17.3.11

Ιατρικη Αστρολογια της Ραδιενεργειας

από τον Urania lab

Η ραδιενέργεια

Ραδιενέργεια είναι το φαινόμενο της εκπομπής σωματιδίων ή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τους πυρήνες ορισμένων χημικών στοιχείων, που γι' αυτό το λόγο ονομάζονται ραδιενεργά.


Η ραδιενέργεια ανακαλύφτηκε από το Γάλλο χημικό Μπεκερέλ το 1896 καθώς ο Κρόνος και ο Ουρανός στο Σκορπιό επέτρεψαν μια όλως διαφωτιστική ματιά στην κλειδαρότρυπα των κρυμμένων κοσμικών δυνάμεων.
Και όπως θα δούμε τόσο οι δύο πλανήτες, όσο και ο οικοδεσπότης τους (ο Πλούτωνας, που κυβερνά τον Σκορπιό) είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι σε μια ραδιενεργό προσβολή.
Η φύση της ακτινοβολίας αυτής ήταν άγνωστη στους επιστήμονες της εποχής. Μετά από μακροχρόνιες έρευνες, που βασίστηκαν κυρίως στις εργασίες του ζεύγους Κιουρί και την ανακάλυψη του ραδίου ερμηνεύτηκε πλήρως το φαινόμενο της ραδιενέργειας.

Υπάρχουν τρία είδη ραδιενέργειας: Η άλφα ακτινοβολία, η βήτα ακτινοβολία και η γάμμα ακτινοβολία . Και τα τρία είδη έχουν το χαρακτηριστικό ότι είναι ιονίζουσες ακτινοβολίες (λέγονται έτσι γιατί προκαλούν τον σχηματισμό ιόντων, φορτισμένων δηλαδή ατόμων). Καθώς οι α, β, γ ακτινοβολίες διέρχονται μέσα από ιστούς και κύτταρα δημιουργούν ιόντα και ελεύθερες ρίζες υψηλής ενέργειας. Και η ακτινοβόληση των ζωντανών κυττάρων με την ακτινοβολία ιοντισμού προκαλεί τη ζημιά.
Τα περισσότερα κύτταρα νεκρώνονται όταν δεχθούν τα σωματίδια άλφα ή βήτα, ειδικότερα εάν τα τελευταία προσεγγίσουν τον κυτταρικό πυρήνα όπου υπάρχει το DNA. Εάν όμως δεν νεκρωθεί το κύτταρο, σίγουρα θα υποστεί σημαντικές ζημιές.

Με την έκθεση ενός ανθρώπου στην ραδιενέργεια έχουμε δύο κατηγορίες συνεπειών. Τις «στοχαστικές» και τις «μη στοχαστικές» συνέπειες.

Οι μη στοχαστικές, που εξαρτώνται από το επίπεδο της ραδιενέργειας που απορροφά ένας άνθρωπος έχουν σαφή όρια όσον αφορά την βλαπτική επίδραση τους, αφού προκύπτουν μόνον όταν η έκθεση στην ακτινοβολία συσσωρεύσει μια συγκεκριμένη ποσότητα ραδιενέργειας στον οργανισμό ξεπερνώντας το κρίσιμο όριο και εκδηλώνονται κυρίως με το γαστροεντερικό σύνδρομο, την καταστροφή του μυελού των οστών και την ακτινική πνευμονία.
Σε αυτές αναφέρονται οι αρχές όταν για παράδειγμα ανακοινώνουν πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στην Φουκουσίμα είναι «υψηλά» ή «χαμηλά».
Ως προς την αμεσότητα της φύσης και τον τρόπο της λειτουργίας τους «θυμίζουν» περισσότερο τον Ουρανό.

Στις στοχαστικές συνέπειες που είναι πολύ πιο «βραδυφλεγείς» και συνάδουν περισσότερο με τη φύση του Κρόνου και του Πλούτωνα, έχουμε την εμφάνιση καρκίνου και κληρονομικών ασθενειών που εμφανίζονται στους απογόνους και η εκδήλωση τους μπορεί να γίνει πολλά χρόνια μετά την έκθεση του ανθρώπου στην ραδιενέργεια.
Στην περίπτωση ενός πυρηνικού ατυχήματος οι αρχές δεν αναφέρονται ποτέ στις στοχαστικές επιπτώσεις, αφού γι’ αυτές η προσμετρώμενη δόση ακτινοβολίας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλή (κάτω του 1 Sievert που ισούται με 100 rem).

Γεγονός όμως είναι ότι οι στοχαστικές επιπτώσεις είναι πολύ σπουδαιότερες για το μέλλον της ανθρωπότητας επειδή δεν αφορούν μόνο τους λίγους ανθρώπους που είχαν την ατυχία να βρεθούν κοντά στην εστία της ραδιενεργού μόλυνσης αλλά αφορούν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων που πλήττονται από την διασπορά της ραδιενέργειας.

Μετά τα ανωτέρω ας δούμε πως μπορεί η Ιατρική Αστρολογία να ερμηνεύσει, μέσα από την δικής της γλώσσα, το φαινόμενο της ραδιενέργειας.

Ο Ουρανός
Την ραδιενέργεια κυβερνά ο πλανήτης Ουρανός. Έχει σημασία όμως με ποιο τρόπο «περνάει» την ενέργεια του, ποιοί πλανήτες δηλαδή είναι οι διάμεσοι ως προς την εκδήλωση των συμπτωμάτων της.
Στην Ιατρική Αστρολογία οι όψεις που προκαλούν προβλήματα υγείας κατά σειρά σπουδαιότητας είναι η χιαστί, (απόσταση μεταξύ των πλανητών 150 μοίρες), η αντίθεση (180 μοίρες) και το τετράγωνο (90 μοίρες).

Όσον αφορά τα ζώδια, ο Υδροχόος, που κυβερνάται από τον Ουρανό, απέχει 150 μοίρες από τον Καρκίνο και την Παρθένο. Αυτή είναι η αρχετυπική διάσταση του θέματος, η οποία παίρνει σάρκα και οστά με τη μεσολάβηση των πλανητών που είναι οι φορείς της.
Κάνοντας μια αναγωγή στους κυβερνήτες πλανήτες αυτών των ζωδίων, θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε στις χιαστί όψεις του Ουρανού με την Σελήνη (κυβερνά τον Καρκίνο) ή τον Ερμή (κυβερνήτη της Παρθένου) τα σπέρματα μιας προδιάθεσης σε ραδιενεργές προσβολές.

Η Σελήνη κυβερνά το κυτταρόπλασμα, δηλαδή όλο το εσωτερικό του κυττάρου, εκτός του πυρήνα του κυττάρου. Όταν η δόση της ακτινοβολίας είναι μεγάλη το κυτταρόπλασμα καταστρέφεται -κατά συνέπεια και το κύτταρο- και παύει να υπάρχει ζωή.
Ο Ερμής κυβερνά όλες τις διόδους επικοινωνίας μέσα στο κύτταρο. Όταν η δόση της ακτινοβολίας είναι μεγάλη τότε καταστρέφονται όλοι οι δρόμοι επικοινωνίας του κυττάρου, με αποτέλεσμα το κύτταρο να πεθάνει.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: