21.6.09

Aυτοματοποιημένη ερμηνεία ωροσκοπίων της Liz Greene

Astrum Divinatio Project

Μετά από πολυετή έρευνα και ανάπτυξη (1996 – 2009) είναι πλέον γεγονός η ολοκλήρωση του Project Astrum Divinatio by Homostralis.
Το Project Astrum Divinatio by Homostralis βασίζεται στα εξής:
Στην αυτοματοποιημένη ερμηνεία ωροσκοπίων, την οποία δημιούργησαν οι Dr. Alois Treindl, Ph.D. Physics Swiss Federal Institute of Technology και Dr. Liz Greene, Ph.D. Psychology. (Astro*Intelligence 1985 – 1987). Ο Dr. Alois Treindl ανέπτυξε το λογισμικό ενώ η Dr. Liz Greene παρείχε το πρότυπο της ερμηνείας αστρολογικών διαγραμμάτων και της εκτενούς αστρολογικής εμπειρίας της. Ενώ μέχρι τότε τα αστρολογικά συστήματα απαριθμούσαν απλά τα στοιχεία μιας αστρολογικής ερμηνείας, δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα βασισμένο στην «Τεχνητή Νοημοσύνη» το οποίο είναι σε θέση να μπορεί να μιμηθεί την προσωπική μέθοδο ερμηνείας της Dr. Liz Greene κατά την διάρκεια μίας προσωπικής ανάγνωσης των αστρολογικών διαγραμμάτων.
Βασικό στοιχείο και πυρήνας του συστήματος είναι οι Ελβετικές Εφημερίες (Swiss Ephemeris) (ephemeris από την ελληνική λέξη εφήμερος (καθημερινός) είναι ένας πίνακας από τιμές, οι οποίες δίνουν τις θέσεις αστρονομικών αντικειμένων στο ουράνιο στερέωμα για δεδομένο χρόνο ή χρόνους). Οι Ελβετικές Εφημερίες είναι ένα υψηλής ακρίβειας σύστημα βασισμένο στο τελευταίο σύστημα Πλανητικών και Σεληνιακών Εφημεριών DE405/406, το οποίο έχει αναπτυχθεί από το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA. Η αρχική ολοκλήρωση JPL DE405/406, κάλυψε τα έτη 3.000 ΠΧ μέχρι 3.000 ΜΧ. Οι Ελβετικές Εφημερίες επέκτειναν την αρχική αριθμητική ολοκλήρωση της NASA και κάλυψαν τα έτη 5.400 ΠΧ μέχρι 5.400 ΜΧ. Έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα όλα τα βήματα μετασχηματισμού από το αδρανές χρονικό πλαίσιο της ολοκλήρωσης JPL DE406 στο πλαίσιο αναφοράς για τις αστρολογικές συντεταγμένες και όλες οι διορθώσεις όπως η σχετιστική παρέκκλιση, η εκτροπή του φωτός στο βαρυτικό πεδίο του Ήλιου κλπ. Σε όλα τα βήματα μετασχηματισμού διατηρείται η ακρίβεια στόχου 0.001 arcsec. Οι Ελβετικές Εφημερίες αναπτύχθηκαν το 1996 – 1997 από τους Dr. Alois Treindl Ph.D., Physics Swiss Federal Institute of Technology και Dieter Koch, Master Degree in Philosophy, Sanskrit & Classical Greek, Zurich University Switzerland.
Ο Βασικός Προγραμματισμός έγινε από τον Marcus Fabian Software Developer, Switzerland.
Τα τελικά κείμενα (English Texts) συντάχθηκαν από τον Kenneth Hirst Astrologer, England.
Η μετάφραση στα Ελληνικά και η απόδοση των Αστρολογικών και μη όρων έγινε από ομάδα Αστρολόγων και Φιλόλογων στην Ελλάδα.
Η Διαχείριση του Project, επιμέλεια και προσαρμογή έγινε από τον Homoastralis.


Αναφορές
Σύστημα Πλανητικών και Σεληνιακών Εφημεριών JPL NASA
Ελβετικές Εφημερίες (Swiss Ephemeris)
Dr. Alois Treindl, Ph.D. Physics
Dr. Liz Greene, Ph.D. Psychology

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Σχολιο δικο μου.Για Ελβετικες εφημεριδες ξερω,τις
Ελβετικές Εφημερίες δεν τις ξερω.Οσο ζω μαθαινω...καλο ειναι να ανοιξουν κανενα λεξικο,γιατι οι αστρονομοι αμα το παρουν ειδηση αυτο θα εχουμε μεγαλα γλεντια...η σοβαροτητα στον χωρο ειναι κατι που το θελουμε αλλα οχι και ετσι ρε αδελφια...καταλαβαινω μονο απο αυτο τι ειδους μεταφραση εχουν κανει.....καλα οι φιλολογοι δεν ξερουν αστρολογια,οι αστρολογοι δεν ξερουν... οτι για το χαρτη του πελατη δεν πηγαινουμε στα νοσοκομεια αλλα στις αστρονομικες-αστρολογικες εφημεριδες,αιωνες γινεται αυτο,γιατι να το αλλαξουμε εμεις...αποριες εχω και θελω να μαθαινω...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γουστάρωωωωω
Θα έχει και τα εφημερεύοντα βενζινάδικα ή μόνο τα φαρμακεία;

Δ. Μ.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Μονο φαρμακεια,γιατι η αναλυση ειναι φαρμακός ψυχης.....αλλα μετα το τελος της αναγνωσης,πιθανον να θελεις πετρελαιο για να πυρποληθεις,αρα μαλλον και τα βενζιναδικα παιζουν.....πηρε φωτια μια καρδια και ο καυμος δεν λεγετε...αδελφια προσοχη γιατι κυκλοφορουν και αστρολογικα καυσαερια,που ειναι επικινδυνα για την Δημοσια Ασφαλεια καιοχι μονο...

ΒΑΝΕΣΣΑ Η ΣΚΟΡΠΙΝΑ είπε...

Βλεπω την Liz Greene σε Ελβετικο σαλε,να κανει ψυχοθεραπεια....

Ανώνυμος είπε...

Αυτη δεν ειναι η ομαδα του Astro.com???

Ομαδα ελληνων & Αστρολογων& φιλολογων.???? Πως βρεθηκαν ολοι αυτοι?

Διαβασα την αναλυση του Einstein και καταλαβα πως το προγραμμα εχει την Artificial Intelligence σαν το μυαλο του Κατμαν

Ακης Αντωνιου

Υ.Γ: Που τα βρισκεις ολα αυτα μπορεις να μου πεις. Ψαξε τα καρμικα σου μηπως ησουν ιμπρεσαριος σε Τσιρκο

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Ψαξε τα καρμικα σου μηπως ησουν ιμπρεσαριος σε Τσιρκο...Aκη εγραψες,θα το ψαξω,αλλα εχω και ενα τονισμενο 8 οικο στον Σκορπιο...παντως για ενημερωση εχω ενα ρομποτακι,προγραματακι φτιαγμενο απο μενα,που μου βρισκει ολα τα τρελλα αστρολογικα,τι σοι ενημερωτικο ιστολογιο ειμαστε....

John Badopoulos είπε...

δηλαδη εμενα τι θα μου σουρης, δες στην συμμορια για τον Γαμο του Αδωνι και της Ευγενιας.
και κοιτα να μου τα σουρης κανονικα, να σου τα σουρω και εγω να σουριαστουμε και κοι δυο για να κανουμε μια σουυυυρρρρρααααααα καταπληκτικη.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Γιαννη δεν καταλαβαινω,μικρος ειμαι ακομη που θα παει θα μαθω...

John Bardopoulos είπε...

http://simmoria.blogspot.com/2009/06/blog-post_17.html

πηγαινε εκει, προς το τελος, μην μου σουρης πολλα, για θα σου σουρω και θα μεθυσουμε... και θα κανουμε ενα μεθυση............. σκετη σουρα.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Τις παιδικες ασθενειες τις περασα ευτυχως μικρος....τωρα εχω βγαλει μαλλια,ασπρα κατα προτιμηση,και δεν κινδυνευω απο τριχοπτωση.Διαφορετικα θα εσκαγα στα γελια,αλλα σε αυτη την χωρα εχουμε ακομη πολλους γελιους που και το γελιο μας το εχουν παρει,γαμοτο,ετσι την βρισκω με τα τσιπουρα....ΑΝΤΕ ΒΙΒΑ,ΧΙΚ,ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ,ΔΙΣ ΧΙΚ,ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΡΟΑΝΑΛΥΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ,ΤΡΙΣ ΧΙΚ...ΧΙΚ,ΧΟΚ,ΧΙΚ,ΧΟΚ,ΧΙΚ,ΧΟΚ,ΧΙΚ,ΧΟΚ,ΧΙΚ,ΧΟΚ,ΧΙΚ,ΧΟΚΧΙΚ,ΧΟΚ,ΧΙΚ,ΧΟΚ,ΧΙΚ,ΧΟΚ

John BArdopoulos είπε...

συγκεντροσουυυυυυ

Vassilis Papadolias είπε...

Καλημέρα Κε Κορωνάκη...

έχετε υπόψη μήπως αν η ενημέρωση που εμφανίζεται στο link είναι επίσημη του astro.com? Γιατί η πηγή παραπέμπει σε ένα άλλο site, όχι στο ίδιο το astro.com.

Προσωπικά μου κάνει εντύπωση η αναφορά σε ομάδα αστρολόγων πάντως καθώς προ καιρού οι διαχειριστές του ελληνικού φόρουμ του astrodienst είχαμε συζητήσει για τυχόν μεταφράσεις άρθρων του astro.com με το διαχειριστή Alois Treindl και μας είχαν πει ότι δεν είχαν στα πλάνα τέτοιες μεταφράσεις...

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Η πρωτη πηγη ειναι η ιστοσελιδα της ΝΑΣΑ που δινει τον κωδικα για τις εφημεριδες,δωρεαν για ολους.Αυτο τον κωδικα χρησιμοποιησα,οταν εφτιαξα ενα δικο μου αστρολογικο προγραμμα.
Οι αλλες πηγες ειναι το astro.com. Οι ελβετικες εφημεριδες,ειναι κωδικας που καποιοι τον εχουν επεξεργαστει και τον πουλανε,οπως ειναι φυσικο.Ποιος εχει κανει την μεταφραση και τι δικαιωματα εχουν δεν το ξερω.Μιας και εχετε επαφες με το astro.com. καλο ειναι να εχουμε μια επισημη ενημερωση,για να ξερουμε τι παιζεται πισω απο αυτα.Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.

Vassilis Papadolias είπε...

Καλημέρα, Κε Κορωνάκη...

ενημερωτικά για τους αναγνώστες σας θα ήθελα να αναφέρω ότι επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο του astro.com, τον Ko Alois Trendl και μας ενημέρωσε ότι το astro.com δεν έχει συνεργασία με κανένα έλληνα αστρολόγο. Το έργο ανέλαβε όπως φαίνεαι ο συνεργάτης τους homoastralis, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το hosting της ιστοσελίδας του astro.com. Προφανώς πρόκειται για εξωτερικό συνεργάτη, ο οποίος υποτίθεται ότι προχώρησε σε αυτές τις μεταφράσεις οργανώνοντας τη δουλειά από μόνος του. Τώρα συνεργάτες προσέλαβε; Αυτόματο πρόγραμμα μετάφρασης έβαλε; Μέχρι εκεί δε γνωρίζουμε πληροφορίες.

Για ό,τι νεότερο σχετικά θα σας ενημερώσω και πάλι...

john bardopoulos είπε...

Ρόμπες! Τι να κάνουμε, αφού μόνο ο Κ. Παναγιοτοπουλος έχει ελληνικά ερμηνευτικά από υπολογιστή ή αυτοματοποιημένη ερμηνεία, κατά το μοντέρνο λεξιλόγιο, τι να κάνουμε, δηλαδή από το γνωστό μας εδώ και 20ετια, Kepler από Dos. Παντός να ξέρετε ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχουν και άλλες αυτοματοποιημένες, Ελληνικές, ερμηνείες, τι σοι χαρτί πληροφορικής αποκτάμε με τον ιδρώτα του προσώπου μας, και φυσικά, κάνουμε την μεγάλη διάφορα.