21.10.10

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΛΕΩΝ

Μοίρες: 15-20

Κυρίαρχο πνεύμα: Séeiah

Επίκληση: Deus, ne elongeris a me: Deus meus in auxilium meum respice.

Κυριαρχία: Υγεία, απλότητα.

Θετικές όψεις: Πνεύμα που διαθέτει αποφασιστικότητα και φοβερή κρίση.

Αρνητικές όψεις: Καταστροφή. Πρόκληση αποπληξίας.



Μοίρα 16: Η μοίρα της Απειθαρχίας.

Δύο διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, αν και παρουσιάζουν ομοιότητες μεταξύ τους, μπορεί να γεννηθούν κάτω από αυτή τη μοίρα:
Το άτομο, εδώ, θα ανέβει αρκετά ψηλά, αλλά διατρέχει τον κίνδυνο να παραμείνει απομονωμένο και φτωχό. Παρά την επιτυχία του, θα δυσκολευτεί και θα εγκαταλείπει τις προσπάθειές του σε κάθε αντιξοότητα και αναποδιά, γιατί δεν θα ξέρει να προσαρμοστεί και να χειριστεί εύκολα καταστάσεις.
Κάποιοι πάλι, γεννημένοι σ’ αυτή τη μοίρα και με έντονα τονισμένο τον Άρη τους, ή τον Κρόνο τους σε δυσμενείς γωνίες στο γενέθλιο ωροσκόπιό τους, θα αποξενωθούν από τις φιλίες τους λόγω του απεχθούς χαρακτήρα τους.
Ως προς την ιδιοσυγκρασία τους είναι χολερικοί, δύσκολο να καθοδηγηθούν, και συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις δικές του παρορμήσεις. Είναι περιπετειώδεις, ενθουσιώδεις και απερίσκεπτοι, όχι και τόσο συνετοί, με μια άγρια τόλμη, πρακτικά ανεφάρμοστη…
Δύσκολες όψεις, δίνουν γενικά έναν χαρακτήρα πιο δυσάρεστο, ενοχλητικό, επιρρεπή σε πειράγματα προς τους άλλους. Το άτομο κάνει ό,τι απαγορεύεται, αρνούμενο το μέτρο, είναι ανήσυχο και πεισματάρικο.
Πολλά άτομα γεννημένα σ’ αυτή τη μοίρα λατρεύουν την παραμονή στην ύπαιθρο, σε εξοχικά μέρη, και όντως, αυτό τους ευνοεί. Εκεί ηρεμούν και νιώθουν πιο νηφάλιοι.
Χρειάζονται συχνά ηρεμία και απλότητα, μακριά από άλλα ερεθίσματα που γυρίζουν τα μυαλά τους, τους εκνευρίζουν και τους αποδιοργανώνουν.
Ως προς την όψη, τα πρόσωπά τους είναι συχνά αρκετά χλωμά, έχουν λεπτά πόδια και μακρύ λεπτό σκελετό.
Ως προς την υγεία, χρειάζεται προσοχή, σε μεγάλα και μικρά τετράποδα.


Μοίρα 17: Η μοίρα τoυ Ταξιδιού και της «Ζωής Μακριά».

Μπορεί ένα άτομο να διευθύνει ένα στράτευμα ή μια εμπορική επιχείρηση. Μακρινό πεπρωμένο.
Το άτομο αυτής της μοίρας, κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην γενέτειρά του. Το ενεργό μέρος της ζωής του, θα το περάσει σε άλλες χώρες, στο εξωτερικό, και η φήμη του θα ταξιδέψει παντού, από τις εκεί ενέργειές του και επιδόσεις του, και την οποιαδήποτε στρατιωτική ή πολιτική, ή επιστημονική του σταδιοδρομία στη χώρα που θα παραμείνει. Στρατιώτης ως προς την πειθαρχία και πρωτοπόρος, θα παίζει πάντα τον κυρίαρχο ρόλο. Θα αποκτήσει εξαιρετικά ανώτατα αξιώματα, θα είναι πάντα ο διοργανωτής, κι ένας σκληρά εργαζόμενος που θα πετύχει σε ό,τι κι αν κάνει.
Είναι στη φύση του να δίνει εντολές. Οξύθυμος πολλές φορές με τους ανίκανους γύρω του, σκληρός, απαιτητικός, για τον ίδιο και για τους άλλους, μπορεί επίσης να είναι πολύ καλός, καταδεκτικός, ευέλικτος, πειστικός, επίμονος, ελκυστικός όταν η περίσταση το απαιτεί, αλλά ποτέ δεν θα συγχωρήσει την αδικία και όσους αδικούν.
Είναι εύκολος στους τρόπους του, ζει απλά, ήσυχα, σχεδόν με τα αναγκαία, εφόσον οι συνθήκες θα το απαιτήσουν, αλλά παρ’ όλ’ αυτά έχει ένα έμφυτο ένστικτο στο να αναγνωρίζει και να διακρίνει την πολυτέλεια και πράγματι ανθίζει μέσα σ’ αυτήν, γιατί παρ’ όλο ότι δεν είναι πομπώδης στους τρόπους του, λατρεύει τη λάμψη και την φινέτσα.
Η τύχη θα του χαμογελάει σχεδόν πάντα, άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο, κι αργά ή γρήγορα, η επιτυχία του θα είναι εξασφαλισμένη. Θα νιώθει γενικά, αρκετά ικανοποιημένος από την ζωή του και θα απολαμβάνει πλήρως αυτή την ευτυχία, τόσο στα νεότερα χρόνια του όσο και αργότερα, ενώ από την ωριμότητά του και μετά, η ζωή του προμηνύεται πολύ λαμπερή και πολύ χαρούμενη.
Το όνομά του θα παραμείνει διάσημο στη χώρα του και στις υψηλές θέσεις ή τα αξιώματα που κατέλαβε.


Μοίρα 18: Η μοίρα του Φωτός και της Λάμψης.

Ανάλογα με τις όψεις εδώ, το άτομο είναι είτε ισχυρό, είτε αδύναμο. Συχνά οι γεννημένοι σ’ αυτή τη μοίρα, είναι προικισμένοι με φυσική ομορφιά. Με μια ομορφιά όμως τόσο υπέροχη, που εάν στο προσωπικό τους ωροσκόπιο δεν έχουν ευνοϊκές όψεις και ταυτόχρονα έχουν αδύναμο χαρακτήρα, ρέπουν - χρησιμοποιώντας ως όπλο αυτή την ομορφιά - προς τον έκλυτο βίο και την ανηθικότητα.
Συχνά το δώρο αυτό της ομορφιάς, συμπληρώνεται με το χάρισμα μιας εξαιρετικής οξυδέρκειας και μιας σπάνιας νοημοσύνης, που επιτρέπει στα άτομα αυτά να αποκτήσουν εξαιρετική εκπαίδευση. Έχουν ερευνητικό πνεύμα (πολλοί γίνονται εφευρέτες), αφομοιώνουν εύκολα γνώσεις, τις οποίες κατόπιν χρησιμοποιούν δημιουργικά και πάντα προς όφελος των ανθρώπων.
Ό,τι έχει σχέση με το φως, τις ακτίνες φωτός και τη λάμψη του, υπάρχει σ’ αυτή τη μοίρα. Τα άτομα λάμπουν κυριολεκτικά και είναι εκείνα που θα πάρουν κάποιον από το χέρι για να τον βγάλουν από το σκοτάδι.
Είναι οι επιστήμονες των εκπληκτικών ανακαλύψεων, οι διανοούμενοι των λαμπρών σχεδίων και συλλήψεων, των μοναδικών ιδεών. Γενναιόδωροι από τη φύση τους, κοινωνικοί και χαρισματικοί, δεν δυσκολεύονται καθόλου να κερδίσουν την εκτίμηση και την συμπάθεια όλων γύρω τους.
Κάτι άλλο αξιοπρόσεκτο είναι, ότι οι απόκρυφες επιστήμες, οι μυστικιστικές τέχνες και οι συμβολισμοί τους, γίνονται αντικείμενο έρευνας από τα άτομα της 18ης μοίρας, όπως η μελέτη των θρησκειών, των αρχαίων μύθων αλλά και της Αιγυπτιολογίας.

Με δυσμενείς όψεις: Παιδαριώδης συμπεριφορά, χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, αργόστροφο μυαλό, τεμπελιά. Αρέσκεται στις κολακείες, μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στον καθρέφτη, τα κοσμήματα, και στις πολυτελείς απολαύσεις.


Μοίρα 19: Η μοίρα της Ανοησίας.

Το άτομο, πηγαίνει κόντρα στις γνώμες και στα γεγονότα. Ισχυρογνωμοσύνη και σφάλματα. Εδώ δεν ευνοείται η αντίληψη και η νοημοσύνη σε πρακτικής φύσης πράγματα, ή η πρωτοβουλία, ούτε επίσης η εξουσιαστική επιβολή. Το άτομο αυτής της μοίρας, αρκείται απλώς να ενεργεί στο μέτρο του δυνατού. Ανακατεύεται σε όλα, έχει άκρατη περηφάνια, οργίζεται εύκολα, αδιάκριτος, πεισματάρης και ενοχλητικός πολλές φορές εάν συνηγορούν και άσχημες όψεις στο γενέθλιό του. Έχει δύσκολη προσωπικότητα που τον κάνει να συγκρούεται διαρκώς με τους άλλους και να τραυματίζει το «εγώ» τους. Ενώ έχει δυνατότητες, πολλές φορές τις σπαταλά ανόητα. Σε πιο ισορροπημένα ωροσκόπια, οι γεννημένοι σ’ αυτή την ζωδιακή μοίρα, έχουν αποφασιστικότητα, και μια έφεση στη γεωργία, το εμπόριο ή την ιππασία. Πολλοί επίσης, αυτής της μοίρας, έχουν περάσει στη ζωή τους, κακές συνθήκες διαβίωσης. Όσοι δεν είχαν τις δυνατότητες να ξεφύγουν από αυτές, οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση. Για όσους έχουν ωροσκόπιο με καλές πλανητικές όψεις, τα πράγματα είναι καλύτερα. Είναι πιο έξυπνοι, πιο ανεπτυγμένοι, αν και ως ένα βαθμό παρανοούν κάποια πράγματα και ιδιαίτερα την πρακτική πλευρά των πραγμάτων. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ιδιαίτερα στις σχέσεις τους με ισχυρότερα άτομα από αυτούς, έτσι δεν θα αναλώνονται σε διαμάχες και καβγάδες χωρίς νόημα.


Μοίρα 20: Η μοίρα της Υπεροχής και της Επιτυχίας.

Πολλές αλλαγές, μερικές εκ των οποίων οφείλονται στις γυναίκες. Λαμπερό πνεύμα.
Ανάλογα με τα στοιχεία του ωροσκοπίου, το άτομο αυτής της μοίρας μπορεί να είναι το ίδιο ένα φως, ή να ελκύει προς το μέρος του ανθρώπους αξίας, ίσως λιγότερο τυχερούς, αλλά που όμως θα το βοηθήσουν στη ζωή του.
Άριστη μνήμη και γνώσεις, αγάπη και δεξιότητα μεγάλη σε ξένες γλώσσες, υπομονή και μεθοδική μελέτη.
Ως επιστήμονας θα αποκτήσει ευρύτατες και βαθύτατες γνώσεις. Πεδίο έρευνάς του, είναι οι φυσικές επιστήμες η αρχαία ιστορία και η σύγχρονη, αλλά θα διαπρέψει και ως γραμματέας, γενεαλόγος, αρχειοθέτης, βιβλιοθηκάριος, κλπ…
Γενικά αυτή η μοίρα δίνει διανοουμένους και θέσεις εργασίας σε σημαντικό δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η ζωή του υπόκειται σε πολλές αλλαγές, όσον αφορά τα ταξίδια, ενδιαφέρουσες εξερευνήσεις σε άγνωστα εδάφη, ή έρευνες σε αρχαίες τοποθεσίες και ηπείρους, θέματα δηλαδή που θα ωφελήσουν ώστε να αυξηθεί το επιστημονικό και πνευματικό υπόβαθρό του. Ο ίδιος έχει την εξυπνάδα του παρατηρητή είναι πολύ ταλαντούχος ως προς την διαίσθηση, έχει φαντασία ζωηρή, ανοικτή σε όλα τα πράγματα, και εργάζεται τόσο για τη δική του ικανοποίηση όσο και για την αποστολή που τού έχει ανατεθεί να εκπληρώσει.
Άλλοι τομείς στους οποίους θα λάμψει, είναι ιδίως ως συγγραφέας, ή ως λέκτορας. Θα αναδειχθεί για το επιστημονικό του έργο, συνήθως αρχαιολογικό, ή αστρονομικό, ή λαογραφικό. Γενικά θα υπάρξει μεγάλη άνοδος και επιτυχία στην καριέρα του.
Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει κι ένα μειονέκτημα σε αυτό, αν ο Κρόνος και ο Άρης είναι ισχυρά στο ωροσκόπιο, και κάνουν όψη με τον σταθερό Al-Gemibi που είναι της φύσης των δύο αυτών πλανητών. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αναδειχθούν άλλα χαρακτηριστικά, καθιστώντας το άτομο ικανό για καταστροφικές ενέργειες, χωρίς καρδιά, σκληρό, και βάναυσο, άστοχα τολμηρό και υπερβολικό στα λόγια του και τις ενέργειές του, χωρίς όμως και να χάσει την κρίση του, τη γνώση του και την καλλιτεχνική του αίσθηση, αν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: