30.9.08

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΤΙΝΩΝ ΗΡΩΩΝ Μαφάλντα

Η Ματθίλδη, όπως είναι η αντιστοιχία του ονόματός της στα Ελληνικά, είναι μια Ζυγός που εκφράζει σε όλες τις ιστορίες της το βασικό μότο του ζωδίου της: η κόλαση είναι οι άλλοι!

Είναι ένα πεντάχρονο κοριτσάκι με ενήλικη αντίληψη, ανακατεμένη με παιδική περιέργεια και αφέλεια.

Εκφράζοντας τέλεια μια από τις χαρακτηριστικότερες αστρολογικές όψεις της εποχής της, το εξάγωνο του Ουρανού με τον Ποσειδώνα, έχει μια βαθιά ανθρωπιστική και πολιτικοποιημένη αντίληψη για τα πράγματα και προβληματίζεται για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής της, όπως ο Ψυχρός πόλεμος, ο πόλεμος του Βιετνάμ, η κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη πατρίδα της την Αργεντινή, η πείνα και η κοινωνική ανισότητα.

Όλα αυτά μέσα από τις ανυπέρβλητες και ανεξάντλητες ατάκες της, προϊόντα του πανέξυπνου Ερμή της στην Παρθένο σε τρίγωνο με το Δία.

Ο Κρόνος σε αντίθεση με την Αφροδίτη και η Σελήνη της στον Καρκίνο, την κάνουν να γκρινιάζει συνεχώς με τους άλλους και να ζητά αποδείξεις αγάπης, κυρίως από τον πατέρα της. Η λογική των μεγάλων της φαίνεται τυραννική. Μια αγωνία γεννιέται μέσα από το μηδενισμό της εποχής της, αλλά πέφτει στα μαλακά της ενήλικης λογικής της. Άλλωστε όπως λέει και η ίδια σε μια από τις ανεπανάληπτες ατάκες της, «το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία, κάνει όμως μια πολύ καλή απομίμησή της»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: