δύο σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου δίνει μια σημαντική ώθηση στο ενδιαφέρον για τα κοινά. Και ο μεν Ουρανός -φυσικός κυβερνήτης του Υδροχόου- μεταφέρει μαζί του την ανατρεπτική φύση που τον χαρακτηρίζει, με αποτέλεσμα οι «Ουράνιοι» πολιτικοί να συνδέουν συχνά το όνομα τους με αλλαγές ή ανατροπές. Η Δήμητρα όμως είναι ουσιαστικά «ουδέτερη» (ουσιαστικά σχετίζεται με κάθε είδους εκλογή) και παραπέμπει σε μια πολιτική παρουσία εξαρτώμενη πλέον από το ζώδιο που βρίσκεται ο πλανήτης και τις όψεις που σχηματίζει.
Γενικά οι όψεις της με τον Ήλιο ή την Σελήνη ορίζουν μια προσωπικότητα η οποία δεν έχει μόνον το ενδιαφέρον για τα κοινά αλλά και μια δεδομένη λαϊκή ανταπόκριση. Ανάλογη «βοήθεια» μπορεί να προκύψει και από τις όψεις της με τον Ερμή. Από εκεί και ύστερα, ο Άρης και ο Ουρανός την κάνουν πολύ πιο μαχητική, ο Πλούτωνας απόλυτη, ο Ποσειδώνας οραματίστρια και ο Κρόνος πιο «συντηρητική». Και όσον αφορά την ζωδιακή της θέση η πλέον «ενθαρρυντική» για μια ενασχόληση με την πολιτική φαίνεται πως είναι στον Καρκίνο.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: