27.5.09

Ωροσκοπιο εναρξης του ενοπλου αγωνα στην Γερμανια




Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟ '67, ΤΟ ΒΙΑΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ!
Γερμανική «ανατροπή» Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Η Γερμανία είναι σοκαρισμένη από την πρόσφατη αποκάλυψη ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε, το 1967, τον 26χρονο φοιτητή Μπένο Ονεζοργκ, δολοφονία από την οποία αναδύθηκε και ριζοσπαστικοποιήθηκε με πολύ δυναμικό, ενίοτε και πολύ βίαιο τρόπο ένα ολόκληρο αριστερό κίνημα, ήταν και πράκτορας της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας Στάζι και εγγεγραμμένο μέλος του κομμουνιστικού εκείνου ανατολικογερμανικού καθεστώτος.

2 Ιουνίου 1967. Ο φοιτητής Μπένο Ονεζοργκ, νεκρός από τις σφαίρες του αστυνομικού, που σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως, ήταν και πράκτορας της Στάζι 2 Ιουνίου 1967. Ο φοιτητής Μπένο Ονεζοργκ, νεκρός από τις σφαίρες του αστυνομικού, που σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως, ήταν και πράκτορας της Στάζι Ο αστυνομικός Καρλ Χάινς Κούρας είναι 81 ετών σήμερα και ενδέχεται να βρεθεί πάλι στα έδρανα του δικαστηρίου, έπειτα από προσφυγή του Καρλ-Βόλφγκανγκ Χολτσάπφελ, επικεφαλής του Οργανισμού που ερευνά τα αρχεία της Στάζι.

Το καινούργιο στοιχείο είναι η πραγματική ταυτότητα του Κούρας, που μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι ήταν Δυτικογερμανός αστυνομικός, που εκείνο το βράδυ της 2ας Ιουνίου 1967 που δολοφονήθηκε ο Ονεζοργκ, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία με πολιτικά ρούχα. Ιστορικοί που μελετούν εδώ και χρόνια όλους τους φακέλους της Στάζι διατείνονται ότι ανακάλυψαν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την άμεση σύνδεση του Κούρας με αυτήν. Ο ίδιος ο Κούρας σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη ομολόγησε ότι ήταν ταγματάρχης της Στάζι. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν οι ιστορικοί ερευνητές, μετά τη δολοφονία η Στάζι έκοψε κάθε επικοινωνία με τον κατάσκοπό της στο Δυτικό Βερολίνο, στέλνοντάς του και ένα οριστικό μήνυμα που έγραφε: «Κατάστρεψε όλο το υλικό. Σταμάτησε κάθε εργασία επί του παρόντος. Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως ένα πολύ ατυχές γεγονός».

Διαδήλωση κατά του σάχη

Ο Ονεζοργκ δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης, κοντά στην Ντόιτσε Οπερα του Βερολίνου, εναντίον της επίσκεψης του τότε σάχη της Περσίας, Ρεζά Παχλαβί. Ο σάχης, εκείνο το βράδυ της 2ας Ιουνίου του 1967, θα παρακολουθούσε την όπερα «Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ.

Στο σημείο όπου έπεσε νεκρός υπάρχει σήμερα ένα μνημείο, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Αλφρεντ Χρντλίκα, με το επίγραμμα «Ο θάνατος του διαδηλωτή».

Εκείνος ο θάνατος πυροδότησε μια σειρά από βίαιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, όχι μόνο από φοιτητές, αλλά από χιλιάδες απλούς πολίτες που βγήκαν στους δρόμους οργισμένοι και αποφασισμένοι να αντισταθούν σε αυτό που τότε ονόμαζαν «φασιστικό παρακράτος». Από αυτές τις διαδηλώσεις δημιουργήθηκε το «Κίνημα της 2ας Ιουνίου», όπως ονομάστηκε, που κέρδισε την υποστήριξη μεγάλου αριθμού Γερμανών πολιτικών που τότε ήταν στα πρώτα, άγουρα και ενθουσιώδη χρόνια της σταδιοδρομίας τους.

Η εμφάνιση του ένοπλου αγώνα

Τότε, επίσης, ξεκίνησε και ένοπλος αγώνας από ορισμένες ομάδες, με χαρακτηριστικότερη εκείνη της RAF, συντομογραφία του «Φράξιας του Κόκκινου Στρατού», υπό την ηγεσία του Αντρέας Μπάαντερ και της Ούλρικε Μάινχοφ.

Ο Γιόχεν Στάαντ, επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών σε ό,τι έχει σχέση με το πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα της τότε Ανατολικής Γερμανίας, δήλωσε στην Ντόιτσε Βέλε πως η πιθανότητα να είχε σχεδιαστεί τελικά η δολοφονία του Ονεζοργκ από τη Στάζι σημαίνει ότι «η Ιστορία θα πρέπει να ξαναγραφεί».
(Πηγές: Die Weldt, Deutsche Welle, Der Spiegel)

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΡΟΝΟΥ-ΑΡΗ που σημειοδοτει πολεμικες δρασεις που συνεχιζονται κατω απο πολιτικους περιορισμους.Χρηση βιας εναντια στην κρατικη καταστολη και απαργη κατι που ανηκει σε αλλους
TΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΡΜΗ-ΚΡΟΝΟΥ που δειχνει οτι οι συνθηκες ειναι τετοιες που ειναι δυσκολο να συμβιβαστεις.
ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ-ΚΡΟΝΟΥ που δειχνει την ασκηση βιας σε απλους πολιτες.
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΛΟΥΤΩΝΑ-ΗΛΙΟΥ που μας δειχνει την ασκηση βιας απο μυστικες αστυνομιες και ελεγχο των πολιτων.
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑ-ΟΥΡΑΝΟΥ δεικτης των επαναστασεων.
ΕΞΑΓΩΝΟ ΟΥΡΑΝΟΥ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ δεικτης επαναστασεων που επικεντρονονται σε νεους τροπους σκεψης.
ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΕ 135 ΜΕ ΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ που μας δειχνει μια επανασταση που σκοπο εχει την λαικη αλλαγη του πολιτευματος.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ RAF.
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: