22.6.10

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΛΕΩΝ

Μοίρες: 5-10

Κυρίαρχο πνεύμα: Haaiah

Επίκληση: Clamavi in toto corde meo, exaudi me, Domine: justificationes tuas requiram.

Κυριαρχία: Διπλωμάτες. Πράκτορες και μυστικές αποστολές. Επηρεάζει την πολιτική.

Θετικές όψεις: Προστατεύει όλους όσους αναζητούν την αλήθεια.

Αρνητικές όψεις: Προδότες, συνωμότες, ανεπιθύμητοι.


Μοίρα 6: Μοίρα του ανδραγαθήματος.

Η μοίρα αυτή χαρακτηρίζεται από την γεύση του κινδύνου, το ένστικτο της αντίστασης, και πολλές φορές από μια εντυπωσιακή, στρατιωτική σταδιοδρομία.
Επίσης ό,τι έχει σχέση με σίδερο και φωτιά τοποθετείται σ’ αυτή τη μοίρα.
Το άτομο, σύμφωνα με το περιβάλλον του ή την προσωπική του ανάπτυξη, είναι ένας ιππότης, που πολλές φορές χαρακτηρίζεται για τις πράξεις θάρρους και την επιδεξιότητά του, σε ό,τι αφορά πολεμικά αγωνίσματα, όπως ξιφασκία, πάλη, άριστο χειρισμό όπλων και εντατική άσκηση. Είναι «ο Μαχητής» ο «Λάτρης του πολέμου και της μονομαχίας», που σε άλλες εποχές, θα έγραφε ιστορία με τα κατορθώματά του. Μπορεί να διακριθεί ως αθλητής, αλλά ακόμα και πρωταθλητής που αγωνίζεται για έναν τίτλο, ή μια ιδέα. Συχνά αυτά τα άτομα γίνονται ηγέτες ενός κόμματος, μιας πολιτικής ομάδας κ.λ.π..
Προσοχή στις τάσεις για καυγάδες. Επίσης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν το γενέθλιο ωροσκόπιο προσβάλλεται πολύ σ’ αυτή τη μοίρα από «κακοποιούς» πλανήτες, γιατί το άτομο είναι ευάλωτο σε ενέδρες, σε σοβαρούς τραυματισμούς που μπορεί να αποβούν ακόμα και μοιραίοι, πάντα βέβαια εάν το γενέθλιο, προσβάλλεται από εξαιρετικά άσχημες όψεις. Έχει παρατηρηθεί ότι λόγω της επιθετικής φύσης τους, κάποια από αυτά τα άτομα, διατρέχουν τον κίνδυνο ακόμα και δολοφονίας, ή εγκληματικής ενέργειας εις βάρος τους. Ωστόσο είναι δυνατόν να συμμετέχουν παρά τη θέλησή τους σε καταστάσεις και γεγονότα που ξεπερνούν την προσωπική τους δεοντολογία, και στα οποία παίζουν, χωρίς να το γνωρίζουν ή να έχουν την πρόθεση, ένα ρόλο που σε γενικές γραμμές θεωρείται υποτιμητικός. Αυτό γίνεται γιατί θα τους μπλέξουν οι άλλοι, και τα λιοντάρια αυτής της μοίρας είναι πολύ ευγενικά και υπερήφανα για να πουν όχι στον κίνδυνο, αφού πιστεύουν πως θα τα καταφέρουν να νικήσουν. Η υγεία τους θα μπορούσε να εξασθενήσει κοντά στη μέση ηλικία, από υπερβολική κόπωση, ή βίαια και περιπετειώδη σπορ. Ανάλογα με το γενέθλιο ωροσκόπιο, υπάρχουν τάσεις για εγκεφαλικές ασθένειες ή παθήσεις των ματιών, με σοβαρότερη την τύφλωση.
Στον επαγγελματικό τομέα, τα άτομα αυτής της μοίρας θα δημιουργήσουν μεγάλες επιχειρήσεις που θα τους αποφέρουν αρκετά πλούτη, αλλά μπορεί να χάσουν μέρος των κερδών τους από ανάξιους ή ανίκανους διαχειριστές , κλέφτες εντός της επιχείρησης κ.λ.π.


Μοίρα 7: Μοίρα της υπεροχής.

Αυτοί που έχουν γεννηθεί εδώ είναι ακόμη πιο προνομιούχοι από τους προηγούμενους, δεδομένου ότι και οι δύο έχουν την ενέργεια, τη δύναμη και το θάρρος αλλά θα προσθέσουμε τώρα σ’ αυτά, την ισχυρή βούληση, την τακτική, τη σοφία, την ηθική δύναμη, την ανύψωση του νου, το φιλοσοφικό πνεύμα της αληθινής ελευθερίας καθώς και μια τεράστια ευφυΐα που λάμπει σε όλους τους τομείς: στα νομικά, την πολιτική, τις τέχνες ή την επιστήμη – αλλά και άλλες άπειρες δυνατότητες που θα τους επιτρέψουν να ασχοληθούν με μεγάλα έργα από τα οποία θα κερδίσουν υψηλές τιμές και θα ζήσουν στη μνήμη των ανθρώπων.
Τα άτομα που γεννιούνται σ’ αυτή τη μοίρα είναι όμορφα, κομψά, χαρούμενα, και εν γένει, ακτινοβολούν κερδίζοντας έτσι από τον περίγυρό τους ό,τι ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιθυμήσει.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι απειλούνται από διάφορα είδη σοβαρών ατυχημάτων! Οι κίνδυνοι (και μιλάμε πάντα για ιδιαίτερα άσχημες όψεις του γενέθλιου χάρτη πάνω στη συγκεκριμένη μοίρα) προέρχονται από τα άλογα, (πτώσεις) ταύρους, άγρια τετράποδα και γενικά από μεγάλα ζώα. Επίσης ελλοχεύει ο κίνδυνος από πυροβόλα όπλα, και ο κίνδυνος ατυχήματος σε πυρκαγιά (καύση ή απανθράκωση).
Από την άποψη των συναισθημάτων, είναι άτομα δοτικά και έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τους αρέσει να φροντίζουν τους αδύναμους και πάντα νοιώθουν ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους είναι ανήμποροι. Αγαπούν την ιππασία, το κυνήγι, και είναι ικανότατοι ιχνηλάτες αγρίων θηρίων.
Υπομονή, καλοσύνη, ηρωισμός, θάρρος, είναι οι μεγαλύτερες αρετές των ατόμων αυτής της μοίρας, και διακρίνονται ως επί το πλείστον ως ηγέτες κομμάτων ή συγγραφείς.


Μοίρα 8: Μοίρα της διανοητικής δραστηριότητας.

Ως προς το επαγγελματικό πλάνο, οι γεννημένοι σ’ αυτή τη μοίρα προσελκύονται από επαγγέλματα της φωτιάς ή συναφείς τέχνες, που έχουν σχέση με τη φωτιά. Επίσης η τύχη ευνοεί ιδιαίτερα, ώστε να αποκτήσει το άτομο, περιουσιακά στοιχεία. Κίνδυνοι υγείας, υπάρχουν λόγω υπερδραστηριότητας. Αρκετά συχνά παρουσιάζεται υπερκόπωση λόγω υπερβολικής διανοητικής λειτουργίας, επίσης το άτομο είναι επιρρεπές σε πυρετούς. Άλλοι κίνδυνοι δυνατόν να προέλθουν από πυρκαγιά. Σε αυτή την περίπτωση δεν κινδυνεύει μόνο η ιδιοκτησία αλλά και η ίδια η ζωή.
Σε ένα ισορροπημένο ωροσκόπιο πρόκειται για μια ανώτερη νοημοσύνη, μια φωτισμένη και ζωντανή προσωπικότητα γεμάτη χάρη και χιούμορ, ευχάριστη και συναισθηματική. Όσον αφορά στις προτιμήσεις, στρέφονται σε ιστορικές και λογοτεχνικές μελέτες, αλλά όπως και να ‘χει, ο γεννημένος εδώ είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.
Συνήθως οι ενασχολήσεις του είναι καλλιτεχνικές ή λογοτεχνικές, χωρίς όμως και να αποκλείεται η ενασχόληση με την πολιτική.
Κάποια άτομα αυτής της μοίρας, είναι πολύ προχωρημένα σε φιλοσοφικό επίπεδο, και περισσότερο στο πνευματικό επίπεδο, στις σκέψεις τους, στις φιλοδοξίες τους, είναι τα λιοντάρια εκείνα που μια θεϊκή φωτιά ανάβει μέσα τους και γίνονται αστείρευτη πηγή χρήσιμων και σοφών πληροφοριών για τους άλλους. Μπορεί ακόμη και να επιδείξουν ταλέντο σε ένα συγκεκριμένο τομέα της τέχνης ή της λογοτεχνίας. Γενικά, έχουν ευγενή αισθήματα, είναι ένθερμοι και γεμάτοι ζήλο με ό,τι ασχοληθούν, ειλικρινείς και έξυπνοι άνω του μετρίου.


Μοίρα 9: Μοίρα της επίδειξης.

Προτίμηση για την πολυτέλεια, περηφάνια, μεγαλοπρέπεια. Πιθανόν να έχει αριστοκρατική καταγωγή.
Όταν δεν υπερέχει η πνευματικότητα, το άτομο από την γέννησή του, είναι σνομπ, με συμπεριφορά νεόπλουτου με μια δόση ματαιοδοξίας και του αρέσει να αξιολογεί την πραγματικότητα αναλόγως με το πόση πολυτέλεια υπάρχει γύρω του!
Μπορεί να έχει γεννηθεί, με καλό χαρακτήρα όμως, θεωρεί πως το πραγματικό νόημα της ζωής είναι η λάμψη και η επιτυχία ενώ συνήθως η σκέψη του, αποδέχεται την πολυτέλεια του πλούτου. Όμως ακόμη και στην περίπτωση αυτή, υπάρχει αρκετή υπερβολή ως προς τις δαπάνες, όπως υπάρχει και η απαίτηση για εξουσία. Έχει επίσης μια υπερβολική ανησυχία για το προβάδισμά του σε όλους τους τομείς.
Αγαπά την εθιμοτυπία, ενώ ο εγωισμός του και η περηφάνια του, αρκετές φορές θα προκαλέσουν το μίσος και την αντιπαλότητα. Συνήθως, τα άτομα αυτής της μοίρας έχουν μεγάλη περιουσία, ή κατέχουν τίτλους ιδιοκτησίας εκχωρημένους νόμιμα ή από κληρονομικά δικαιώματα. Σε γενικές γραμμές είναι ευτυχισμένοι όπως οι ίδιοι το επιθυμούν μεταξύ των ομοίων τους.


Μοίρα 10: Μοίρα της επικινδυνότητας.

Ορισμένα άτομα αυτής της μοίρας έχουν υπάρξει θύματα στη ζωή από μια αναπηρία ή από κάποια χρόνια ασθένεια. Σε κάποια άλλα ωροσκόπια, παρατηρείται πως μερικοί, υπέστησαν μια φυσική καταστροφή (που μερικές φορές ακολουθείται κατά συνέπεια και από υλικές ατυχίες όπως χάσιμο περιουσίας, υπαρχόντων, χρημάτων). Επίσης, δυνατόν να υπήρξαν, ή να υπάρξουν στο μέλλον απειλές θανάτου, κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ή σοβαρός τραυματισμός στον τομέα του αθλητισμού, ή ακόμα κίνδυνος από κάποιο μεταφορικό μέσον.
Ωστόσο, η φύση του ατόμου είναι βασικά καλή, ισχυρή και θαρραλέα ως προς τις αντιξοότητες και γνωρίζει πώς θα βοηθήσει περισσότερο τον ίδιο αλλά και τους άλλους γύρω του. Ένα σοβαρό μειονέκτημα είναι η κυκλοθυμική συμπεριφορά, η μελαγχολία και τα κάπως ασταθή συναισθήματα, που μοιραία θα φρενάρουν το εγώ του και θα το αποτρέψουν από τη χαρά της δημιουργίας.
Η σωματική υγεία και η διανοητική εγρήγορση είναι απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να διατηρήσει για την καλή του ανάπτυξη στο μέλλον.
Μόνο η φθίνουσα ζωτικότητα μπορεί να εκθέσει το άτομο αυτής της μοίρας στους προαναφερθέντες κινδύνους ή σε τραυματισμούς. Κάποια ασθένεια, μπορεί να επηρεάσει την καρδιά ή την πλάτη, ιδιαίτερα αν η Σελήνη κάνει όψη εδώ.
Επάγγελμα που ταιριάζει σε αρκετά άτομα αυτής της μοίρας, είναι το εμπόριο γούνας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εγω που ειμαι γεννημενος 7 αυγουστου 1959 σε ποια μοιρα ειμαι;