24.5.08


Γερμανός αστρολόγος στην βρετανική μυστική υπηρεσία


Στον πόλεμο επιτρέπονται όλα- ακόμα και το διάβασμα του καφέ.
Λέγεται ότι η βρετανική μυστική υπηρεσία προσέλαβε κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου τον γερμανό αστρολόγο Louis de Wohl ο οποίος κατάστρωνε το ωροσκόπιο του Χίτλερ θεωρώντας ότι μπορούσε να προβλέψει τις στρατηγικές του κινήσεις.

Από το 1940 έως το 1943 - σύμφωνα με δήλωση του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων Press Association – ο Louis de Wohl κατέστρωσε εκατοντάδες ωροσκοπία του δικτάτορα βγάζοντας διάφορα συμπεράσματα για τις κινήσεις του. Ο de Wohl πήγε στην Αγγλία το 1935, και παρ όλο που πολλοί τον θεωρούσαν τσαρλατάνο, εκείνος μπόρεσε και έπεισε τους βρετανούς ότι ο Χίτλερ δεν παίρνει καμία απόφαση χωρίς τη συμβουλή του Ελβετού αστρολόγου του Karl Ernest Krafft. Μάλιστα τον Ιούνιο του 41 οι Βρετανοι έστειλαν τον de Wohl στις ΗΠΑ, ώστε να πεισει βασει των προγνώσεων του, τους Αμερικανους να μπουν στον πολεμο.
Ο de Wohl χαρακτηρίσθηκε από τους ανθρωπους της μυστικής υπηρεσίας ραδιούργος, ετσι αναφερόταν στην επτασελιδη απόρρητη έκθεση.
Οι υποψιες επιβεβαιώθηκαν μετα τη ληξη του πολεμου:
Οι έμπιστοι του Χίτλερ επιβεβαίωσαν ότι κανένα ενδιαφερον δεν ειχε ο δικτάτορας για την αστρολογία, ειπε ο Βρετανός ιστορικος Paul Winter στο BBC.
Μετά τον πόλεμο ο de Wohl πήγε στην Ελβετία οπου και πέθανε μεσα στην δεκαετία του 60.

Spiegel online


1 σχόλιο:

medousa είπε...

Ο Χίτλερ είχε Αστρολόγο, η μυστική Βρετανική υπηρεσία επίσης και το περιβόητο FBI δεν μπόρεσε να πρωτοτυπήσει μια και ακολούθησε την ίδια "συνταγή"! Θα τρελαθούμε τελείως...