29.7.11

Ανδροκρατική αστρολογία - Η «έξαρση» του Κρόνου και η «πτώση» του Ήλιου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Συνεχίζοντας την αναφορά στην ανδροκρατική αστρολογία και τα «αξιώματα» που έχει θεσπίσει, είναι απαραίτητο να αναφερθώ στον Κρόνο, ο οποίος είναι ο πλανήτης κλειδί της «έννομης τάξης» και της επιτυχημένης ή όχι κοινωνικής προσαρμογής του ατόμου.. Από αυτήν την άποψη το που θεωρείται «καλός» και που όχι μπορεί να δώσει ένα ακόμη μέτρο για τις ηθικές και κοινωνικές σκοπιμότητες που εξυπηρετεί ο πλανήτης, ενταγμένος φυσικά στην υπηρεσία των «αρσενικών» δυνάμεων. Είναι γνωστό ότι ο Κρόνος κυβερνά τον Αιγόκερω, το ζώδιο που σχετίζεται όσο κανένα άλλο με την διοίκηση και την άσκηση εξουσίας, ενώ έχει την «έξαρση» του στον Ζυγό, μια θέση που σύμφωνα με την παράδοση εξαντλεί την «δίκαιη κρίση» του. Ας τα δούμε όμως όλα αυτά κάτω από το πρίσμα της αρσενικής υπεροχής που διαμορφώθηκε με το πέρασμα των αιώνων.

Ο Αιγόκερως και ο Ζυγός είναι δύο από τις θέσεις-κλειδιά, όσον αφορά το «αρσενικό» σύστημα του ζωδιακού. Και η εξ ορισμού «υπεροχή» του Κρόνου -ενός πλανήτη που είναι ο διαχρονικός «τοποτηρητής» των συλλογικών αξιών- σε αυτά τα δύο ζώδια (θεωρούνται ως κατοικία και έξαρση αντίστοιχα) δεν υποδηλώνει παρά την επιθυμία του συστήματος να διασφαλίσει όλα εκείνα που διαιωνίζουν την κυριαρχία του.
Παραδοσιακά, ο Κρόνος είναι φορέας περιοριστικών ιδιοτήτων, εκφράζει δηλαδή αυτό που μπορούμε απλά να περιγράψουμε ως «μάντρωμα». Αλλά τι «μαντρώνεται» τελικά στο Ζυγό;

Ο Ζυγός είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του ζωδιακού, γιατί συμβολίζει το πέρασμα από το ατομικό στο συλλογικό και τη σύνθεση των αντιθέτων με την ευρεία έννοια. Παράλληλα είναι μέρος μιας φαινομενικά «παράδοξης» σκάντζας των αρσενικών και των θηλυκών στοιχείων.
Στο «σύστημα Αστρολογία» που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις αρσενικές προδιαγραφές η περιοχή που συμβολίζει την ισορροπία των αξιών και την κυριαρχία του συλλογικού Συνειδητού είναι ο Αιγόκερως, ένα κατά τα άλλα θηλυκό ζώδιο.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: