21.2.10

Τα παιδιά του ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1983-Αστρολογική-καρμική προσέγγισηΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΖΩΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ 2006

Όλα ξεκίνησαν από μια επιδημιολογική μελέτη της παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, για να μελετήσουν την περιγεννητική θνησιμότητα στην Ελλάδα. Τέτοιες μελέτες γίνονται σε όλο τον κόσμο και αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για την άσκηση πολιτικής σε θέματα υγείας, για κάθε κυβέρνηση. Ανάλογες μελέτες έχουν γίνει και στην Αγγλία, στην Δανία και στην Φινλανδία στο πλαίσιο διευρωπαϊκού προγράμματος. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν γίνει και μπορεί κάποιος να τις βρει και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Imperial College του Λονδίνου. Στις σελίδες αυτές μπορεί κάποιος να διαβάσει τον τρόπο που επιλέχτηκαν τα άτομα που έλαβαν μέρος στην έρευνα. Ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα άτομα ήσαν διασκορπισμένα σε μια ή δυο χρονιές, γεγονός που επιτρέπει μεγάλη διασπορά του δείγματος, στην Ελλάδα –ως δια μαγείας- το δείγμα ήταν αποκλειστικά για παιδιά που γεννήθηκαν μόνο τον Απρίλιο του 1983. Από το σημείο αυτό ξεκινούν διάφορα σενάρια συνωμοσίας, (είμαστε Έλληνες, βλέπετε, και πάντα βλέπουμε κάποιο κακό σκοπό πίσω από το καθετί).

Ο συγγραφέας Ιωάννης Φουράκης έχει μια παράξενη θέση για τα παιδιά του Απρίλη του 1983. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, 98 ελληνόπουλα που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983 είναι «θυγατέρες και υιοί αρχαίων Ελλήνων ημίθεων και ηρώων. Εγεννήθησαν με ιδιαίτερα γονίδια και κατά συνέπεια χαρίσματα και προτερήματα. Ταύτα δε και πολλά άλλα έφεραν και φέρουν και λόγω των κατά την γέννησίν των (σύλληψίν των) επικρατούντων τότε, το 1982, συγχρόνως γαλαξιακών, αστρικών και πλανητικών συνόδων, συζυγιών και συντεταγμένων». Ο κ. Φουράκης εξηγεί πως εκείνη την εποχή παρατηρήθηκε ένα γεγονός που πραγματοποιείται κάθε 343 έτη, με αποκλειστικό επίκεντρο των επιρροών του και επιδράσεών του τον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου. Ο κ. Φουράκης υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα παιδιά δέχονται από το δημοτικό μέχρι την τελευταία τάξη του λυκείου διάφορα ερωτηματολόγια τα οποία περιέχουν ερωτήματα που κρίνονται ιδιαιτέρως ύποπτα. Η πέτρα του σκανδάλου βρήκε τη μορφή της σε ένα ερωτηματολόγιο που απεστάλη από την Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο Αθηνών πριν μερικά χρόνια σε παιδιά που γεννήθηκαν κατά τη γνωστή πλέον περίοδο. Το ερωτηματολόγιο είχε τίτλο «Διευρωπαϊκό πρόγραμμα: Βιολογικά, κλινικά και γενετικά χαρακτηριστικά που προάγουν τη σωματική υγεία». Όπως προανέφερα, εστάλη από την Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ φέρει τις υπογραφές του Ακαδημαϊκού Νικολάου Ματσανιώτη και της Αναπληρώτριας καθηγήτριας της Παιδιατρικής Χρύσας Μπακούλου. Χωρίς να κατηγορεί τους άνωθεν ακαδημαϊκούς ως ενόχους (τους θεωρεί απλώς όργανα που χρησιμοποίησαν «εξω-επιστημονικοί ανθελληνικοί κύκλοι»), ο κ. Φουράκης υποστήριξε πως τα συγκεκριμένα ερωτηματολόγια κυκλοφόρησαν δίχως τις υπογραφές των άνωθεν επιστημόνων από διάφορες θρησκευτικές οργανώσεις όπως τους Σαϊεντολόγους, Λάϊονς, Ροδόσταυρους, Κριναετούς, Μαρτινιστές κτλ, κάτι που φυσικά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε.


Η αστρολογική-καρμική προσέγγιση


Εμείς θα εξετάσουμε το όλο θέμα από αστρολογική άποψη και με την βοήθεια της καρμικής ανάλυσης. Επειδή το θέμα αφορά μαζικές ενσαρκώσεις ψυχών το θέμα θα αντιμετωπιστεί σε κοσμικό επίπεδο, που σημαίνει ότι θα αφορά όλα τα άτομα που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983 σε όλο τον κόσμο.


Ως ημερομηνία αναφοράς χρησιμοποιούμε την 15/4/1983, που είναι το μέσο του μήνα, και αυτή θα έχουμε ως αναφορά μας σε όλη την έρευνα. Σύμφωνα με την καρμική αστρολογία, τον σκοπό της ενσάρκωσής μας τον δείχνει ο πλανήτης Δίας, οκτώ χρόνια ακριβώς πριν από την γέννηση. Το ωροσκόπιο του σκοπού είναι στις 15/4/1975.

Η πεμπτουσία του Δία αποτελείται από την γνώση τού να κατανοούμε την επιρροή του παγκόσμιου νόμου, του νόμου του κάρμα, μέσα στην καθημερινή μας ζωή, και από το να εργαζόμαστε σύμφωνα με αυτόν το νόμο. Ουσιαστικά αυτό προϋποθέτει την παραδοχή ενός παγκόσμιου συστήματος πνευματικής δικαιοσύνης στο οποίο είμαστε όλοι μας εκτεθειμένοι και την ανάγκη να μετακινηθούμε μακριά από το στάδιο όπου η πίστη μας περιορίζεται μόνο στους εαυτούς μας, στην τύχη, ή σε περιορισμένα φανατικά πιστεύω. Η εναρμόνιση με το Δία απαιτεί μια ολοκληρωμένη μελέτη πολλών κλάδων της φιλοσοφίας και της θρησκείας και είναι δυνατόν να περιλαμβάνει ταξίδια σε ξένες χώρες.


Το γενικό κάρμα του Δία συνίσταται στην κατανόηση των λειτουργιών του νόμου αιτίας και αποτελέσματος, δηλαδή το ότι θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε και το ότι η επιτυχία και η ευτυχία πρέπει να κερδίζονται με την προσωπική γενναιοδωρία. Υπό αυτή την άποψη, κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε πράγματα για τα οποία δεν έχουμε δουλέψει και το ότι η έννοια της τύχης δεν υφίσταται. Επιπλέον, κατανοούμε ότι η γενναιοδωρία και η θετικότητα (από την πλευρά των σκέψεών μας, των συναισθημάτων μας και των πράξεών μας) τελικά θα επιστρέψει σε εμάς, ανάλογα με την προσφορά μας.


Η γενική πρόκληση του Δία είναι:

• Να υιοθετήσουμε μια πνευματικά δημιουργική προσέγγιση της ζωής με τη συναίσθηση του ότι εμείς επιφέρουμε την μελλοντική καλή μοίρα με την τωρινή μας μεγαλοψυχία και θετικότητα.

• Να προφυλαχτούμε από την υπερβολική και παράλογη αισιοδοξία η οποία μπορεί να καταλήξει σε πλασματικές προσδοκίες και ανόητη υπερβολή.


Ο πλανήτης Δίας ήταν στην 6 μοίρα του Κριού σε όψεις τρίγωνου με τον Βόρειο Δεσμό. Αυτή η διάταξη του Δία δίνει στην ψυχή την παρακάτω παρότρυνση, σύμφωνα με το βιβλίο «360 καρμικές μοίρες» του Δ. Κορωνάκη: «Ήλθατε για να δουλέψετε σε ομάδα. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλη την γνώση που αποκτήσατε στο παρελθόν για δείτε πίσω από την υλική πλευρά των φαινόμενων. Θα έχετε πνευματική περιπέτεια που είναι πέρα από τα όρια της συμβατικής εξέλιξης των πραγμάτων. Όσα έχετε μάθει πρέπει να κατατεθούν στην ατραπό της γνώσης. Όταν αρχίσει το ταξίδι σας, οι εμπειρίες της ζωής μετασχηματίζονται σε φωτεινά αστέρια, οδηγούς των ανθρώπων. Η συνείδησή σας σπάει τα δεσμά του κορμιού και ανεβαίνετε ένα σκαλοπάτι στην ατραπό του πνεύματος. Η αφύπνιση των δυνάμεων έχει σκοπό να πάτε πέρα από τα όρια των συμβατικών πραγμάτων της ζωής. Εξερευνητής των ιδεών που βρίσκονται κρυμμένα σε κάθε υλική μορφή του κόσμου. Το διορατικό όραμά σας σπάει τις μυωπικές δομές του Άρη. Πάντα άγρυπνος για την υπερνίκηση όλων των μορφών υπερηφάνειας, ψυχρότητας και ανωτερότητας. Η αγάπη κυκλοφορεί στην ανοικτή καρδιά σας, κάνοντας το όραμά σας κτήμα όλων των ανθρώπων· κοιτάζοντάς τους στα μάτια, ο εγωισμός δεν έχει θέση στην ψυχή σας. Η ακεραιότητα και η τιμιότητα είναι οι μορφές ενέργειας που έλκουν τους ανθρώπους δίπλα σας. Αντέχετε τις κακοτυχίες και σαν αληθινός δάσκαλος δίνετε τις δυνάμεις σας στην υπηρεσία της ανθρωπότητας».


Στην ανάλυση του ωροσκοπίου, με βάση την εσωτερική αστρολογία της Αλίκης Μπέιλυ, η 7η ακτίνα είναι η κυρίαρχη τάση όλων των πλανήτων. Η 7η ακτίνα δίνει στους ανθρώπους την δυνατότητα να φέρουν τάξη μέσα στο χάος και ρυθμό μέσα από την αταξία, διότι ο τρόπος που σκέπτονται, ομιλούν και δρουν είναι γεμάτος από τον ρυθμό της κοσμικής αρμονίας. Η αποστολή των ανθρώπων με κυρίαρχη την 7η ακτίνα είναι:

• να χρησιμοποιούν τις ισχυρές ψυχικές δυνάμεις για την βοήθεια των άλλων

• να καλλιεργούν θετικές δυνάμεις για τον πλανήτη

• να θεραπεύουν το φυσικό σώμα με υπερβατικούς τρόπους

• να οργανώνουν με λεπτομέρειες την μετάβαση σε μια άλλη αντίληψη των πραγμάτων, έξω από τα συμβατικά όρια της επιστήμης.


Η αποστολή τους είναι παράλληλη με εκείνη του βέλους του χρόνου, όπως την αναλύει ο Ilya Prigogine (βραβείο Νόμπελ Χημείας 1977) στο βιβλίο του «Το τέλος της βεβαιότητος», εκδόσεις Κάτοπτρο. Όσοι μελετήσουν το βιβλίο, μέσα από τις μαθηματικές διατυπώσεις της θεωρίας, θα βρουν την φιλοσοφία που διέπει τα παιδιά του 1983. Ο Ilya Prigogine είναι ο θεμελιωτής της θεωρίας του χάους, που λέει ότι μια απειροελάχιστη αλλαγή των αρχικών καταστάσεων ενός γεγονότος φέρνει δραματικά αποτελέσματα στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε πολλά επίπεδα και όχι σε ένα. Είναι αυτό που λένε, για παράδειγμα, πως «η κίνηση μιας πεταλούδας στην Κίνα μπορεί να προκαλέσει τυφώνες στην Αμερική». Από τα ανωτέρω βλέπουμε ότι πράγματι υπάρχουν κάποιες τάσεις για τα άτομα, ως ψυχές, να έχουν κάποιες ιδιότητες που οι περισσότεροι άνθρωποι τις αγνοούμε ή δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτές.

Το ωροσκόπιο της σύλληψης


Βέβαια υπάρχουν πολλά στάδια που ακολουθεί η ψυχή μέχρι να ενσαρκωθεί. Επειδή η ανάπτυξή τους είναι έξω από τα όρια ενός άρθρου θα ασχοληθούμε με το ωροσκόπιο σύλληψης. Σαν ημερομηνία σύλληψης παίρνουμε την 15/8/1982. Στο ωροσκόπιο σύλληψης κυβερνήτης είναι ο πλανήτης Ουρανός. Ο πλανήτης Ουρανός βρίσκεται στην 0 μοίρα του Τοξότη, δηλαδή μόλις μπήκε στο ζώδιο του Τοξότη. Το κύριο χαρακτηριστικό του Ουρανού αποτελείται από την αξιοποίηση της εναρμόνισής μας με το παγκόσμιο πνεύμα, το οποίο μπορεί να μας εξασφαλίσει την πρόσβαση σε απεριόριστη γνώση και επικοινωνία. Έτσι προκαλούμαστε να καταρρίψουμε τα εμπόδια τα οποία παρακωλύουν την πρόσβαση σε ένα τέτοιο απεριόριστο πεδίο με το να αρνούνται την μοναδικότητα του σύμπαντος και οδηγούν σε αλαζονικές στάσεις και πράξεις και σε έλλειψη σεβασμού για τους άλλους.


Εχουμε αποκτήσει την δυνατότητα να είμαστε πιστοί στα δικά μας πιστεύω και στον δικό μας κώδικα ηθικής ενώ επιδεικνύουμε έναν υγιή σεβασμό για τα πιστεύω των άλλων. Έχουμε διευρύνει την αντίληψή μας για τον παγκόσμιο νόμο μένοντας ανοιχτοί στις διαφορετικές ιδέες και φιλοσοφίες. Θα κατέχουμε μια δυνατά ανεπτυγμένη φιλοσοφία για την ζωή, η οποία απορρέει από εσωτερική πίστη και όχι από εξωτερικές διδασκαλίες. Σε μερικά παραδείγματα είμαστε ικανοί να περάσουμε εμπνευσμένες ιδέες στους άλλους, περίπτωση στην οποία οι ιδέες μας τυγχάνουν αναγνώρισης και γίνονται αποδεχτές σαν κάτι το πολύτιμο προς την ανθρωπότητα.

Η πρόκληση του Ουρανού είναι:

• να αναλάβουμε την προσωπική ευθύνη για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα των ασυνήθιστων πεποιθήσεών μας, της αντίφασης της γνώμης ή των ορίων της γνώμης, ή από απόψεως ταξιδίων.

• να αναλογιστούμε αν εργαζόμαστε εποικοδομητικά ή όχι για να ρίξουμε όλα τα εμπόδια αδιαλλαξίας και προκαταλήψεως στην κατανόηση των τρόπων με τους οποίους η ανθρωπότητα βρίσκει νόημα στην ζωή.

Στην πράξη μπορεί να επωφεληθούμε από μια περιεκτική μελέτη των πολλών διαφορετικών φιλοσοφιών και θρησκειών του κόσμου, με σκοπό να αποκτήσουμε από την κάθε μία κάτι που να αξίζει και όχι με το να περιμένουμε να βρούμε ολόκληρη την αλήθεια σε ένα σύστημα πεποιθήσεων.


Στην ανάλυση του ωροσκοπίου, με βάση την εσωτερική αστρολογία της Αλίκης Μπέιλυ, η 3η ακτίνα είναι η κυρίαρχη τάση όλων των πλανητών στο ωροσκόπιο σύλληψης. Η 3η ακτίνα (της διανοητικής δραστηριότητας) δίνει στους ανθρώπους τον ενθουσιασμό να ψάξουν τις πνευματικές αλήθειες και να καθορίσουν τους στόχους τους. Η αποστολή των ανθρώπων αυτών είναι να καταλάβουν ότι η γνώση προέρχεται από πολλές πηγές και όχι από μια· να συνειδητοποίησουν ότι τα συμπεράσματά τους μπορεί να μην είναι σωστά, γιατί το μέλλον μάς δίνει καλύτερες απαντήσεις.


Από τα ανωτέρω βλέπουμε ότι πράγματι τα «παιδιά του 1983» έχουν κάποιες ικανότητες, που στατιστικά από τα εκατομμύρια παιδιά που γεννήθηκαν σε όλο τον κόσμο, κάποια θα έχουν κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες, που θα τις αναδείξουν είτε σε τοπικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αστρολογικές ενδείξεις δεν είναι και τόσο ισχυρές για να πούμε ότι πράγματι τα παιδιά αυτά αποτελούν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τα παιδιά άλλων μηνών του 1983. Ποια είναι τα παιδιά αυτά, η κοσμική αστρολογία δεν μπορεί να το πει, μιας και το αντικείμενό της είναι τα μεγάλα πλήθη ανθρώπων και όχι κάθε άνθρωπος ξεχωριστά. Τέτοιες πρακτικές, όπως αναφέρθηκαν ανωτέρω, ήταν δουλειά των ιερέων στην Αρχαία Αίγυπτο, σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Ερμή του Τρισμέγιστου. Μετά από μαθητεία Ελλήνων σοφών στην Αίγυπτο, οι τεχνικές πέρασαν και στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα Καβείρια Μυστήρια και μετέπειτα στα άλλα μυστήρια του αρχαίου κόσμου (η πληροφορία αυτή μας δόθηκε το 1977 σε σεμινάριο αστροσοφίας, που έγινε στην Ανάφη, από τον Ελληνογάλλο μαθηματικό και αστρολόγο Ιλαρίωνα). Πώς εφαρμόστηκαν οι τεχνικές αυτές είναι άρρητο μυστικό που έχει χαθεί και γνώστες είναι μόνο μεγάλοι μύστες της ανθρωποτητας (Στάινερ, Μπλαβάτσκυ, Μπέιλυ). Μια νύξη κάνει μόνο ο Αμερικάνος αστρολόγος Charles. A. Jayne στο βιβλίο του PRENATAL charts, από το οποίο πήραμε στοιχεία για την ανάλυση που κάναμε.

Τι προβλέπεται...


Μέχρι τώρα μιλήσαμε μόνο για το παρελθόν. Αστρολογία όμως είναι και μια χαρτογράφηση του μέλλοντος. Σε κοσμικό επίπεδο χρησιμοποιούμε τον πλανήτη Κρόνο που είναι σημειοδότης των γενεών. Αλλά ο Κρόνος είναι και η κρίσιμη καμπή που συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο στην ηλικία των 29-30 χρόνων. Μέχρι τότε κάθε άνθρωπος παίρνει καθετί που του προσφέρει η κοινωνία. Μετά μέχρι τα 56-58 χρόνια του ο άνθρωπος δίνει στην κοινωνία αυτά που πήρε με καινούργια δομή, στρουκτουραλιστή αντίληψη των φαινομένων, όπως περνούν αυτά μέσα από την ατομικότητα του, δηλαδή την προσωπική του σφραγίδα -είτε μικρή είτε μεγάλη, δεν έχει τόσο σημασία αυτό όσο ότι κάτι προσφέρει στην εξέλιξη του πλανήτη και του σύμπαντος γενικότερα. Η επιστροφή του Κρόνου για τα παιδιά του 1983 γίνεται τον Οκτώβρη του 2012.


Κάποιοι θα πουν ότι αυτό είναι σημαδιακό, γιατί τότε τελειώνει και το ημερολόγια των Μάγια και θα έλθει το τέλος του κόσμου. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι τότε θα έλθουν με διαστημόπλοιο η αρχαίοι θεοί στην Ελλάδα. Όλα αυτά είναι μεσσιανισμοί, δηλαδή σωτηριακού περιεχόμενου αντιλήψεις, που πηγάζουν από φοβίες για το μέλλον και συνιστούν μια σωτήρια πρόταση μέσα από τη γενικότερη παγκόσμια παράνοια που ζούμε την περίοδο αυτή. Αυτές οι αντιλήψεις κυκλοφορούν στους διαδρόμους της ιστορίας (με γνωστή σε όλους την αλλαγή τις χιλιετίας). Τίποτε δεν έγινε, τουλάχιστον σε παγκόσμιο επίπεδο, με την καταστροφή του πλανήτη, εξαφάνιση της ζωής, δευτέρα παρουσία κλπ.


Κάτι που έχει διαφύγει την προσοχή πολλών είναι η είσοδος του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω το 2008. Ο Πλούτωνας θα φέρει μεγάλες πολιτικές αλλαγές σε όλον τον πλανήτη για τα είκοσι χρόνια που θα είναι στο ζώδιο αυτό. Θα είναι η αιτία να ενεργοποιηθεί το βέλος του χρόνου, και τότε η γενιά του 1981-1987 θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που έρχονται και βέβαια τα παιδιά του Απρίλη 1983 θα είναι συμμέτοχοι σε αυτό το παγκόσμιο κλίμα αλλαγής. Όταν ο Πλούτωνας έκανε την είσοδο του το1762 στον Αιγόκερω ο Ρουσσώ δημοσίευσε το Κοινωνικό Συμβόλαιο. Επίσης το 1516 με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είχαμε την δημοσίευση του «Ηγεμόνα» του Μακιαβέλι και την «Ουτοπία» του Τόμας Μουρ.

Τελειώνω το άρθρο αυτό με τον στίχο του ποιητή Μ. Κατσαρού από την ποιητική συλλογή «Κατά Σαδουκαίων», Πάρτε νερό μαζί σας. Το μέλλον έχει πολύ ξηρασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: