8.7.08

Ανατρεπτικές και αστρολογικές προσεγγίσεις...

Απόσπασμα συνέντευξης του Γιώργου Καραμίχου στο περιοδικό ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ.
Από την Κατερίνα Σαλωνίκη.


Η παράσταση «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τένεσση Ουίλλιαμς, μία από τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, είναι το σημείο αναφοράς μας, στη συνάντηση με τον Γιώργο.

Ειπώθηκε πως με το έργο του αυτό ο Ουίλλιαμς κηρύχνει ότι τον άνθρωπο, μόνο ο ζωώδης έρωτας μπορεί να τον λυτρώσει.
Τι έχεις να πεις πάνω σ΄αυτό?

-Αυτά που έχουμε να αντιτάξουμε ενάντια στο θάνατο και που ταυτίζονται με κάποιου είδους λύτρωση είναι ελάχιστα.
Ένα από αυτά είναι ο έρωτας. Δεν θα ονόμαζα αυτόν τον έρωτα ζωώδη.
Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς όσο πιο δυνατός είναι τόσο λιγότερο μολύνεται από τον νου.
Είναι ο καθαρός έρωτας, αυτός που δεν έχει αρρωστήσει από τις επιρροές του εγκεφάλου, που δεν ειναι απόρροια της συναισθηματικής αναπηρίας αλλά της φυσικής μας ανάγκης για ανάταση.
Η αίσθηση είναι ακριβώς η ίδια με την πραγματική τέχνη, όπου το ζητούμενο γίνεται τόσο προσωπικό και ακριβές που ακυρώνει το εγώ και οδηγεί σε μια διευρυμένη προοπτική ,απαλλαγμένη από το βάσανο της κριτικής άποψης.
Μπροστά σε ένα καλό έργο τέχνης απλώς αφήνεσαι, όπως και στον έρωτα.


Η παράσταση αυτή είχε γίνει ταινία, όπου πρωταγωνίστησε η Αννα Μανιάνι και ο Μπαρτ Λάνκαστερ.
Σε τρομάζουν οι συγκρίσεις στους ρόλους που υποδύεσαι?
Τι είναι αυτό που θέλεις πάντα να ξεπεράσεις ή να φτάσεις?

-Δεν συγκρίνω ποτέ τον ευατό μου ή τους άλλους με κάτι.
Το’ χω κάνει στο παρελθόν και είναι σκέτη δυστυχία.
Ο καθένας είναι μοναδικός. Ακόμη κι αν μοιάζει ενίοτε η χροιά, ο λόγος αρθρώνεται με διαφορετικό τρόπο.
Δουλειά μου είναι να κολυμπώ στην ίδια θάλασσα με όλο τον κόσμο.
Υποχρέωσή μου να αποφεύγω τα δίχτυα, τα βαλτοτόπια και τα ψεύτικα φώτα της όποιας επιτήδειας τράτας.
Κι αν αποτυγχάνω σε καμιά φουρτούνα στην επόμενη θα μαι πιο προνοητικός.


ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.

Αιγόκερως με ωροσκόπο Αιγόκερω και Σελήνη στον Ταύρο. Τόσο γήινος, σαν πίνακας του Chagall.
Πρέπει να επισημάνουμε πως λίγα λεπτά πριν, ο ωροσκόπος θα βρίσκονταν στον Τοξότη, πράγμα πολύ πιθανό, ωστόσο δεν επηρεάζει τα όσα θα περιγραφούν, μια και ωροσκόπο στον Τοξότη να διέθετε, όλος σχεδόν ο πρώτος οίκος, είναι η παρουσία του Αιγόκερου.
Ο χάρτης του Γιώργου Καραμίχου, χρειάζεται αυτό που λέμε μία «δεύτερη ανάγνωση», όπως και ο ίδιος σαν ιδιοσυγκρασία.
Η παρατήρησή του πάνω στα γεγονότα της ζωής και της ύπαρξης, είναι μια βαθιά διείσδυση, που τη συνοδεύει εντυπωσιακά, ένα κράμα λογικής και ευαισθησίας.

Ο Ηλιος σε γωνιακό (πρώτο οίκο) σε σύνοδο με τον Ερμή στον Αιγόκερω, είναι η πρώτη ένδειξη μιας χαρισματικής προσωπικότητας, που φιλοδοξεί να πετάξει πάνω από το μέτριο και να πάρει τη ζωή στα χέρια του.
Η Αφροδίτη στον Υδροχόο σε σύνοδο με Δία, τον εφοδιάζει με την άνεση μιας μη κοντόφθαλμης προσέγγισης των καταστάσεων, τον κάνει πετυχημένο και δημοφιλή, ικανό να πείσει για τα προσόντα του.
Η Σελήνη στον Ταύρο σε σύνοδο με τον Αρη στον τέταρτο οίκο, δείχνει την ανθεκτικότητα, το πείσμα, και την εσωτερική δραστηριότητα που τον υποκινούν.
Το εξάγωνό τους με τον Κρόνο να επηρεάζει τον 6ο και 7ο οίκο, τον καθιστούν αξιόπιστο, εργατικό, ακούραστο και άκρως αποτελεσματικό.
Η αντίθεσή τους με τον Ουρανό στο μεσουράνημα, δηλώνει μια ευέξαπτη φύση που δεν οριοθετείται, κουβαλώντας την εκρηκτική του ιδιοσυγκρασία, σε ότι καταπιάνεται.
Η υπερδιέγερση αυτή, μπορεί να τσαταλιάζει συχνά τα νεύρα του, αλλά έχει τον τρόπο να καθησυχάζει τις αυπνίες του με χαλαρωτικές επινοήσεις, που πηγάζουν από την εσωτερική του δόμηση.
Ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος Αφροδίτη, βρίσκεται στον 2ο οίκο, όπου κυβερνά ο Ουρανός, ενώ ο Ουρανός βρίσκεται στον 10 οίκο, που κυβερνά η Αφροδίτη.
Η μεταξύ τους φιλική επιρροή, είναι αυτή που του χαρίζει ρομαντισμό, υψηλό συναίσθημα και αντίληψη της συμπαντικής αγάπης, καθώς και ξαφνικές επιρροές, διαρκείς εναλλαγές στη ζωή και ποικιλόμορφες προτροπές.

Το σκληρό τετράγωνο Κρόνου – Πλούτωνα με τον Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον Ηλιο, είναι η δύναμη να ξανασηκώνεται αποφασιστικά, όταν κάτι τον βυθίζει σε δύσκολες και απογοητευτικές καταστάσεις.
Ισως να υπάρξουν τέτοιες απογοητεύσεις συχνά στη ζωή του, όμως ο χάρτης δείχνει πως αντί να τις αποφεύγει, τις καλωσορίζει για να ενδυναμώσει το μέσα του, εξελίσσοντας τον εαυτό του.
Αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως η σκοτεινή ψυχολογική πλευρά του, με μια τάση εσωστρέφειας, την οποία όμως διαχειρίζεται από άλλες όψεις, που λες και στέκονται σαν στοργικοί Δάσκαλοι, γύρω από τα γεγονότα της ζωής του.

Tο εξάγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα με τη συμμετοχή του Δία, είναι η καλλιτεχνική του έξαρση, η γοητευτική σχέση του με την τέχνη και η υπογραφή της επιτυχίας του, μέσα από αυτή.
Παράλληλα το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, είναι η αυτοέκφραση σε βάθος, με έναν αστρολογικό συνδυασμό που προσδίδει στις προσδοκίες του, τη λάμψη της επίτευξης.
Είναι αλήθεια πως με ένα τέτοιο ωροσκόπιο, θα μπορούσε να είχε ασχοληθεί και με εντελώς διαφορετικό επάγγελμα, όπως το να ήταν ένας καλός πιλότος, ή ένας εξαίρετος στρατιωτικός, αλλά ακολούθησε τη δελεαστική προτροπή της Αφροδίτης, οδηγώντας τον στην έκφρασή της, μέσα από την υποκριτική τέχνη.

Η αντίθεση Ερμή – Κρόνου είναι αξιοσημείωτη, αφού ο Ερμής στον 1ο οίκο, δίνει ένα επικοινωνιακό ταλέντο, που αξιοποιείται καλλιτεχνικά από τον κάτοχο.
Σε αντίθεση με τον Κρόνο, κυβερνήτη του Ηλιου και του ωροσκόπου του, καλείται να ενθαρρύνει διαρκώς τον εαυτό του, προχωρώντας μέσα από αυτοκριτική και σύνεση.
Η πρακτικότητα μπορεί να γίνει πεισματική ισχυρογνωμοσύνη, αλλά η αίσθηση του καθήκοντος, θα τον κρατά μέσα στα όρια της καλής διαχείρισης αυτής της ενέργειας.


Αυτή τη χρονιά ο Δίας στο ζώδιό του και το πέρασμά του από τον Ερμή και τον 1ο του οίκο, υπόσχεται δελεαστικά δώρα που θα λαμβάνει και όλο το 2009, αφού θα ακολουθήσει το πέρασμα στον Υδροχόο, αγκαλιάζοντας την Αφροδίτη και το Δία του!!!
Τον Οκτώβριο του 2009 ο Κρόνος με τη είσοδό του στο Ζυγό, θα τσιγκλήσει τον Κρόνο του στον Καρκίνο, ενώ θα προχωρήσει προς τον Ηλιο και τον Ερμή.
Ας μη φανεί ακατάδεχτος ή απαξιωτικός και να αφουγκραστεί καλά τα γεγονότα, έως το Δεκέμβρη, μετριάζοντας την πίεση.
Στο τρίγωνο του Δία με τον Ουρανό του, στα γενέθλιά του το 2010, η απογείωση θα κορυφωθεί, ειδικά αν έχει χειριστεί καλά το πέρασμα του Κρόνου.
Οι ευκαιρίες για κάτι σπουδαίο και διαφορετικό θα είναι πάμπολλες, η ικανοποίηση θα τον συνοδεύει σαν πανέμορφη ερωμένη, ενώ τα επόμενα χρόνια ο τραπεζικός του λογαριασμός, θα τον εκπλήξει ευδαιμονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: