26.12.09

Η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ καταγράφει το ταξίδι του Αϊ Βασίλη

Η πορεία του Αϊ Βασίλη, καταγράφεται από τα ραντάρ της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) και μεταδίδεται στο διαδίκτυο, προκειμένου οι ανυπόμονοι, μεγάλοι και παιδιά, να διαπιστώσουν που ακριβώς βρίσκεται ο Άγιος και το φορτωμένο με παιχνίδια έλκηθρό του.

Η NORAD, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο της Βορείου Αμερικής, θέτει στη διάθεση του κοινού μία ιστοσελίδα (www.noradsanta.org) σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά,ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά), που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώνουν πού βρίσκεται ακριβώς ο Αϊ-Βασίλης και τα ελάφια του.

Το Google, που πρόσφατα συντάχθηκε κι εκείνο στην πρωτοβουλία αυτή, προφέρει επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να εντοπίσουν μέσω του Google Earth τον Άϊ-Βασίλη και προσφέρει τρισδιάστατα βίντεο με τη φιγούρα του Αγίου να ίπταται πάνω από μεγαλουπόλεις, όπως το Παρίσι, ή το Σίδνεϋ.

Στις 01.15, ώρα Ελλάδος, Άϊ Βασίλης, που ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι από τον Βόρειο Πόλο, βρισκόταν ακριβώς πάνω από το Τιμπουκτού στο Μάλι, αφού είχε πετάξει πάνω από την Ισπανία και τη Γαλλία λίγα λεπτά νωρίτερα.

Αν και απαρχαιωμένο το μέσο μεταφοράς του αγαθού Αγίου, κινείται ταχύτερα κι από ένα αεροπλάνο.

Όσοι επισκεφθούν τον ιστότοπο θα έχουν πρόσβαση σε μία πληθώρα από πληροφορίες σχετικά με τον Άγιο, τις οποίες συγκέντρωσαν οι ειδικοί της NORAD κατά τη διάρκεια των ετών.

Μεταξύ άλλων κανείς μπορεί να πληροφορηθεί την ηλικία του, "πάνω κάτω 16 αιώνων", ή ακόμη και τεχνικά χαρακτηριστικά για το ιπτάμενο έλκηθρό του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ανώτατη ταχύτητα είναι μεγαλύτερη της ταχύτητας του φωτός, ενώ το "βάρος δώρων κατά την απογείωση φτάνει τους 60.000 τόννους".

Ωστόσο όπως ενημερώνει η NORAD, δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει επιστημονικά πως ο Αϊ-Βασίλης κατορθώνει να κατέβει από τις καμινάδες.

Η NORAD, που λειτουργεί υπό κοινή καναδο-αμερικανική διοίκηση, έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από 50 χρόνια το πρόγραμμά της για την "εναέρια επιτήρηση" του Αϊ-Βασίλη, μία παράδοση που ξεκίνησε κατά λάθος το 1955.

Εκείνη τη χρονιά, ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, είχε δημοσιεύσει διαφήμιση, όπου έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αϊ-Βασίλη, το οποίο έτυχε να είναι εκείνο της Διοίκησης.

Έκπληκτος από τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε στα παιδιά εκείνη η διαφήμιση, ο αξιωματικός υπηρεσίες εξηγούσε στα παιδιά πως βοηθά τον Αϊ-Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ.

Από το 1997 το πρόγραμμα αυτό είναι διαθέσιμο και στο Ιντερνέτ, ενώ ακόμη λειτουργεί μία τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για τη θέση του Αγίου για τα ανυπόμονα παιδιά.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: