30.6.08

Η αντιγραφή αποτελεί πνευματική κλεψιά.

Στο καινούργιο "αστρολογικό" περιοδικό JUPITER στη σελίδα 88, γίνεται μία αστρολογική απόπειρα γύρω από τη ζωή του Χάρρυ Πότερ.
Ενδιαφέρον άρθρο κατά τη γνώμη μου, με την υπογραφή κάποιου Μιχάλη Βαφεία.
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι, πως η απόπειρα αυτή είχε προηγηθεί από την Karin Hoffmann και ο κ. Βαφείας δεν μπήκε στον κόπο να αναφέρει την πηγή του, υπογράφοντας ο ίδιος το άρθρο.
Θα το δείτε ΕΔΩ
Αυτό το ανακάλυψε ένα άλλο μέλος αυτού εδώ του blog, ο οποίος θα ασχοληθεί σε ειδική στήλη, στο αστρολογικό περιοδικό ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ, που την ύλη του δεν θα τη βρείτε ποτέ σε κόπιες.
Άυτό άλλωστε είναι που κάνει ένα έντυπο να ξεχωρίζει από ένα άλλο.
Ούτε η επιτηδευμένη γκλαμουριά, ούτε η ψεύτικος μόχθος κάνει τη διαφορά.
Αν δεν έχεις μεράκι, άστο καλύτερα.
Καμιά αμοιβή δεν είναι μεγαλύτερη από τη συνειδησιακή αξία.
Κύριε Βαφεία, λυπάμαι πολύ που υποτιμάτε τη νοημοσύνη των αναγνωστών σας.
Την επόμενη φορά, αν δεν γράψετε κάτι δικό σας, τουλάχιστον αναφέρετε την πηγή σας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Clopy Wright είναι η πιο συνηθισμένη πρακτική στην Ελλάδα στο χώρο της αστρολογίας.
Το γνωρίζουμε χρόνια αυτό.
Ωστόσο στην εποχή της πληροφορίας και του internet, με εντυπωσιάζει το γεγονός της αντιγραφής και μάλιστα από το γνωστότερο ίσως αστρολογικό σάιτ στον κόσμο.
Μας περνάνε τελείως για ιθαγενείς?

Ανώνυμος είπε...

Άγνοια

Κάτι έλεγε για τον Δία στο δελτίο τύπου, και για την ακρίβεια το εξής:
«Γιατί ο Δίας θεωρείται ο πλανήτης της τύχης», εξηγεί ο Γιώργος Πανόπουλος. «Συμβολίζει τη γνώση, το νόημα της ζωής. Ολες τις ανοιχτές λεωφόρους, το μέλλον, τις ευκαιρίες».

Παρέλειψε ο συντάκτης του κειμένου την υπερβολή, την διόγκωση, το χαζοχαρούμενο, την μεγαλομανία, την σπατάλη...

Δ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ιθαγενείς είμαστε, αφού ελάχιστοι διαβάζουν ξένα site και βλέπουν τα δρώμενα. Μήπως όσοι αστρολόγοι γράφουν στα περιοδικά δεν έχουν αντιγράψει ξένες πηγές; Είδατε καμία βιβλιογραφία όταν γράφουν για ειδικούς κλάδους της αστρολογίας (ινδική, ψυχολογική, εσωτερική); Μόνοι τους τα σκέφτηκαν και τα είπαν;

Τι να πεις. Δεν παλεύεται το clopy wright. Μόνο με την ενημέρωση των "καταναλωτών" πολεμιέται. Ο ενημερωμένος καταναλωτής του προϊόντος αστρολογία είναι ο μόνος που θα καταλάβει πότε τον δουλεύουν.

Β.Παπαδολιάς

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο του Μιχάλη Βαφεία στο περιοδικό JUPITER προσωπικά με ενημέρωσε και το απόλαυσα. Δεν συνάντησα νωρίτερα την πηγή που αναφέρετε, η οποία ίσως να είναι επίσης clopy.. Καταλήγοντας, παραμένω στο ελληνικό κείμενο ..που όπως και να το κάνουμε έχει την εθνική πρωτιά!
Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην εθνική πρωτιά αντιγραφής. Τουλάχιστον ας αντιγράψει στην επόμενη Εθνική πρωτιά κανένα σοβαρότερο κείμενο, που να μην στηρίζει μια ολόκληρη ανάλυση στο γεγονός πως ο Χάρυ Πότερ έχει Ουρανό στον Ωροσκόπο γιατί έχει την αστραπή στο μέτωπο!
Γιατί στα πλαίσια αυτής της ανεπανάληπτης "επιστημονικής" τεκμηρίωσης, προκύπτει το μέγα ερώτημα,αν την είχε τατουάζ στα οπίσθια, τότε ο Ουρανός θα ήταν στον όγδοο?
Τι τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες!