24.2.08

OΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ

"Και πρώτα απ'όλα τι εννοούμε λέγοντας παιδεία ; Την πληροφορία, την τεχνική, το δίπλωμα εξειδίκευσης που εξασφαλίζει γάμο, αυτοκίνητο κι ακίνητο, με πληρωμή την πλήρη υποταγή του εξασφαλισθέντος ή την πνευματική και ψυχική διάπλαση ενός ελεύθερου ανθρώπου, με τεχνική αναθεώρησης κι ονειρικής δομής, με αγωνία απελευθέρωσης και με διαθέσεις μιας ιπτάμενης φυγής προς τ'άστρα ; Αυτή τη δεύτερη παιδεία την αποκρύπτουν και δεν την δίνουν δωρεάν, γιατί δεν συντηρεί και δεν υπηρετεί συστήματα. Αντίθετα τα ελέγχει, τα αναθεωρεί και τα αποδυναμώνει".

Τάδε έφη Μάνος Χατζιδάκις σε παλιά εκπομπή στο Γ' Πρόγραμμα


Την ώρα γέννησης του Μάνου Χατζιδάκη τη βρήκα σε μια ποιητική συλλογή του στον πρόλογο του ιδίου.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερός, φοβερός!!
Μπράβο που ψάχνεις τόσο καλά!
Καρκίνος λοιπόν, δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο, τέτοιο βλέμμα και δεν είναι του Σκορπιού!

Οσο για τον Ουρανό στον 9ο οίκο, κι εγώ μία από τα ίδια και χαίρομαι γι αυτή τη θέση, είναι από τις ελάχιστες που επαινώ το ωροσκόπιό μου.

_ είπε...

Είχε τελευταία μοίρα Ζυγού 'Ηλιο, 29,54 για την ακρίβεια, γι'αυτό και η μουσική και η καλλιτεχνία, απλά δεν το δείχνει καλά στον χάρτη την μοίρα. Πολύ ευγενής κι αυτή η ευγένεια βγαίνει και στη μουσική του. Λένε όμως ότι γινόταν πολύ κακός όταν αντιμετώπιζε τη χυδαιότητα άλλων και λέει ο Πλούτωνάς του με όψεις πολλά. Η δημοτικότητα σύνοδος Σελήνη/Δία κλπ.

ευχαριστώ