28.6.09

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.....


ΣΤΙΣ 21-6-2008 Δημοσιευσα το ακολουθο κειμενο
Astrum Divinatio Project


Μετά από πολυετή έρευνα και ανάπτυξη (1996 – 2009) είναι πλέον γεγονός η ολοκλήρωση του Project Astrum Divinatio by Homostralis.
Το Project Astrum Divinatio by Homostralis βασίζεται στα εξής:
Στην αυτοματοποιημένη ερμηνεία ωροσκοπίων, την οποία δημιούργησαν οι Dr. Alois Treindl, Ph.D. Physics Swiss Federal Institute of Technology και Dr. Liz Greene, Ph.D. Psychology. (Astro*Intelligence 1985 – 1987). Ο Dr. Alois Treindl ανέπτυξε το λογισμικό ενώ η Dr. Liz Greene παρείχε το πρότυπο της ερμηνείας αστρολογικών διαγραμμάτων και της εκτενούς αστρολογικής εμπειρίας της. Ενώ μέχρι τότε τα αστρολογικά συστήματα απαριθμούσαν απλά τα στοιχεία μιας αστρολογικής ερμηνείας, δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα βασισμένο στην «Τεχνητή Νοημοσύνη» το οποίο είναι σε θέση να μπορεί να μιμηθεί την προσωπική μέθοδο ερμηνείας της Dr. Liz Greene κατά την διάρκεια μίας προσωπικής ανάγνωσης των αστρολογικών διαγραμμάτων.
Βασικό στοιχείο και πυρήνας του συστήματος είναι οι Ελβετικές Εφημερίες (Swiss Ephemeris) (ephemeris από την ελληνική λέξη εφήμερος (καθημερινός) είναι ένας πίνακας από τιμές, οι οποίες δίνουν τις θέσεις αστρονομικών αντικειμένων στο ουράνιο στερέωμα για δεδομένο χρόνο ή χρόνους). Οι Ελβετικές Εφημερίες είναι ένα υψηλής ακρίβειας σύστημα βασισμένο στο τελευταίο σύστημα Πλανητικών και Σεληνιακών Εφημεριών DE405/406, το οποίο έχει αναπτυχθεί από το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA. Η αρχική ολοκλήρωση JPL DE405/406, κάλυψε τα έτη 3.000 ΠΧ μέχρι 3.000 ΜΧ. Οι Ελβετικές Εφημερίες επέκτειναν την αρχική αριθμητική ολοκλήρωση της NASA και κάλυψαν τα έτη 5.400 ΠΧ μέχρι 5.400 ΜΧ. Έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα όλα τα βήματα μετασχηματισμού από το αδρανές χρονικό πλαίσιο της ολοκλήρωσης JPL DE406 στο πλαίσιο αναφοράς για τις αστρολογικές συντεταγμένες και όλες οι διορθώσεις όπως η σχετιστική παρέκκλιση, η εκτροπή του φωτός στο βαρυτικό πεδίο του Ήλιου κλπ. Σε όλα τα βήματα μετασχηματισμού διατηρείται η ακρίβεια στόχου 0.001 arcsec. Οι Ελβετικές Εφημερίες αναπτύχθηκαν το 1996 – 1997 από τους Dr. Alois Treindl Ph.D., Physics Swiss Federal Institute of Technology και Dieter Koch, Master Degree in Philosophy, Sanskrit & Classical Greek, Zurich University Switzerland.
Ο Βασικός Προγραμματισμός έγινε από τον Marcus Fabian Software Developer, Switzerland.
Τα τελικά κείμενα (English Texts) συντάχθηκαν από τον Kenneth Hirst Astrologer, England.
Η μετάφραση στα Ελληνικά και η απόδοση των Αστρολογικών και μη όρων έγινε από ομάδα Αστρολόγων και Φιλόλογων στην Ελλάδα.
Η Διαχείριση του Project, επιμέλεια και προσαρμογή έγινε από τον Homoastralis.


Αναφορές
Σύστημα Πλανητικών και Σεληνιακών Εφημεριών JPL NASA
Ελβετικές Εφημερίες (Swiss Ephemeris)
Dr. Alois Treindl, Ph.D. Physics
Dr. Liz Greene, Ph.D. Psychology

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Σχολιο δικο μου.Για Ελβετικες εφημεριδες ξερω,τις
Ελβετικές Εφημερίες δεν τις ξερω.Οσο ζω μαθαινω...καλο ειναι να ανοιξουν κανενα λεξικο,γιατι οι αστρονομοι αμα το παρουν ειδηση αυτο θα εχουμε μεγαλα γλεντια...η σοβαροτητα στον χωρο ειναι κατι που το θελουμε αλλα οχι και ετσι ρε αδελφια...καταλαβαινω μονο απο αυτο τι ειδους μεταφραση εχουν κανει.....καλα οι φιλολογοι δεν ξερουν αστρολογια,οι αστρολογοι δεν ξερουν... οτι για το χαρτη του πελατη δεν πηγαινουμε στα νοσοκομεια αλλα στις αστρονομικες-αστρολογικες εφημεριδες,αιωνες γινεται αυτο,γιατι να το αλλαξουμε εμεις...αποριες εχω και θελω να μαθαινω...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 27-6-2009 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
astro.com κ.ΠΑΠΑΔΟΛΙΑ

Καλημέρα, Κε Κορωνάκη...

ενημερωτικά για τους αναγνώστες σας θα ήθελα να αναφέρω ότι επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο του astro.com, τον Ko Alois Trendl και μας ενημέρωσε ότι το astro.com δεν έχει συνεργασία με κανένα έλληνα αστρολόγο. Το έργο ανέλαβε όπως φαίνεαι ο συνεργάτης τους homoastralis, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το hosting της ιστοσελίδας του astro.com. Προφανώς πρόκειται για εξωτερικό συνεργάτη, ο οποίος υποτίθεται ότι προχώρησε σε αυτές τις μεταφράσεις οργανώνοντας τη δουλειά από μόνος του. Τώρα συνεργάτες προσέλαβε; Αυτόματο πρόγραμμα μετάφρασης έβαλε; Μέχρι εκεί δε γνωρίζουμε πληροφορίες.

Για ό,τι νεότερο σχετικά θα σας ενημερώσω και πάλι...

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΡΟΜΠΕΣ ΓΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΛΕΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΕΣ.....

6 σχόλια:

john bardopoulos είπε...

Ρόμπες! Τι να κάνουμε, αφού μόνο ο Κ. Παναγιοτοπουλος έχει ελληνικά ερμηνευτικά από υπολογιστή ή αυτοματοποιημένη ερμηνεία, κατά το μοντέρνο λεξιλόγιο, τι να κάνουμε, δηλαδή από το γνωστό μας εδώ και 20ετια, Kepler από Dos. Παντός να ξέρετε ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχουν και άλλες αυτοματοποιημένες, Ελληνικές, ερμηνείες, τι σοι χαρτί πληροφορικής αποκτάμε με τον ιδρώτα του προσώπου μας, και φυσικά, κάνουμε την μεγάλη διάφορα.

Ανώνυμος είπε...

kai o kyrios einai sto Elladistan, parakalo, apo to Blogger......

Homoastralis
Κλάδος: Καλές τέχνες
Απασχόληση: Digital Artist
Τόπος: Halandri : Attica : Ελλάδα
Για Μένα
Digital Artist

Ενδιαφέροντα
Artwork Fractals Paranormal Activities
Τα ιστολόγιά μου Μέλη Ομάδας
Homoastralis Blog

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Χαιρετω τον αρχιερεα της Μηχανογραφικης αναλυσης ωροσκοπιου,κ.Μπαρδοπουλο,που απο το 1990 προσφερει τετοιες ναλυσης.Καπου ειχα βαλει και εγω το δακτυλακι μου....ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ..

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Ο κυριος Homoastralis βρισκεται στην Ελλαδα,αλλα για την ταμπακερα μουγκα..

Ανώνυμος είπε...

KAI MIAS KAI MILAME GIA APATES AS POUME OTI H LIZ GREEN DEN EINAI KATOXOS DIDAKTORIKOU! TO APEKALYPSE PRIN MERIKA XRONIA TO SITE ASTROAMERICA KAI H KYRIA GREEN PARALEIPEI TON TITLO PHD EKTOTE. VLEPETE, YPARXOUN KAI ALLOU APATEWNES.

Homoastralis είπε...

Κε Κορωνάκη,
Σε απάντηση των ανακριβιών που εμαφανίζονται στο blog σας έχω να απαντήσω τα εξής:
- Το blog σας δεν το γνώριζα. Φίλοι με ειδοποίησαν για τα όσα γράφονται
- Κατ αρχάς σκέφτηκα να μην ασχοληθώ μαζί σας
- Και αυτό γιατί έκανα έρευνα στον χώρο σας και κατάλαβα πολλά για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετείται
- Τα ψεύδη όμως και η "λάσπη" είναι πολλά και έτσι αποφάσισα να τοποθετηθώ
Αρχικά θα πρότεινα πριν δημοσιεύσετε κάτι να κάνετε και λίγη έρευνα. Και αυτό γιατί είναι εύκολο να γελιοποιηθεί κάποιος. Αλλά από γελιοποίηση εσείς ξέρετε.
1) Σχετικά με τον όρο "εφημερίς" και "εφημερίδες". Λίγη γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν βλάπτει. Ο όρος είναι εφημερίς (απλή καθαρεύουσα) πληθυντικός "εφημερίες" σημαίνει καθημερινός. Στην δημοτική έγινε εφημερίδα και εφημερίδες. Π.Χ. Εφημερίς της Κυβερνήσεως. Σημαίνει μία καθημερινή έκδοση διαφόρων ανακοινώσεων. Από εκεί έχουν ονομαστεί και οι Εφημερίες των Φαρμακείων, οι οποίες κράτησαν το Εφημερίες και όχι το Εφημερίδες για να μην γίνεται σύγχυση με τις Εφημερίδες (εκδόσεις).
2) Astrum Divinatio Project. Αν διαβάσετε και προσέξετε αυτά που γράφονται στην ιστοσελίδα http://www.homoastralis.org/astrologia.htm θα δείτε τα εξής:
2.1) δεν υπάρχει καμμία απολύτως σχέση με το Astro.com και οποιουσδήποτε συνεργάτες του. Ο προγραμματισμός της ανέκδοτης εφαρμογής έγινε από τον Ελβετό Marcus Fabian. Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν τόσο το Σύστημα Πλανητικών Εφημερίδων του JPL/NASA καθώς και οι Ελβετικές Εφημερίδες. (Εξ' ου και οι αναφορά σε αυτές). Αυτό έγινε το 1994-1996. Μετέπειτα λόγω ανακριβιών και προβλημάτων στις Ελβετικές Εφημερίδες, χρησιμοποιήθηκε μόνο το Σύστημα της NASA.
Τα αρχικά Αγγλικά κείμενα συντάχθηκαν από τον Kenneth Hirst. Η ομάδα μου ανέλαβε το 1997 μετά από τις σχετικές συννενοήσεις και άδειες να αναπτύξει την Ελληνική Έκδοση. Αυτό περιλαμβάνει την τροποποίηση, μετάφραση, απόδοση, προσαρμογή στην Ελληνική πραγματικότητα του όλου εγχειρήματος.
2.2) Σε απάντηση και του σχολίου του κου Παπαδολιά δηλώνω ότι:
- Δεν ήταν κανένας από την ομάδα μου συνεργάτης του Astro.com ή οποιουδήποτε άλλου συνεργάτη τους
- Φυσικά δεν έχουμε καμμία σχέση με το hosting toy Astro.com
- Το σύστημα μας, κείμενα κλπ δεν έχουν καμμία σχέση με τις υπηρεσίες του Astro.com
- Η μετάφραση δεν είναι σε καμμία περίπτωση μηχανική
- Έχει γίνει από επιτελείο φιλόλογων και αστρολόγων οι οποίοι έχουν αμοιφθεί για αυτό
- Και φυσικά δεν πρόκειται για αστρολογική απάτη, αλλά για μία πολύχρονη και σοβαρή προσπάθεια
Αν ψάχνετε για απάτες να τις αναζητήσετε στους συνεργάτες του Astro.com. Π.Χ. Liz Greene http://www.astroamerica.com/greenebio2.html
Αυτά προς το παρόν. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον.
Ελπίζω για αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιεύσετε το σχόλιο μου
Homoastralis