16.2.10

Νέο σκεύασμα για τη θεραπεία της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης

Η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση είναι μια σπάνια, προοδευτικώς εξελισσόμενη νόσος που προσβάλλει περίπου 100.000 άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως.

Αυτή η ανίατη νόσος χαρακτηρίζεται από διαρκώς υψηλή πίεση στις πνευμονικές αρτηρίες που οδηγεί σε καρδιακή ανεπάρκεια και πρόωρο θάνατο. Η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση μπορεί να εμφανιστεί χωρίς καμία γνωστή υποκείμενη αιτία ή μπορεί να διαπιστωθεί στην πορεία άλλων διαταραχών, όπως νόσων του συνδετικού ιστού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ενέσιμο διάλυμα Revatio (σιλδεναφίλη) για ασθενείς που λαμβάνουν επί του παρόντος από του στόματος Revatio και που δεν μπορούν προσωρινά να λάβουν από του στόματος χορηγούμενη θεραπεία, αλλά είναι κατά τα άλλα κλινικά και αιμοδυναμικά σταθεροί.

Το Revatio είναι η μόνη στην κατηγορία της εγκεκριμένη θεραπεία ΠΑΥ για ενδοφλέβια χορήγηση, η οποία επιτρέπει στους ασθενείς να συνεχίζουν την αγωγή τους, όταν δεν είναι σε θέση να λάβουν από του στόματος χορηγούμενα φάρμακα.

«Η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση είναι μια απειλητική για τη ζωή νόσος και η φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει καθυστερώντας τις επιπτώσεις της ασθένειας», λέει ο Jean-Luc Vachiery, Μ.D., καθηγητής Καρδιολογίας και διευθυντής της Μονάδας Πνευμονικών Αγγειακών Νόσων της Clinique Universitaire De Bruxelles Hopital Erasme (Νοσοκομείο Erasme) στο Βέλγιο και τέως πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την Πνευμονική Κυκλοφορία και τη Λειτουργία της Δεξιάς Κοιλίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. «Τώρα με την έγκριση του ενέσιμου διαλύματος Revatio, έχουμε την επιλογή να γεφυρώσουμε τις περιόδους στη θεραπεία των ενήλικων ασθενών που ενδεχομένως να μην μπορούν προσωρινά να λάβουν αυτή τη σημαντική θεραπεία σε μορφή δισκίων».ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια: