23.9.11

Μάκης Ψωμιάδης - Ο Χουντίνι της Ελλάδας

Γιος παπά, εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους «μάγκες» της πιάτσας και δη της ποδοσφαιρικής.
από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Δραπετεύει από τις δαγκάνες του νόμου, όπως ο διάσημος μάγος Χουντίνι από τις αλυσίδες του. Τα έχει βάλει με πολλούς και τον έχουν κυνηγήσει πολλοί, με σημαντική εξουσία μάλιστα, όπως ο κ Λαλιώτης αλλά πάντα βρίσκει τον τρόπο να ξεγλιστρήσει.
Πολυπράγμων Τοξότης με τον Κρόνο στον Τοξότη έχει «δουλέψει» το θέμα «χρόνια προβλήματα με τον νόμο» όσο λίγοι. Οι κατηγορίες που τον έχουν βαρύνει κατά καιρούς άνετα θα μπορούσαν να γεμίσουν μια ...εγκυκλοπαίδεια, το ίδιο όμως και η ζωή του. Γιος παπά, εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους «μάγκες» της πιάτσας και δη της ποδοσφαιρικής.
Η παρουσία της Σελήνης, του Άρη και της Δήμητρας στον Κριό του προσδίδει ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ και ύφος, με το πούρο να είναι το σήμα κατατεθέν του Big Mac.
Η αντίθεση του Άρη του στον Κριό με τον Δία στο Ζυγό τον προικίζει με άφθαστο «τσαμπουκά» και θράσος, ενώ από ότι φαίνεται η παρουσία του Δία σε ένα ζώδιο που σχετίζεται επίσης με την Δικαιοσύνη, του δίνει τα κλειδιά της διαφυγής κάθε φορά που αυτή φαντάζει αδύνατη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο... άρχων της απόκρυψης και των εξαφανίσεων, ο Ποσειδώνας, που ως αστρικός στο Ζυγό, σχηματίζει ένα τ-τετράγωνο με την Δήμητρα στον Κριό και τον Ερμή στον Αιγόκερω. Αυτό το ...νεφελώδες τ-τετράγωνο είναι ένα ακόμη κλειδί της ικανότητας του «Μάκαρου» να ξεγλιστράει από τις κακοτοπιές, σαν τη σουπιά που θολώνει τα νερά με το μελάνι της. Όμως, ουδείς ...άσφαλτος, όπως λέει και η Big Lady της πίστας!Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: