27.2.08

Αστρολογία~ Η καταστολή των Blog~



Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε στενά το θέμα που δημιουργήθηκε με τα Blog και πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στον Δημοσιογράφο Ανδρέα Καψαμπέλη. Ένας από τους διαχειριστές του press – gr ο οποίος αντιμετώπισε κατηγορίες εκβιασμού μόνο που τελικά αυτές τις κατηγορίες δεν μπόρεσε η Ελληνική δικαιοσύνη να τις στοιχειοθετήσει.

Ο ίδιος ο Δημοσιογράφος είπε πως: «οι επιδρομές»- όπως χαρακτήρισε τις έρευνες στο σπίτι και το γραφείο του- αποτελούν προσπάθεια φίμωσης της εναλλακτικής ενημέρωσης» και υποστηρίζει πως είναι Bloger και όχι εκβιαστής.

Σήμερα λοιπόν το πρωί είδα το μένος των «κρατούντων» απέναντι στα Blog υποστηρίζοντας με λυσαλέο μίσος πως πρέπει να μπει μια τάξη επιτέλους. Άσε που άκουσα και αρκετές ανοησίες περί internet και Blog. Και σας ρωτώ κύριοι: αφού δεν γνωρίζετε από τεχνολογία γιατί πρώτα δεν ρωτάτε επί του αντικειμένου έτσι για να έχετε και μια ολοκληρωμένη άποψη και να μην κάνετε το τραγικό λάθος να λέτε αρλούμπες και να γελάμε…

Από την άλλη παρατηρήσα πως οι περισσότεροι χρήστες μέσα από τα Blog τους κάνουν τον ψόφιο κοριό για το θέμα και θέλουνε να μας πείσουνε πως δεν μπαίνανε στο press – gr και κολοκύθια τούμπανα. Εδώ θα μου επιτρέψετε να σας αμφισβητήσω και μάλιστα ανοικτά γιατί για να μην πω όλοι – θα θεωρηθεί υπερβολή – ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ συχνά πυκνά εκεί μέσα και είμαστε αναγνώστες. Από πολιτικούς, δημοσιογράφους μέχρι και ο κουλουρτζής της γειτονιάς μου.

Ο Αλογοσκούφης και ο Βουλγαράκης έχουν ίδη καταθέσει αγωγές κατά του press – gr και το κράτος έχει γίνει στενός κορσές και μας παρακολουθεί λίγο ή πολύ όλους. Σέβομαι τους νόμους του κράτους, θεωρώ ποινική πράξη την πράξη του εκβιασμού, δεν επικροτώ τα παρατράγουδα του διαδικτύου αλλά θέλετε να μας πείσετε πως πρέπει να κάνουμε διακίνηση ιδεών με αριθμό πρωτοκόλλου, αριθμό φορολογικού μητρώου, αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, όνομα, επώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Μα αυτό δεν είναι δημοκρατία.

Η ουσία του προβλήματος είναι πως τα Blog επηρεάζουν πολύ κόσμο. Παλαιότερα ο κόσμος μαζευόταν στις πλατείες και σχολίαζε αυτά που έβλεπε, το ίδιο συνέβαινε στα καφενεία και στα σπίτια που μαζευόταν η κυρία Αθηνά με τον κύριο Σωκράτη και τα λέγανε… Σήμερα δεν η ζωή μας έχει γίνει τέτοια που δεν έχουμε τον χρόνο αλλά επικοινωνούμε καλώς ή κακώς μέσω της τεχνολογίας.

Αστρολογικά εκεί λοιπόν ήθελα να καταλήξω αλλά σας πήγα Αθήνα μέσω Ιταλίας, όλο αυτό έχει σχέση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ας μην ξεχνάμε πως στις προηγούμενες του εισόδους στο ζώδιο αυτό είχαμε μεγάλες επαναστάσεις.Έτσι λοιπόν η νέα του θέση θα φέρει μεγάλες αλλαγές σε πολιτικά, κοινωνικά συστήματα, δομές, ηθική, τεχνολογία αλλά σε συνάρτηση με το τεχνικό μέρος κτλ. Με τα Blog απλά παίρνετε μια μικρή γεύση…Κοιτάξτε τι γράφει η Βικιπέδεια γιαυτό: Η καταστολή που εφαρμόζεται εναντίον των blogs είναι πρωτοφανής (υπηρεσίες παρακολούθησής τους, φυλακίσεις, βασανισμοί δημιουργών τους κτλ.) και τα έχει αναδείξει σε σύμβολα αντίστασης, διαφορετικότητας και διεκδίκησης ελευθεριών. Είπατε τίποτα?

2 σχόλια:

_ είπε...

O τύπος του internet είναι ο Πλούτωνας σε όψη με Ποσειδώνα και Ερμή. Αυτά τουλάχιστον γράφει ο δάσκαλός μου ο Baldur Ebertin. Αυτή την εποχή ο Ερμής είναι 10 μοίρες απόσταση από Ποσειδώνα και σε 45αρα από Πλούτωνα. Μια ευγενική χορηγία του ιστολογίου στους fake "φίλους" μου, που ξεχνάνε πολύ εύκολα, αλλά πληροφορούμαι ότι κρυφοκοιτάζουν ασυστόλως το ιστολόγιο.

medousa είπε...

Δημήτρη σε ευχαριστούμε για την πληροφόρηση και μην σκας χοχοοχοο!!!