28.3.08

Αστρολογία~ Inside man ( ο Υποκινητής) ~

Σκηνοθεσία: Spike LeeΣενάριο: Russell GewirtzΠαίζουν: Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster.


Τελικά πρόκειται για την τέλεια ληστεία τραπέζης ή κάποιος θέλει να παραπλανήσει κάποιον; Ο ληστής τραπεζών Ντάλτον σχεδιάζει την τέλεια ληστεία, κρατώντας δεκάδες ομήρους. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ Φρέιζερ. Και ενώ παίζουν τη γάτα με το ποντίκι, αλλάζοντας εκ περιτροπής ρόλους, θα μπει στη μέση η Μαντλίν, μία πανίσχυρη μεσίτρια με υψηλές γνωριμίες, που θα έλθει να κάνει ακόμα πιο ασταθή την όλη κατάσταση, καθώς επεμβαίνει καταλυτικά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει σε κανέναν τα πραγματικά συμφέροντά της...
(Ναυτεμπορική τέχνη και ζωή).

Άλλη μια τανία που λάτρεψα, κυρίως για το ταλέντο του νέου προστατευμένου του Χόλυγουντ, Clive Owen. Μου αρέσουν οι ταινίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα σεναριακά κολπάκια και σε ωθούν να τις παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα ως το τέλος . Για τον ένα και μοναδικό Denzel Washihgton θα σας μιλήσω μια άλλη φορά μια και πρόκειτε για ανεπανάληπτη περίπτωση ταλέντου και προσωπικότητος ηθοποιού! Θα ήθελα πολύ να αναλύσω αστρολογικά τον σεναριογράφο αλλά δυστυχώς όσο και αν έψαξα δεν βρήκα την ημερομηνία γεννήσεως του…

Ο πρωταγωνιστής στην ουσία είναι ο Clive Owen και για αυτόν θα σας μιλήσω. Γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου του 1964. Κάθε ωροσκόπιο είναι διαφορετικό και έχει μια μοναδικότητα, όμοια με ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός, πως ο Owen με σύνοδο Ερμή – Ηλίου στο ζώδιο της τέχνης δηλαδή του Ζυγού και Αφροδίτη, Άρη στο βασιλικό ζώδιο του Λέων, έγινε ηθοποιός. Ποιο άλλο επάγγελμα θα μπορούσε να σβήσει την εσωτερική του δίψα για δημόσιο θαυμασμό και αναγνώριση εκτός από αυτό της ηθοποίας?

Η όψη 135ο μοιρών Ηλίου – Δια τον γεμίζει με την πεποίθηση πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Άλλωστε η ίδια όψη ήταν υπεύθυνη και για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια όταν σε ηλικία 3 ετών ο πατέρας του εγκατέλειψε αυτόν μαζί με τα αδέρφια του, αφήνοντας αποκλειστικά την ευθύνη στην μητέρα του. Ο Owen είναι εκπαιδευμένος στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων με αρκετές δόσεις υπεραισιοδοξίας και υπερβολής… Ποιος θα μπορούσε όμως να τον αδικήσει για αυτό?

Με Χείρων στους Ιχθύες ο Owen έχει το σύνδρομο του ανθρώπου που θέλει να σώσει τους άλλους από ορατούς και αόρατους κινδύνους. Αλλά όχι τον ευατό του…Ευτυχώς όμως ο Διας κάνει ένα ωραίο πεντάγωνο με τον Χείρων τον θεραπευτή. Αυτό σημαίνει πως ο Owen έχει πάντα λύσεις και απαντήσεις για τα προβλήματα που του προκύπτουν. Αυτή η όψη τον βοηθά να ξεπερνά την θέση του Χείρωνα στους Ιχθύες. Οι άλλοι στο πρόσωπο του θα αναζητούν έναν σπουδαίο καθοδηγητή, έναν άνθρωπο που σοφά θα μπορεί να λύνει τους δικούς τους γόρδιους δεσμούς…Η φιλοσοφία του στηρίζεται στις φράσεις: υπάρχει λύση και η ζωή συνεχίζεται με αισιοδοξία!Η ίδια όψη είναι εκείνη που του δίνει την δυνατότητα να ενσαρκώσει μια μεγάλη γκάμα ρόλων. Από τον πιστό σύντροφο μέχρι τον ληστή τραπεζών με το αγγελικό πρόσωπο.

Η τριπλή σύνοδος Σελήνης – Ουρανού - Πλούτωνα στο ζώδιο της Παρθένου μετατρέπει τον Owen σε έναν τύπο ανθρώπου που έχει την ικανότητα να αλλάξει το πεπρωμένο του μέσα από την βαθιά και διεισδυτική του σκέψη. Το πιο σημαντικό? Ξέρει πολύ καλά την τέχνη της κινηματογραφικής αποπλάνισης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: