2.6.11

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Μοίρες: 10-15

Κυρίαρχο πνεύμα: Iehuiah

Επίκληση: Dominus scit cogitationes hominum quoniam vanae sunt .

Θετικές όψεις: Νοημοσύνη, έμπνευση και ευελιξία.

Αρνητικές όψεις: Ενθαρρύνει τις επαναστάσεις.


Μοίρα 11: Η μοίρα της Κατεύθυνσης.

Εφευρετικός, γενναιόδωρος και ανεκτικός με ένα ευέλικτο μυαλό και χωρίς προκαταλήψεις. Κατανοεί πως η σημασία του χρήματος είναι σχετική και συμπεριφέρεται με αλτρουισμό προς τους άλλους. Χάρη στο ταλέντο του, που συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ασχολιών, θα έχει επιτυχία και θα τον τιμούν στο χώρο που αυτός επιλέγει.
Γενικά, το άτομο αυτής της μοίρας είναι μια ευέλικτη φύση, και είναι σε θέση να αντεπεξέλθει τις διάφορες καταστάσεις στη ζωή του, ευγενικός και γενναιόδωρος με υψηλή νοημοσύνη, αναζητά πάντα την πρακτική πλευρά των πραγμάτων. Είναι ευφυής, εφευρετικός, και θα βρει την επιτυχία στη ζωή του.

Μοίρα 12: Η μοίρα της επιπλοκής

Εδώ το κακό είτε το υφίστασαι είτε το προκαλείς τυφλωμένος από τα πάθη σου. Οι ρομαντικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από κίνδυνο. Επιπλέον, υπό το πρόσχημα της ανιδιοτέλειας, θα βρεθούν «φίλοι» που υποτίθεται ότι θα σε νοιάζονται, αλλά εν καιρώ θα καταλάβεις πως κινούνται μόνο και μόνο από την απληστία τους. Η μοίρα αυτή δείχνει εξαπάτηση και ψεύδος, είτε κάποιος είναι ο δράστης είτε είναι το θύμα.
Χαρακτήρας αδύναμος αλλά παράξενα ελκυστικός, ο οποίος θα έχει μεγάλη επιρροή στο άλλο φύλο και μπορεί να οδηγηθεί, ως εκ τούτου, σε επικίνδυνες σχέσεις, οπότε οι ενέργειες αυτού του ατόμου θα μοιάζουν διαρκώς με ένα μπερδεμένο κουβάρι που μάλλον επιπλοκές θα φέρνουν στις ανθρώπινες σχέσεις του.

Μοίρα 13: Η μοίρα της αρμονίας.

Πνευματική διαύγεια και γνώσεις καταπληκτικές. Πολλοί ποιητές έχουν γεννηθεί σ’ αυτή τη μοίρα.
Πολλή φαντασία, μεγάλη έμπνευση και φιλανθρωπία. Επικεντρώνεται σε διαφόρους κλάδους της φυσικής ιατρικής, όπως η φυτοθεραπεία, ο μαγνητισμός, η ολιστική ιατρική ή η ομοιοπαθητική για τη διάγνωση και την ίαση κάποιας ασθένειας και ούτω καθ’ εξής. Θα ασκεί μια μυστηριώδη κατευναστική επίδραση στους άλλους. Η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί και σε άλλους τομείς, ειδικά αφού το άτομο αυτής της μοίρας βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση και τις φυσικές δυνάμεις του σύμπαντος. Έτσι λοιπόν θα τα καταφέρνει τέλεια στην κηπουρική. Είναι αυτός που ό,τι φυτέψει θα βλαστήσει. Επιτυχία επίσης προβλέπεται και στην τέχνη, εάν ασχοληθεί με αυτήν και ειδικά με τη μουσική και την ποίηση.
Ήρεμη ζωή, άτομο χαρούμενο, χρήσιμο, συμπαθές, ειρηνικό, χωρίς ιδιαίτερη ορμή και εξάρσεις στην συμπεριφορά του, αλλά γλυκύτητα που θα επηρεάσει αποτελεσματικά τον περίγυρό του και θα του χαρίσει αρμονία στη ζωή του. Άτομο πολύ ρομαντικό και γεμάτο φαντασία, θα προωθεί πάντα τις καλές τέχνες, τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, κλπ. ... Γενικά η συγκεκριμένη μοίρα, σημειοδοτεί μια χαρούμενη ύπαρξη.
Με δύσκολες όψεις γενέθλιων πλανητών πιθανόν να υπάρξει απώλεια μιας κληρονομιάς.

Μοίρα 14: Η μοίρα της υπηρεσίας.

Έχει μια έμφυτη ροπή προς τα ανατολίτικα ήθη και έθιμα. Επιφυλακτικός στα λόγια του, επικεντρώνεται στο να ακολουθεί πάντα το ιδανικό του.
Πρακτικός, ειλικρινής και ενθαρρυντικός. Οι διανοητικές του ικανότητες τον κάνουν να επικεντρώνεται μονάχα στα εγκόσμια θέματα. Η ύπαρξή του είναι αφιερωμένη στο να δουλεύει σκληρά, ενώ δεν έχει καμία επιθυμία να ξεπεράσει τους άλλους ή να προωθήσει τον εαυτό του για κάτι που του αξίζει περισσότερο. Προτιμά να ακολουθεί την ίδια πορεία με τους προκατόχους του. Η μοίρα αυτή δείχνει επίσης σε ωροσκόπια με δύσκολες πλανητικές όψεις ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος ή απώλεια κάποιου άκρου του σώματός του.
Στις αρνητικές της όψεις με τους πλανήτες του γενεθλίου ωροσκοπίου, η μοίρα αυτή δείχνει μεν πρακτικά άτομα, χωρίς όμως ιδιαίτερη φαντασία, δίνει τους άθεους ή τους αγνωστικιστές. Σε καλύτερες όψεις, δείχνει τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς και εργάζονται για τα δίκαια των άλλων. Επίσης τα περισσότερα άτομα εδώ, κάνουν καθιστική ζωή ή θα ασχολούνται με κάποια σκληρή δουλειά με λίγα κέρδη. Θα είναι εκτεθειμένοι σε ατυχήματα και διατρέχουν τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού. Τα μικρά ταξίδια απειλούνται από κάποιον κίνδυνο.

Μοίρα 15: Η μοίρα της ευσέβειας.

Φιλόσοφος και καλλιτέχνης, πρόθυμος και ταλαντούχους. Πιθανόν να έχει ένα σπίτι στο εξωτερικό.
Χαρακτήρας γλυκός, ήπιος, ευγενικός, ανθρώπινος και αφιερωμένος σε ό,τι αγαπά ή θεωρεί σπουδαίο στη ζωή του. Είναι πάντα έτοιμος να παρέχει τις υπηρεσίες του στους άλλους, ακόμη και στα μικρότερα πράγματα. Η ζωή του είναι ευτυχισμένη, αλλά λόγω της συστολής του, δεν εκτιμάται πάντα με ανάλογη αξία. Αυτή η μοίρα περιγράφει τις αυθόρμητες εκδηλώσεις της αγάπης και να θυμάστε πάντα ότι η αγάπη προϋποθέτει κάτι παραπάνω από τα συναισθήματα της γλυκύτητας και της στοργής: χρειάζεται μια διαρκή φλόγα που να μη σβήνει, φλόγες που πρέπει να αναζωπυρώνονται κάθε μέρα.
Η μοίρα αυτή δείχνει επίσης έναν δυνητικό κίνδυνο από μια υπόθεση με ένα παντρεμένο άτομο.
Ένστικτα, από τα πιο τρυφερά και ανθρώπινα, εμποτισμένα με καλοσύνη, αγάπη και αφοσίωση, άτομο ικανό να εξυπηρετήσει και τον πιο ταπεινό, γιατί χαίρεται να είναι χρήσιμο σε άλλους. Αξιοσημείωτη είναι και η τρυφερότητά του απέναντι στις γυναίκες (αν πρόκειται για άνδρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: