10.5.11

Τα λογια τα ψευτικα ο Ποσειδωνας και ο κ Παπακωνσταντινου στο Λουξεμβουργο

Αφού πρώτα τους προηγούμενους μήνες ο κ Παπανδρέου μας ...τάραξε στις ενέσεις αισιοδοξίας (γλιτώσαμε την χρεοκοπία, πάμε μπροστά και άλλα τέτοια φαιδρά) αίφνης ανέκρουσε πρύμναν και η χώρα από την εντατική βρέθηκε στην εξώπορτα του ...νεκροτομείου. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, λέει ο λαός και μπροστά στην επερχόμενη οικονομική -και όχι μόνον- καταστροφή ο πρωθυπουργός μας φαίνεται πως έπαιξε το χαρτί της δραχμής. «Η μας τα χαρίζετε ή την κάνουμε από το ευρώ» διαμήνυσε εμμέσως πλην σαφώς στον Σόιμπλε, ο οποίος λίγο έλειψε να πάθει ...εγκεφαλικό και έβαλε τα μεγάλα μέσα.
Η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε για την Τετάρτη η Μέρκελ με τον Μπαρόζο και τον Ρόμπαϊ λέει πολλά...

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή το απόγευμα κι ενώ τα επικοινωνιακά «λαγωνικά» προγραμμάτιζαν το Σαββατοκύριακο τους, η Ελλάδα ήταν έτοιμη για επιστροφή στην δραχμή. Ο κ Παπακωνσταντίνου πήγαινε στα μουλωχτά στο Λουξεμβούργο για να τα πει με τα μεγάλα αφεντικά της Ευρωζώνης. Η μυστικότητα της συνάντησης επέβαλε στον υπουργό μας αυτήν την φορά να μην πάρει το προεδρικό αεροσκάφος, όπως έκανε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Νέα Υόρκη αλλά να «κρυφτεί» σαν απλός επιβάτης στο αεροπλάνο της γραμμής. Ευχαριστούμε κ Παπακωνσταντίνου που μας γλιτώσατε τουλάχιστον από 150 χιλιαρικάκια. Θα γραφτεί με μεγάλα γράμματα στο πολιτικό σας κενοτάφιο!
Το Speagel βέβαια, χάλασε την συνταγή δημοσιεύοντας πληροφορίες και εικασίες για την συνάντηση, οπότε έγινε της ...μουρλής! Σύσκεψη; Ποιά σύσκεψη; Έλεγε ο Σόιμπλε...
«Ήταν μια αθώα κουβέντα με αντικείμενο το 2013» διακήρυξε ο ...πονηρός κ Παπακωνσταντίνου, που δεν μας είπε τίποτε βέβαια για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Ας δούμε όμως τι μπορεί να μας πει το ωροσκόπιο της συνάντησης

SINANTISI

Ο Πλούτωνας κυβερνήτης του ωροσκοπίου, βρίσκεται στον δεύτερο οίκο, που κυβερνά το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) αλλά και τις τράπεζες. Είναι βέβαια γνωστό ότι τα πράγματα στην οικονομία δεν είναι καλά, ωστόσο τα ουράνια σημάδια είναι ...too much! Το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Κρόνο σημειοδοτεί μυστικές προετοιμασίες για μελλοντικούς περιορισμούς, με την βοήθεια της Βουλής (ο Κρόνος στον 11ο οίκο). Επίσης μας δείχνει ότι αυτές  οι μυστικές  συναντήσεις δεν είναι στον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης, που μάλλον δρα σαν εντολοδόχος άλλων κέντρων αποφάσεων.
Τα ...καλύτερα όμως έρχονται με το τετράγωνο Πλούτωνα και Ουρανού, που μας δείχνει ότι αυτή η συνάντηση θα φέρει τα πάνω-κάτω μέσα στο κυβερνητικό σχηματισμό, είτε από αντιδράσεις τύπου Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου, είτε από τυχαία περιστατικά που θα φέρουν την κατάσταση εκτός ελέγχου.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: