5.12.10

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΛΕΩΝ

Μοίρες: 20-25

Κυρίαρχο πνεύμα: Réiiel

Επίκληση: Ecce enim Deus adjuvat me et Dominus susceptor est animae meae.

Κυριαρχία: Αρετή και ζήλος για τη διάδοση της αλήθειας.

Θετικές όψεις: Πνεύμα που πάντα θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταστρέψει την ασέβεια.

Αρνητικές όψεις: Φανατισμός, υποκρισία.


Μοίρα 21: Η μοίρα της Διείσδυσης.

Νους οξυδερκής, που θα του αποκαλυφθούν τα μυστικά της φύσης.
Αυτό το μέρος του σημείου του Λέοντα προσφέρεται για μελέτες και φιλοσοφικές συζητήσεις, και συμβολίζει την υψηλή ικανότητα και τη σοφία που μπορούμε να ελπίζουμε από τη μοίρα αυτή και την επίδρασή της στο άτομο, το οποίο θα δούμε να τοποθετείται πάνω από την υλική έκφραση ή τις σαρκικές απολαύσεις. Αυτό ισχύει και για άνδρα και για γυναίκα, γεννημένους σ’ αυτή τη μοίρα.
Τα άτομα αυτά έχουν το χάρισμα της ενδοσκόπησης, την διπλωματία, και την ψυχική ισορροπία. Ειδικότερα έχουν την ικανότητα για την μελέτη της ανθρώπινης φύσης. Το μυαλό είναι συγκεντρωμένο, ισχυρό, διακριτικό, σε θέση να μαντέψει και να αποσαφηνίσει ψυχολογικές καταστάσεις.
Ως προς τη φύση του το άτομο είναι καλό, έξυπνο, διακριτικό, συμπονετικό, και απαιτεί την προσοχή όποιου θέλει να μάθει και να διδαχθεί από αυτό. Τα συναισθήματα συμπάθειας ή αντιπάθειας αυτών των ανθρώπων είναι έντονα.
Στην καθημερινότητά τους και σε ένα άλλο επίπεδο, τα άτομα αυτά θα αγαπήσουν τα παιχνίδια μυαλού, τα αινίγματα, τους γρίφους, τα κρυπτόλεξα, τα σταυρόλεξα, τα κρυμμένα κλειδιά και τα μυστικά για να λύσουν πολύπλοκα προβλήματα να σπάσουν κώδικες, κλπ.. Η μοίρα 21 του Λέοντα, φέρνει μαζί της τις γνώσεις που οι άλλοι αγνοούν, (γνώσεις για καλό ή για κακό, σύμφωνα με την νοοτροπία του ατόμου).
Επίσης, εδώ η μοίρα, επιβεβαιώνει τις ευρείες δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να διευρύνουν το επίπεδο του ατόμου στα μαθηματικά, την αστρονομία και σε όλα τα συναφή θέματα. Έτσι οι γεννημένοι εδώ, ξεχωρίζουν για την ανάπτυξη της διάνοιάς τους, την ακρίβεια των κρίσεων και των συλλογισμών τους, αλλά και για την λεπτότητα του χαρακτήρα τους.


Μοίρα 22: Μοίρα της ταλαιπωρίας.

Ειλικρίνεια, αθώο πνεύμα, αλλά λίγο αδύναμο. Υπάρχουν πολλά είδη κινδύνων που τον περιβάλλουν, αλλά μπορεί να κάνει το λάθος να ζητήσει τη στήριξη των χειρότερων εχθρών του. Απειλείται ήδη από τη νεαρή του ηλικία σε θέματα σχετικά με την αδυναμία του, να πάρει αποφάσεις και να αξιολογήσει σωστά τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Χρειάζεται την επιπλέον προστασία των γονιών του, και υπάρχουν περιπτώσεις που τα ατυχήματα παραμονεύουν στον προσωπικό του χώρο, προκαλώντας, βλάβες στο σώμα. Αν η ζωή του είναι ισορροπημένη ως προς το ηθικό και το συναισθηματικό του πεδίο, δεν θα πονέσει ούτε θα απογοητευτεί. Η καλή του τύχη έρχεται πολλές φορές μέσα από τα ίδια τα μέλη της οικογένειάς του. Όμως, στον επαγγελματικό τομέα κινδυνεύει να γίνει ο στόχος συναδέλφων ή υπαλλήλων οι οποίοι μπορεί να ζηλεύουν τη δουλειά ή τη θέση του, και θα επιδιώξουν να τον κάνουν να χάσει, προσπαθώντας να υποσκελίσουν τις δραστηριότητές του με δόλιο τρόπο. Πολλοί από τους γεννημένους σ’ αυτή τη μοίρα, ένιωσαν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, κυριολεκτικά, γλιστερά χαλίκια κάτω από τα πόδια τους, ενώ άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό, αντιμετώπισαν ένα σωρό παγίδες.
θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε όλες τις περιστάσεις και με όλους, ποτέ δεν πρέπει να καυχιέται δημοσίως για μια του επιτυχία, να εξετάζει όλες τις πιθανότητες στη δουλειά του, όλες τις προσφορές για βοήθεια ή φιλία, μια φιλία που τις περισσότερες φορές θα μπορούσε να είναι μόνο κακόβουλη.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να είναι αναποφάσιστος, αλλά αντίθετα σίγουρος για τον εαυτό του και σταθερός. Επίσης πρέπει να κατανοήσει πως είναι εκτεθειμένος στους εχθρούς του και στις ενέργειές τους εναντίον του, πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζει!
Ως προς την υγεία, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή καθώς τα άτομα αυτής της μοίρας ενηλικιώνονται. Όσοι είναι εκτεθειμένοι σε έναν απερίσκεπτο τρόπο ζωής, κάνοντας κατάχρηση βλαβερών ουσιών, διατρέχουν αρκετούς κινδύνους. Εάν συνηγορούν και άσχημες πλανητικές όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο, υπάρχει η απειλή εγκεφαλικής ασθένειας ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ή μηνιγγίτιδας.


Μοίρα 23: Μοίρα της αντίληψης και της διαίσθησης.

Πνεύμα διαισθητικό. Διπλωματικές ικανότητες. Το άτομο θα λάμψει μέσα στη σφαίρα της ύπαρξής του.
Ξέρει τα πάντα, βλέπει τα πάντα την ίδια στιγμή, όλες τις πλευρές στο χώρο και το χρόνο, το καλό και το κακό, το χθες και το αύριο... Φαίνεται σαν κάποιο καλό αστέρι να τον καθοδηγεί και να τον καθιστά τόσο διαισθητικό και ικανό να προβλέπει τα πάντα και με ακρίβεια. Συνήθως ο γεννημένος σ’ αυτή τη μοίρα είναι ή ιστορικός, ή εκπαιδευτικός, ή έχει στενότατη σχέση με την επιστήμη.
Οι γνώσεις του για τους ανθρώπινους χαρακτήρες και γενικά για την ανθρώπινη ψυχή και πώς αυτή λειτουργεί, είναι καταπληκτικές. Μπορεί να εκτιμήσει την εξέλιξη του παρόντος μέσα από το παρελθόν, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει ακόμα και «προφητικές» ικανότητες, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, δεν είναι ούτε ερημίτης, ούτε μισάνθρωπος. Παραμένει συμπαθητικός, γενναιόδωρος και αρμονικός με τις σχέσεις του.
Διακεκριμένος και ηθικά εξευγενισμένος, συνεχίζει να αναπτύσσει τις πνευματικές δυνάμεις του, χωρίς ίχνος ματαιοδοξίας, ζητώντας μόνο να ωφελήσει τους άλλους και να φανεί χρήσιμος με τα ιδιαίτερα ταλέντα του. Πολλοί γεννημένοι εδώ, αφήνουν στις μελλοντικές γενιές διάσημα έργα.
Είναι ευφυής, δραστήριος και είναι επίσης γνωστό ότι παραμένει διακριτικός, και διπλωμάτης διότι δεν αποκαλύπτει ποτέ μυστικά που του εμπιστεύτηκαν.
Ένεκα της επίδρασής του στο πλήθος, αναδεικνύεται συχνά σε ηγέτη ο οποίος υπολογίζεται για την σοβαρότητα και την εγκυρότητα των απόψεών του. Είτε απλός άνθρωπος, είτε αρχηγός, αποκτά πολλούς οπαδούς και θαυμαστές, κάτι που η ίδια η φύση του, τού το χαρίζει. Έχει σωστή και δομημένη σκέψη, ενώ είναι γνωστός για την καθαρότητα των σκοπών του και για την ηθική υποστήριξη που δίνει σε όσους το έχουν ανάγκη.
Το άτομο αυτό λάμπει στο ανθρώπινο στερέωμα, καθώς το άστρο του λάμπει στον ουρανό.


Μοίρα 24: Η μοίρα της σταθερότητας.

Ικανότητα για εργασία μακρόχρονη, σκληρή και συνεχή. Νομιμοφροσύνη και αντοχή.
Επίπονα επαγγέλματα, αλλά υγιείς και ανθεκτικοί όσοι γεννήθηκαν στην 24η μοίρα του Λέοντα, ή έχουν ωροσκόπο εκεί, ή εάν κατά κάποιο τρόπο, συνδέεται αυτή η μοίρα με σημαντικά μέρη του γενέθλιου ωροσκοπίου τους. Έχουν προγραμματιστεί για να είναι δυνατοί, να τα βγάζουν πέρα επιτυχώς παρά τις αντιξοότητες, να έχουν ενέργεια και δύναμη, αρετές κατάλληλες για βαριά επίπονη εργασία ή μια ζωή διαρκούς μόχθου. Τα βγάζουν πέρα ακόμα και σε πρωτόγονες συνθήκες, και σε έλλειψη ανέσεων. Είναι τα άτομα που αν χαθούν στην καρδιά ενός δάσους ολομόναχα, θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Θα περίμενε κανείς πως η έλλειψη των ανέσεων από τη ζωή αυτών των ατόμων θα διέβρωνε την καρδιά τους, και θα τα έκανε να νιώσουν φθόνο ή ζήλια, αλλά οι άνθρωποι αυτής της μοίρας είναι υπερήφανοι για την φυσική τους δύναμη την οποία χρησιμοποιούν συχνά για να βοηθήσουν τους άλλους. Ίσως είναι λίγο απότομοι στους τρόπους, αλλά είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, έντιμοι προπάντων και τρυφεροί με τις οικογένειές τους που τις αγαπούν και τις προστατεύουν.
Υπάρχει μια επιδεξιότητα στα χέρια τους, σε ότι αφορά το ξύλο και τις κατασκευές με αυτό. Μπορεί να είναι από ένας ταπεινός εργάτης ή ένας ξυλοκόπος, μέχρι ένας φημισμένος γλύπτης αυτού του υλικού, ή να κάνει περίφημες κατασκευές με πρώτη ύλη το ξύλο, στο οποίο θα δώσει μορφή, και την προσωπική του σφραγίδα και διακοσμητική τέχνη. Θα μπορούσε να γίνει ένας πραγματικός καλλιτέχνης-γλύπτης, αν η τύχη τον ευνοήσει.
Μπορεί επίσης να βρεθεί σε σχετικές αποστολές ή να συνδεθεί με ξένες χώρες για να βρει ως ερευνητής νέα είδη φυτών ή δένδρων. Πάντως με όποια εργασία και αν καταπιαστεί, - και δεν είναι λίγες οι φορές που η εργασία του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη - θα πετύχει και θα του επιτρέψει να ξεχωρίσει με τις δεξιότητές του. Μερικές φορές ο χαρακτήρας των ατόμων αυτής της μοίρας είναι απόλυτος, καυστικός και δηκτικός. Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί αυτό είναι κάτι που θα τον απομάκρυνε από τη συμπάθεια όλων.


Μοίρα 25: Μοίρα της αγάπης για τη φύση.

Ένας γήινος δυνατός άνθρωπος, με μια ισχυρή σωματική δραστηριότητα, γεμάτος ενέργεια και αγάπη για τον απλό τρόπο ζωής και για τη φύση. Ήρεμη ζωή, άτομο εργατικό και χαρούμενο με τις απλές απολαύσεις, προτιμά να ζει μακριά από τη φασαρία των πόλεων και κυρίως δείχνει μια απέχθεια για τα μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα.
Πολύ έξυπνος από τη φύση του, του αρέσει να μαθαίνει πράγματα που βελτιώνουν την καθημερινή του κατάσταση, του αρέσει να επεκτείνεται και να ευημερεί.
Χωρίς να είναι ιδιαίτερα πλούσιος ή να κατέχει δεσπόζουσα θέση στην κοινωνία, βρίσκεται πάντα σε καλή οικονομική κατάσταση, με μια πολύ σταθερή επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Συχνά οι γεννημένοι εδώ θα νοιώσουν την ανάγκη να φύγουν από την πόλη. Η παραμονή τους στην ύπαιθρο θα τους εξασφαλίσει πολύ καλή υγεία μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.
Εάν ορισμένες κακές προϋποθέσεις τους αναγκάσουν να φύγουν μακριά για κάμποσο καιρό από τη γη που αγαπούν, θα επιστρέψουν και θα χαρούν να «ξαναχτίσουν» την περιουσία τους από την αρχή, που παραδόξως θα είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: