ΑΚΟΥΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΙΩΠΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΡΩΛΟΓΟΣ.ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΥΤΑ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΜΟΥ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ URANIALAB ΠΑΠΑΚΙ GMAIL.COM .
26.8.10
Ζωδια και διατροφη-ΙΧΘΕΙΣ
Χρειάζονται δίαιτα υψηλή σε πρωτεϊνες για να προμηθεύσει την απαραίτητη ενέργεια για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού των ατόμων αυτού του ζωδίου, χωρίς ταυτόχρονα να ενισχύεται η τάση που έχουν να συγκεντρώνουν το νερό στους ιστούς. Οι τροφές με πρωτεϊνες ακόμη τρέφουν τους μυς του σκελετού που συντείνουν σε μια ευθυτενή κορμοστασιά. Τη στιγμή που η καθημερινή δίαιτα θα κλίνει προς τα λίπη και τα ζαχαρώδη, το παράστημα αρχίζει να δείχνει πρώτο τα συμπτώματα. Αρκετό διάστημα χωρίς πρωτεϊνες φανερώνεται από βαθμιαία πλαδαρότητα των μυών. Οι ώμοι στρογγυλεύουν και πέφτουν και παρουσιάζονται συμπτώματα πλατυποδίας.
Το ίδιο βέβαιο είναι ότι το εσωτερικό μυϊκό σύστημα είναι εξίσου ευπαθές. Οι μυς της κοιλιάς χαλαρώνουν, επηρεάζοντας, κατ΄αναλογία το στομάχι και τα έντερα καθώς και τα άλλα εσωτερικά όργανα που υποβαστάζονται από αυτούς. Η χώνευση θα επηρεαστεί και αυτή αφού τα εντερικά τοιχώματα δεν εκτελούν κανονικά τη λειτουργία κυματώδους διαπίδυσης της τροφής.
Με τη σχεδίαση ενός σωστού πλάνου διατροφής είναι δυνατή η εξασφάλιση ικανοποιητικής ποσότητας πρωτεϊνης αν στην καθημερινή δίαιτα περιλαμβάνονται τροφές με πολλές πρωτεϊνες όπως λ.χ. άπαχο κρέας, αυγά, ψάρι, γιαούρτι και καρύδια.
Η καλή κατάσταση της υγείας εξαρτάται κατά πολύ και από μία ικανοποιητική ποσότητα φωσφορικού σιδήρου – το κύριο βιοχημικό άλας των Ιχθύων – στο αίμα. Η απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου που είναι ζωτική ανάγκη για το σώμα μεταφέρεται από τα μόρια αυτού του άλατος που έχουν κάποια χημική συγγένεια με το στοιχείο αυτό.
Όταν υπάρχει έλλειψη φωσφορικού σιδήρου, υπάρχει πιθανότητα παθήσεων όπως αναιμία, χαμηλή πίεση, κατάθλιψη, αδενικές ανωμαλίες, υδρωπικία και παλμικοί πονοκέφαλοι. Επίσης λαχάνιασμα στην παραμικρή προσπάθεια και γενικότερα ελαττωμένη αντοχή και αίσθημα γενικής κόπωσης.
Ο Δόκτωρ Τζώρτζ Γουάσιγκτων Κάρεϋ, που μελέτησε εκτεταμένα το θέμα της βιοχημείας, συμπεριλαμβανομένης και της σχέσης της προς την αστρολογία, έγραψε ότι «όταν οι φορείς του οξυγόνου είναι ελαττωματικοί, η κυκλοφορία αυξάνει σε τρόπο ώστε να μεταφέρει αρκετή ποσότητα οξυγόνου στα άκρα – σε όλα τα μέρη του σώματος – ακριβώς όπως επτά άνδρες πρέπει να εργαστούν ταχύτερα για να καλύψουν την εργασία δέκα».
Ευτυχώς το φωσφορικό σίδερο συναντάται σε μεγάλη ποικιλία στις συνηθισμένες τροφές. Εν τούτοις η Άντα Μούϊρ, αυθεντία στο θέμα αυτό, συμβουλεύει οι τροφές που παίρνονται με σκοπό την κάλυψη κάποιας έλλειψης μάλλον παρά την συντήρηση, καλό είναι να μην μαγειρεύονται μια και το μαγείρεμα ελευθερώνει το σίδερο που συνήθως πετιέται με το νερό που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα.
Το φωσφορικό σίδερο μπορεί να παίρνεται ωμό στα μαρούλια, τις φράουλες, τα ραπανάκια, τα αγγούρια, τ΄αμύγδαλα και τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ορισμένες μαγειρεμένες τροφές είναι πλούσιες στο βιοχημικό άλας των Ιχθύων και αυτές είναι σπανάκι, μοσχαρίσιο συκώτι, μαυρομμάτικα φασόλια και άπαχο μοσχάρι.
Γυναίκες και παιδιά – Ψάρια – είναι πιο ευαίσθητα στην έλλειψη σιδήρου απ΄ότι οι άνδρες. Ο λόγος είναι ότι οι γυναίκες χάνουν αρκετή ποσότητα με την έμμηνο ρύση ενώ τα παιδιά χρειάζονται αυξημένη ποσότητα για την ανάπτυξή τους.
Τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι γιατροί προσπαθούσαν να θεραπεύσουν την έλλειψη σιδήρου με κομμάτια του μετάλλου που άφηναν να μουλιάζουν μέσα στο ξύδι και που έδιναν μετά στους ασθενείς να πιούν. Η μέθοδος αυτή δεν ήταν αποτελεσματική μολαταύτα γιατί το στοιχείο παρέμενε στην ακατέργαστη μορφή του και δεν εισχωρούσε μέσα στο αίμα αλλά αποβαλλόταν από το σώμα από τα έντερα.
Όταν παίρνεται σαν θεραπευτικό συμπλήρωμα υπό μορφή χαπιών, το φωσφορικό σίδηρο έχει ήδη κονιοποιηθεί με ζάχαρη γάλακτος στην έκτη δύναμη πριν γίνει δυνατό να απορροφηθεί από την βλεννογόνο μεμβράνη και να εισχωρήσει στο αίμα.
Το ζωδιακό ορυκτό των Ιχθύων είναι το οργανικό ιώδιο. Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι έλλειψη του σημαντικού αυτού στοιχείου είναι πολύ διαδεδομένη στους αγροτικούς πληθυσμούς αλλά το ποσοστό για τα άτομα του Ζωδίου είναι υψηλότερο από το κανονικό.
Σοβαρή έλλειψη οργανικού ιωδίου προξενεί υπερτροφία του θυρεοειδούς και μία συγγενή κατάσταση που ονομάζεται μυξοίδημα και χαρακτηρίζεται από υπερβολική ξηρότητα του δέρματος και διαταραχή του συστήματος ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος. Αίσθηση ψύχους π.χ. όταν οι άλλοι αισθάνονται ζέστη.
Οι γυναίκες που βρίσκονται στην κλιμακτήριο και οι έφηβοι είναι οι πιο πιθανοί να υποφέρουν από την έλλειψη ιωδίου απ΄ότι οι άνδρες Ιχθείς.
Η καλύτερη πηγή τροφών με οργανικό ιώδιο είναι τα θαλασσινά και τα ψάρια ανοικτής θαλάσσης. Το θαλασσινό αλάτι – που περιέχει ιώδιο – δεν είναι ικανοποιητική πηγή γιατί για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ποσότητα πρέπει να καταναλωθούν πολύ μεγάλες ποσότητες αλατιού που θα ήταν βλαβερές.
Τα βότανα που ταιριάζουν στο Ζώδιο των Ιχθύων είναι : Ισλανδικά βούρλα, βοράγινον το φαρμακευτικόν (κοινώς μποράντσα) και φύκια.
Το ομοιοπαθητικό φάρμακο, το Vertrum.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου