24.2.08

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ AIDS ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΒΙΟΛΟΓΟ


Σε σημαντική ανακάλυψη αναφορικά με την έρευνα και την αντιμετώπιση της ασθένειας του AIDS, προχώρησε ο Έλληνας, Άρης Κατζουράκης, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης,oπως ανεφερε αρθρο του New Yorker,3/12/2007.

Ο 29χρονος Άρης Κατζουράκης, ως επιστημονικός υπεύθυνος ομάδας βιολόγων των Πανεπιστημίων Oxford, Imperial και Stanford, κατά τη διάρκεια πειραμάτων στο DNA κουνελιών, εντόπισε ένα κομμάτι lenti-ιού, οικογένεια ρετροϊών στην οποία ανήκει και ο ιός του AIDS.

Το ενδιαφέρον στο εύρημα αυτό, ήταν πως «το συγκεκριμένο τμήμα DNA που ταυτιζόταν μόνο με αυτό των lenti-ιών, επρόκειτο για ένα απολίθωμα», σύμφωνα με τον μεταδιδακτορικό ερευνητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το εύρημα αυτό έρχεται να σπάσει τα μέχρι τώρα στοιχεία για τον ιό του aids, που έκαναν λόγο για ένα σχετικά νέο είδος ιών στην ιστορία της εξέλιξης, τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είχε προλάβει να αποκτήσει ανοσία σε αυτόν.

Η ανακάλυψη που Άρη Κατζουράκη ανοίγει νέους δρόμους ερευνών για τον ιό του AIDS.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες υποστήριζαν πως ο παλαιότερος lenti-ιός, ήταν ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών και παράλληλα, πως ο ιός του aids, δεν έχει τη δυνατότητα μετάδοσης με ενδογενείς τρόπους, κάτι που καταρρίπτεται από το εύρημα του κ. Κατζουράκη.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην ανακάλυψη του πρώτου ενδογενούς lenti-ιού ηλικίας τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων ετών» δήλωσε ο νέος ερευνητής.

Μία τέτοια ανακάλυψη αφήνει ανοιχτά παράθυρα για πιθανή μετάλλαξη του ιού του AIDS σε ενδογενή ρετροϊό, ενώ δημιουργούνται και υποθέσεις για ύπαρξη τρόπων αντιμετώπισης στην ιστορία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, οι οποίοι όμως διαγράφησαν από τη μνήμη του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς δεν χρειάστηκε να επανενεργοποιηθούν με το πέρασμα των χρόνων.

Ο RELIK, όπως ονομάστηκε ο ιός από τους επιστήμονες, αποτελεί τον πρώτο ενδογενή ρετροϊό, που θα μπορέσει να αναπαραχθεί στο εργαστήριο ώστε να δοκιμαστούν πάνω του φάρμακα, κάτι που δεν είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

«Περίπου το 5 με 8% του ανθρώπινου γονιδιώματος, είναι ρετροϊοί που παρέμειναν εκεί ανενεργοί για εκατομμύρια χρόνια. Μπορούμε τώρα να τους συγκρίνουμε με εξωγενείς ιούς και να βρούμε συσχετισμούς» προσθέτει ο κ. Κατζουράκης, φέροντας ως παράδειγμα την «ύπαρξη αυτοάνοσης αντίδρασης της μητέρας ενάντια στον νέο οργανισμό του βρέφους, που τη βοηθά να κυοφορήσει».

Πηγή: http://www.cosmo.gr/.

Για τα επιστημονικα αρθρα της ομαδας πατηστε εδω

Ας δουμε τι μπορει να μας πει και η αστρολογια για την ανακαλυψη.Τα μονα στοιχεια που εχω είναι η ημερομηνια δημοσιευσης στο New Yorker,3/12/2007. Ξερουμε και την ημερομηνια που ανακοινωθηκαν τα πρωτα θυματα του AIDS 5-6-1981.Για να κανουμε μια συναστρια.Στο χαρτη παρατηρουμε.

Αρης της δημοσιευσης στο New Yorker σε συνοδο Ερμη και Αφροδιτης των πρωτων θυματων του AIDS.

Ερμης και Ηλιος της δημοσιευσης στο New Yorker σε αντιθεση με Ηλιο και Αρη των πρωτων θυματων του AIDS.

Πλουτωνας της δημοσιευσης στο New Yorker σε οψη 30 μοιρων με Ουρανο των πρωτων θυματων του AIDS.

Σεληνη της δημοσιευσης στο New Yorker σε αντιθεση με Δια και Κρονο των πρωτων θυματων του AIDS.

Διας της δημοσιευσης στο New Yorker σε συνοδο Ποσειδωνα των πρωτων θυματων του AIDS.

Αφροδιτη της δημοσιευσης στο New Yorker σε συνοδο Πλουτωνα των πρωτων θυματων του AIDS.

Ο Άρης Κατζουράκης,29 ετων,εκανε την ανακαλυψη αυτή στην πρωτη επιστροφη του Κρονου.Στο μελλον θα εχουμε να λεμε πολλα για τον Ελληνα Βιολογο.


1 σχόλιο:

_ είπε...

Ο επιστήμονας είναι ο Χείρωνας που τον Δεκέμβρη 2007 ήταν σε τρίγωνο με τον 'Ηλιο της μέρας που ανακοινώθηκαν τα πρώτα θύματα.
Το σχήμα του ΑIDS πάντως γενικά είναι η Αφροδίτη όταν σχηματίζει σκληρή όψη με Ποσειδώνα και Πλούτωνα μαζί, ειδικά αν κάποιος απ'τους πλανήτες εχει κάποια σχέση με 8ο, 6ο, 12ο και πάντα εννοείται ότι δεν θα προσβληθεί από αυτό όλος ο πληθυσμός που έχει Αφροδίτη-Ποσειδώνα-Πλούτωνα.