31.7.08

Ψυχολογικη Αστρολογια-5

΄Ηλιος -Δίας

Ψυχολογικές δομές

΄Ηλιος : Αισθτήρια όργανα (σώμα) διαδικασία ανεύρεσης ταυτότητας, πατέρας (φιγούρα εξουσίας) εγώ.

Δίας: Υπερεγώ, ιδανικό εγώ-ανταμοιβή, αυτονομία, αρμονία

Καλά προσαρμοσμένη προσωπικότητα

Διαδικάσια ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Καθώς δέχεται αδιάκοπα τον επαινό και την ανταμοιβή από την πατρική φιγούρα ταυτίζεται με την αγάπη και τη χαρά. Η συνείδηση ταιριάζει με τα εσωτερικά κίνητρα και ζει μια ευτυχισμένη, ικανοποιημένη νεότητα μεταδίδοντας στους άλλους την ικανοποίηση του. Διδάσκεται ότι η ενηλικίωση σημαίνει ότι προσφέρονται στοςυ άλλους θα πάρεις απ΄αυτούς.

Ενηλικίωση: Το παρελθόν οδηγεί στην αισιοδοξία, ανοιχτό, καλοπροαίρετος νέος ικανοποιημένος από τον εαυτό του που απευθύνεται στους άλλους. ΄Ατομο μεγαλόψυχο και γενναιόδωρο εμπιστεύεται τους άλλους και ανακαλύπτει ότι οι ηθικές αξίες ανταμοίβονται με πνευματική ικανοποίηση και εσωτερική γαλήνη.

΄Εχοντας καλή υγεία είναι σωματικά ασφαλής και υλικά επιτυχής.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Συνεργάσιμός, ευγενής δίκαιος

2.Επηρεάζει τους άλλους, απολαμβάνει την αποδοχή, τον θαυμασμό και τον σεβασμό τους.

3. Βοηθά τους άλλους, φιλανθρωπος και τολμηρός

4. Φιλικός, συμβιβάσιμος με ευτυχισμένες σχέσεις.

Πιθανά προβλήματα προσωπικότητας

Ψυχολογικές δομές

Παιδική ηλικία: Παίρνοντας μόνο υλική ανταμοιβή από την πατρική φιγούρα, το παιδί αισθάνεται στερημένο και γίνετια μνησίκακο. Γίνεται επίσης εχθρικό παίρνει χωρίς να δίνει στους άλλους. Γι΄αυτό ταυτίζει την επιβίωση με την εγωιστική ικανοποίηση ( ο κόσμος του οφείλει μόνο και μόνο επειδή υπάρχει).

Ενηλικίωση: Λόγω της απουσίας περιορισμών και τιμωρίαι το άτομο δεν γνωρίζει σύνορα, σπαταλά την δύναμη του και υπονομεύει την υγεία του. Ο εγωισμός του καταλήγει σε αντικοινωνική συμπεριφορά (νομικές συγκρούσεις) και υποκρισία. Προσπαθεί ν΄αποδείξει ότι όταν κάποιος συμπεριφέρεται καλά στον εαυτό του καταλήγει στην προβολή του και την αυτοικανοποίηση. ΄Οταν εμποδίζεται από την εγωιστική του φύση το άτομο αναπτύσσει προκατάλυψη, φανατισμό και ρατσισμό ως αμυντικούς μηχανισμούς. Η στέρηση οδηγεί σε αταξία, εχθρότητα και επίδειξη.

Εκδηλώσεις συμπεριφορά

1. Επιφανειακός, υποκριτής,βίαιος

2. ΄Απληστος,ισχυρογνόμων, φαρισαϊκος (κομπλεξ ανωτερότητας)

3. Και η υγεία (υπέρβαρος), μαλθακός (αλκοόλ)

4. Επιτυχία σε σχέση με τα υλικά αγαθά, άθρησκος και χωρίς ηθικές

αρχές

΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: